CHP'de Özgür Özel'in dördüncü kez genel başkan seçilmesinin ardından yeni Merkez Yönetim Kurulu (MYK) açıklandı. Üye sayısı 18'e düşürülen MYK'da Genel Sekreter Selin Sayek Böke olurken, Parti Sözcülüğü görevine Zeynel Emre getirildi.

ÖZGÜR ÖZEL'İN "A TAKIMI" BELLİ OLDU
Olağan Kurultay'ı tamamlayan CHP'de, Parti Meclisi toplantısının ardından Genel Başkan Özgür Özel yeni MYK üyelerini açıkladı. Bu dönem için MYK üye sayısı 18'e indirildi ve seçim–hukuk işleri birbirinden ayrıldı.
YENİ MYK'DA GÖREV DAĞILIMI
CHP'nin yeni MYK listesi şöyle:
CHP'nin 15 kişilik Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) ilk toplantısında görev dağılımını yaptı.
YDK'nın bir sonraki toplantısı 9 Ocak'ta gerçekleştirilecek.

BULUT; DURMAYACAĞIZ
Bulut, görevlendirme sonrası yaptığı açıklamada, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e teşekkür ederek "Bu ülkede kimsenin kaleminin susturulmadığı, gerçeğin karartılamadığı bir düzen için durmayacağız" mesajı verdi.
Bulut, mevcut siyasi iklimde sansür ve baskının yoğunlaştığını belirterek şunları söyledi:
"Bu ülkede kimsenin kaleminin susturulmadığı, gerçeğin karartılamadığı bir düzeni kurana kadar durmayacağız. Sansürün, baskının ve yalanın siyasi bir araca dönüştürüldüğü bu düzene boyun eğmeyeceğiz."
Açıklamasında özgür basının demokrasi için hayati öneme sahip olduğuna vurgu yapan Bulut, mücadeleyi kararlılıkla sürdüreceklerini belirtti:
"Halkın ve emeğin iktidarını kurmak; çok sesli, özgür, bağımsız bir medyayı yeniden ayağa kaldırmak için mücadelemizi daha güçlü, daha kararlı bir şekilde sürdüreceğiz."
Bulut'un açıklaması, CHP içerisinde devam eden değişim sürecinin medya politikalarına yansıması olarak değerlendiriliyor.