İstanbul Cevizlibağ'da bulunan KYK Atatürk Kız Öğrenci Yurdu'nda yaz tatili boyunca odalarında eşyalarını bırakan öğrenciler, dönüşte büyük bir şok yaşadı.
Öğrenciler, valizlerinin karıştırıldığını, bazı kişisel eşyalarının başka odalardan çıktığını, bazılarının ise tamamen kaybolduğunu dile getirerek yurt yönetimine tepki gösterdi.
"EŞYALARIMIZ YAĞMALANMIŞ!"
T24'e konuşan öğrencilerden biri, yaz boyunca yurtta sürdüğü belirtilen tadilat sürecinin denetimsizliğine dikkat çekerek, "Toplu şekilde bıraktığımız eşyalarımız tamamen açılmış, içleri karıştırılmış, hatta yağmalanmış. Odalarda işçilere ait olduğu anlaşılan tıraş bıçakları, rakı bardakları, bira tenekeleri, sigara izmaritleri vardı. Ne hijyen var ne güvenlik," dedi. Aynı öğrenci, tadilat sürecinde çalışan işçilerin hâlâ yurtta dolaştığını ve kendilerini güvensiz hissettiklerini de belirtti.
MİDE BULANDIRAN GÖRÜNTÜLER
Bir başka öğrenci ise "Kıyafetlerimin, iç çamaşırlarımın olduğu valiz bile karıştırılmış ve bazı parçalar çalınmış. Kapılardaki kartlı geçiş sisteminin iptal edilmesiyle odalara isteyen herkes girip çıkabiliyor," diyerek güvenlik zafiyetine dikkat çekti.
"10 YILLIK ANILARIM ÇALINDI"
Yapılanlara bir anlam veremeyen bir öğrenci, "Benim anı kutumun içi açılmış, içindeki bazı özel eşyalarım çalınmış. Yaklaşık 10 senedir biriktirdiğim kişisel anılarımı neden çalarsın?" diyerek adeta isyan etti.
Bir başka öğrenci ise, "Valizlerimiz dağıtılmış, eşyalarım başka odalardan çıktı. Tencere tavam bile yerinde değildi. Eşyalarımı poşetli ve düzenli şekilde bırakmıştım, döndüğümde hepsi darmadağındı. Yurt çok geç açıldı ama bu manzarayı hak etmedik," ifadelerini kullandı.
YÖNETİMDEN SES YOK
Öğrencilerin şikâyetlerine rağmen yurt yönetimi sessizliğini koruyor.
GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞINDAN AÇIKLAMA: DERHAL SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Gençlik ve Spor Bakanlığı, İstanbul Atatürk Öğrenci Yurdu'na ilişkin basın ve sosyal medyada yer alan görüntü ve iddialarla ilgili açıklama yaptı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Basın ve sosyal medyada yer alan, İstanbul Atatürk Öğrenci Yurdu'na ilişkin bazı görüntü ve iddialar Bakanlığımız tarafından yakından takip edilmektedir. Söz konusu durum kabul edilemez olup, yurdun hizmete kapalı olduğu, yenileme çalışmalarının sürdüğü ve öğrencilerin bulunmadığı bir dönemde yaşandığı anlaşılmaktadır. Olayla ilgili derhal idari soruşturma başlatılmış olup, konu adli mercilere intikal ettirilmiştir. Sorumlular hakkında gerekli tüm işlemler titizlikle yürütülmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." ifadeleri kullanıldı.
AYNI YURT 2023'TE DE GÜNDEMDEYDİ: DÜŞEN ASANSÖR FACİASI
Cevizlibağ Atatürk KYK Kız Yurdu, 2023 yılında da ciddi bir güvenlik skandalıyla gündeme gelmişti. Barınamıyoruz Hareketi'nin açıklamasına göre yurttaki asansör iki kez düşmüş, öğrenciler büyük panik yaşamış ve bazıları fenalaşmıştı. Bu olay, Aydın Güzelhisar KYK Yurdu'nda Zeren Ertaş'ın hayatını kaybettiği asansör faciasının hemen ardından yaşanmıştı.