Tarih: 10.09.2024 15:59

14 yaşından küçüklere sosyal medya yasağı geliyor...

Facebook Twitter Linked-in

Avustralya'nın Güney Avustralya eyaleti, 14 yaşından küçük çocukların sosyal medya kullanımlarına yönelik yeni bir yasa tasarısını gündeme getirdi. Eski Yüksek Mahkeme Yargıcı Robert French tarafından hazırlanan rapora göre, bu yaş grubundaki çocukların sosyal medya platformlarına erişiminin yasaklanması planlanıyor.

i-2.webp

Başbakan, yasa tasarısına dayanarak, 14 yaş altı çocuklar için sosyal medya kullanımının yasaklanması gerektiğini vurguladı. Yasa tasarısında, çocukların sosyal medya hesapları açmaları durumunda ilgili platformlara ceza kesilmesi öngörülüyor. Devlet yetkilileri, sosyal medya platformlarının bağımlılık yapma özellikleri nedeniyle bu kısıtlamaların getirildiğini belirtiyor.

i-1.webp

Geçtiğimiz haftalarda, Türkiye'de Instagram'ın erişime kapatılması ve ardından Roblox gibi çocuklar arasında popüler olan diğer platformların da yasaklanması gibi benzer kısıtlamalar yaşanmıştı. Brezilya'da ise Twitter'a (X) erişim engellenmiş ve halk bu durumu protesto etmişti. Güney Avustralya'daki yeni yasa tasarısının öncelikle eyalette, daha sonra ise diğer eyaletlerde oylamaya sunulması bekleniyor.


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —