Tarih: 13.05.2024 20:08

Başkan Kayakşu, “Taklit ediliyoruz itibar etmeyin”

Facebook Twitter Linked-in

İzmir Adana Güçbirliği Derneği  bu yıl 6. kez düzenlenecek Adana Lezzet Festivali, kebap, şalgam ve şırdan gibi geleneksel lezzetlerle damaklara, yemek şovlarıyla da gözlere hitap edecek. Kent mutfağı ile sokak lezzetlerinin dünyaya tanıtılmasının amaçlandığı festival, 24-27 Mayıs tarihlerinde Karşıyaka Bostanlı pazar yerinde  gerçekleştirilecek.

Hazırlıkları devam eden festival, ziyaretçilerine Adana'nın kebap, ciğer, şırdan, şalgam,  olduğu özel tatlarını deneme imkanı sunacak. Yemek şovlarının, mutfak atölyelerinin yapılacağı  lezzet festivali, şeflere hünerlerini sergileme imkanı sağlayacak.

OLMADI CEM ÖZÇELİK

Bu arada Beşiktaş Belediyesi’nden CHP meclis üyeliğine seçilen Cem Özçelik’in de ilk kez İzmir Adana Güçbirliği Derneği ne özenerek  16-17-18-19  Mayıs’da Bornova Belediyesi Büyükpark içerisinde  “Adana Lezzet Buluşması”  adıyla yapacağı etkinlik ise  tepkilere yol açtı. 

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan İzmir Adana Güçbirliği Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Arif Kayakşu  Bornovadaki etkinliğe itibar edilmemesini ifade etti. Taklit edildiklerini belirten Başkan Kayakşu tepkisini dile getirerek şunları kaydetti. 

GELENEĞİMİZİ ENGELLEMEYE ÇALIŞIYORLAR

“14 Yıldır İzmir’de faaliyet gösteren İzmir Adana Güçbirliği Derneği olarak 24-27 Mayıs 2024 tarihleri arasında Bostanlı Pazar yeri 6. Adana Kebap-Şalgam Festivali’ni düzenlemekteyiz..

Çok sınırlı imkanlarla yaşatmaya çalıştığımız bu festival geleneğini sürdürmemizde katkıları olan tüm hemşerilerimize İzmir ve Adana yerel yöneticilerine, kamu kurum ve kuruluşlarına teşekkür ederiz.

Ancak tüm zorluklarına rağmen yapmaya çalıştığımız bu etkinliğimizi kimi şahıslar siyasi kimliklerini de kullanarak engellemeye çalışıyorlar.

  Beşiktaş belediyesi meclis üyesi Cem Özçelik hiçbir resmi kurumdan izin almaksızın İnciraltı Demokrasi meydanı ve Bornova Belediyesi Büyükpark içerisinde  16-17-18-19 Mayıs tarihlerde Adana Lezzet Buluşması adıyla etkinlik yapacağını duyurmuştur. 

Bu konuda ne Adana Valiliğinden ne İzmir Valiliği ve ilgili Belediye Başkanlıklarından izin almadan salt Meclis üyeliği kimliğini kullanarak böyle bir girişimde bulunan şahsın Türkiye’nin hiçbir yerindeki Adanalılar Derneğiyle ilgi ve ilişiği yoktur.

Bu durum hem bir sivil toplum kuruluşu olarak önemsediğimiz sosyal sorumluluk projemize zarar vermekte olup hem de bu etkinliğe katılmayı düşünen esnafı mağdur edecektir.

Tüm yasal izin ve işlemlerini zamanında yerine getirdiğimiz etkinliğimizi itibarsızlaştırmaya, yasal olmayan yollardan siyasi gücünü kullanarak halkta hiç karşılığı olmayan bir etkinlik yapmaya çalışan bu kişiyle ilgili resmi kurum ve kuruluşları göreve davet ediyoruz.

Ayrıca adı geçen kişi hakkında ilgili yerlere suç duyurusunda bulunacağımızın bilinmesini isteriz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

HAZIRLIKLARIMIZ SÜRÜYOR

Öte yandan  Başkanı Arif Kayakşu  esnaf ve misafirlerimizle ilgili hazırlıklarımız devam ediyor. Tanıtımlarımızın ardından festival alanımızdaki sahneleri, standları, yeme içme alanlarını ve diğer hazırlıkları tamamlayıp festivalimize bir an önce başlamak istiyoruz” ifadesini kullanarak festivalin huzurlu geçmesini diledi. 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —