Tarih: 18.09.2024 10:01

Garibanı bu kış zor günler bekliyor...

Facebook Twitter Linked-in

Kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte doğalgaz fiyatlarındaki artış, vatandaşları alternatif ısınma çözümleri aramaya zorluyor. Ancak, soba ve odun fiyatlarındaki yükseliş, ısınmayı daha da zor bir hale getiriyor. Evlerde kullanılacak sobaların fiyatları 8 bin liradan başlayarak 25 bin liraya kadar çıkarken, odunun ton fiyatı geçen yıl 3 bin lira iken bu yıl 6 bin liraya yükseldi.

ISINMA ARTIK BİR LÜKS

CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, doğalgaz fiyatlarındaki artış nedeniyle birçok vatandaşın soba kullanımına yöneldiğini, ancak soba, odun ve kömür fiyatlarındaki ciddi artışın halk için ısınmayı lüks hale getirdiğini ifade etti.

KÖMÜR FİYATLARINDA DA YÜKSELİŞ VAR

Başevirgen, geçen yıl 130 TL olan bir torba kömürün bu yıl 160 TL’ye çıktığını, kömür çuval fiyatlarının ise geçen sene 70 liradan bu yıl 100 liraya yükseldiğini vurguladı. “Vatandaşlar karnını doyurmakta zorlanırken, yaklaşan kış aylarıyla ilgili büyük bir endişe taşıyor. Isınma maliyetleri ciddi bir yük haline geldi” dedi.

KIŞA HAZIRLANMAK GİDEREK ZORLAŞIYOR

Artan yakıt fiyatları, dar gelirli aileler için kış mevsimini atlatmayı daha da güçleştiriyor. Odun ve kömür fiyatlarının yanı sıra soba fiyatlarının da aşırı yükselmesi, ekonomik sıkıntılar yaşayan vatandaşları zor bir durumla karşı karşıya bırakıyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —