10372,04%-0,10
41,36% 0,08
48,56% -0,06
4852,65% 0,52
7896,98% 0,73
Mahallede bulunan Hicret Camii’ndeki Cuma namazının ardından mahalleye ait olan Çok Amaçlı Mahalle Evi’nde vatandaşlarımızla bir araya gelen Vali Köşger, ardından mahallede hizmet veren esnaf hemşehrilerimizi ziyaret etti.
Yüreğir Kaymakamı Mehmet Aksu ile kurum ve kuruluşların temsilcilerinin katıldığı toplantıda kısa bir konuşma yapan Vali Köşger “Başak Mahallesi, 19 Mayıs Mahallesi, Yeşilbağlar Mahallesi, Levent Mahallesi, Özgür Mahallesi, Sarıçam Mahallesi, Dedekorkut Mahallesi, Cumhuriyet Mahallesi, Anadolu Mahallesi, Yunus Emre Mahallesi, Koza Mahallesi ve Yenidoğan Mahallesi’nden hemşehrilerimiz var bugün aramızda.
Hepiniz hoş geldiniz. Bugün yine güzel bir mahallemizdeyiz. Artık hepinizin bildiği gibi her hafta farklı bir mahallemizi ziyaret ediyoruz. Cuma namazımızı o mahallede kılıyoruz. Valiliğin tüm birimleriyle birlikte. İlimizde görev yapan bütün bürokratlarımızla, kurum müdürlerimizle birlikte buradayız.”dedi.
Toplantının formatının vatandaşlarımızın talebini dinlemek şeklinde olduğuna değinen Vali Köşger “ Sizlerin bize iletmek istediğiniz sorunlar, dilekler ve talepler varsa onları dinliyoruz. Daha çok siz konuşuyorsunuz, biz dinliyoruz ve not alıyoruz. Buradaki daire amiri arkadaşlarımız hemen çözebilecekleri konular varsa onları çözümlüyorlar. Söylenen hususlarla ilgili çözüm getirmek için çalışmalar gerçekleştiriliyor.” dedi.
Konuşmasını “Bu mahallelere gelmemizin temel sebeplerinden birisi de uyuşturucu meselesi. Biz bu meselenin çok ciddi olduğunun farkındayız. Bununla mücadele etmek için polisimizi, yunuslarımızı parklara, bahçelere, umuma açık yerlere, kahvelere, kıraathanelere, caddelere, sokaklara kısacası her tarafa sokuyoruz. Mahallelerimize hakim olmaya çalışıyoruz.
Ama bu çok köklü bir problem.” cümleleriyle sürdüren Vali Köşger, duyarlı vatandaşlarımızdan bu konuyu takip etmelerini ve ihbarda bulunmalarını istedi. Uyuşturucuyla mücadele konusunda ailelere büyük sorumluluklar düştüğünü ve anne-babaların çocuklarına sahip çıkmasının çok önemli olduğunu belirten Vali Köşger, bu konuyu çözmek için hep beraber gayret gösterilmesinin olumlu sonuç vereceğini belirtti.
Konuşmasının ardından Adanalı hemşehrilerimizin talep ve beklentilerini dinleyen Vali Köşger, gösterdikleri ilgi ve misafirperverlikleri için hemşehrilerimize teşekkür etti. Vatandaşlarımızla gerçekleştirdiği toplantının ardından mahalledeki programını esnaf ziyaretiyle sürdüren Vali Köşger, mahallede hizmet veren esnaf vatandaşlarımızı iş yerlerinde ziyaret edip hayırlı ve bol kazançlar temennisinde bulundu.