Tarih: 25.04.2024 13:29

Adana Demirspor ile Galatasaray 40. Randevuda

Facebook Twitter Linked-in

Trendyol Süper Lig’in 34. haftasının açılış maçında Adana Demirspor, yarın saat 20.00’de Yeni Adana Stadyumu’nda Galatasaray ile karşı karşıya gelecek. Ligde Mavi-lacivertliler ise 9 galibiyet, 14 beraberlik ve 10 mağlubiyet sonucunda topladığı 41 puanla 11. sırada yer alıyor. Sarı-kırmızılılar ise 29 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 mağlubiyetle aldığı 90 puanla liderlik koltuğunda bulunuyor.  Haftaya takipçisi Fenerbahçe’nin 4 puan önünde başlayan Galatasaray, sarı-lacivertlilerin Beşiktaş ile oynayacağı derbi öncesinde farkı 7’ye çıkarmak istiyor.

40. RANDEVU

Adana Demirspor ile Galatasaray, Süper Lig’de bugüne kadar 39 kez rakip oldu. Söz konusu müsabakalarda sarı-kırmızılılar 21 galibiyet alırken, Adana temsilcisi de 9 kez rakibini mağlup etti. 9 maçta ise kazanan çıkmadı. Galatasaray’ın attığı 64 gole, Adana Demirspor 32 golle karşılık verdi. Ligin ilk yarısında İstanbul’da oynanan mücadeleyi Galatasaray 3-1 kazandı.

DEPLASMAN KARNESİ

Galatasaray, bu sezon Süper Lig’de deplasmanda 16 maça çıktı. Sarı-kırmızılılar bu mücadelelerde 12 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı ve 39 puanla bu alanda ikinci sırada yer alıyor. Cimbom son olarak dış sahada Alanyaspor ile oynadı ve 4-0 yendi.

OKAN BURUK İLE HİKMET KARAMAN 5. KEZ RAKİP

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk ile Adana Demirspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, bugüne kadar resmi müsabakalarda 4 kez rakip oldu. Buruk; Çaykur Rizepor, Gaziantepspor ve Elazığspor’u çalıştırırken, Karaman da Kayserispor, Kayseri Erciyespor ve Rizespor’un başındaydı. İki teknik direktör de 2’şer galibiyet aldı.

HAKEM BELLİ OLDU

Bu maçta Bahattin Şimşek orta hakem olarak maçta düdük çalacak.  Şimşek'in yardımcılıklarını Süleyman Özay ve Osman Gökhan Bilir yaparken dördüncü hakem Burak Şeker olacak. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —