• BIST 100

    10246,36%0,20
  • DOLAR

    40,26% 0,13
  • EURO

    46,82% 0,31
  • GRAM ALTIN

    4318,68% 0,51
  • Ç. ALTIN

    6902,17% 0,00

Yüreğir Hizmette Altın Çağını Yaşıyor!

YEREL 30.10.2017 14:30:00 0
Yüreğir Hizmette Altın Çağını Yaşıyor!

Göreve geldiği 2009 yılından bu yana çalışmalarını aralıksız devam ettiren Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, belediye yatırımlarının yanı sıra kamu ve özel yatırımların önünü açıcı destekleriyle ilçenin kaderini değiştirdi. Yüreğir sosyal belediyecilikle tanıştı. Karayollarında edindiği tecrübeyi Yüreğir'de hizmete dönüştüren Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, ilçenin kalkınması için çalışmalarını devam ettiriyor. Kimsenin hayal bile edemediği kalıcı hizmetleri bir bir hayata geçiren Başkan Çelikcan, sosyal ve kültürel anlamda da belediyecilik örneği sergiliyor. Hayata geçirilen bir çok sosyal sorumluluk projesi ödüle layık görüldü.

ÖDÜLLÜ SOSYAL PROJELER

Amaçlarının sadece Yüreğirli vatandaşlara hizmet etmek olduğunu belirten Başkan Çelikcan ''Biz vatandaşlarımıza nasıl yardımcı oluruz, onların hayat standardını yükseltiriz, günlük yaşamlarını kolaylaştırırızın peşindeyiz. Yaptığımız işlerin takdir görmesi bizleri mutlu ediyor, çalışma şevkimizi artırıyor. En son aldığımız ödüller ise ''Tarladan Okula Projesi'' ve ''Karpuz Tarlada Kalmasın'' projeleridir. Tarladan okula projemizin ödülünü Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden aldık. ''Karpuz Tarlada kalmasın'' projemizin ödülünü ise Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan'ın elinden almak bizi ve ekibimizi mutlu etti.

Bağımsız bir kuruluş olan İnsani Gelişim Vakfı habersiz olarak 150 büyük ilçe arasında yaptığı araştırmada ''İnsani Gelişimi Endeksi'' araştırmasında en iyi ilçelerden biri olarak Yüreğir Belediyesi'ni göstermesi insana verdiğimiz değerin en büyük kanıtıdır. Bunların yanı sıra UNICEF ''Çocuk Dostu Şehirler'', Tarihi Kentler Birliği'nde En İyi Proje Ödülü,Uygulama Ödülü ve Sürdürülebilir Proje Ödülü, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından ''Evlilik Öncesi Eğitim ve Tarım işçilerinin çadırda kalan çocuklarına yönelik bakım ve eğitim projeleri'' ile belediyemiz ödüle layık görüldü. '' şeklinde konuştu.

YÜREĞİR SOSYAL BELEDİYECİLİK İLE TANIŞTI

Yüreğir'de sürekli vatandaşların evine konuk olan Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan Yavuzlar Mahallesi'nde oturan engelli Ali Emre Böle, yaşlı Mediha Biliktü ve Kazımbaşer Mahallesi'nde oturan Şeyma bebek ve ailesini ziyaret etti. Onlarla sohbet edip çeşitli hediyeler verdi. Sosyal Belediyecilikte Yüreğir'de çığır açtıklarını belirten Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan ''Yüreğir' Hoş Geldin Bebek '' projemizle bugüne kadar 18 bin yeni doğan bebek ve ailesi ziyaret edildi. ''Belediyeniz Yanınızda Projesi'' ile yaklaşık 10 bin yaşlı vatandaşımız evlerinde ziyaret edilip kişisel bakımları yapıldı, ihtiyaçlarının giderilmesi konusunda yardımcı olduk. Kaymakamlık ve Milli Eğitim Müdürlüğümüzle işbirliği yaparak, her yıl okulların açıldığı ilk hafta maddi durumu iyi olmayan öğrencilerimizin ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Her yıl yaklaşık 5 bin öğrencimizin kırtasiye ve giysi ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Hizmete açtığımız Yüreğir Belediyesi Şehit Kara Pilot Yüzbaşı Serhat Sığnak Engelliler Koordinasyon Merkezin'de engelli vatandaşlarımızı özel tasarladığımız araçlarla evlerinden alıp merkezimizde çeşitli etkinliklere katılmasını sağlayıp tekrar evlerine bırakıyoruz. Her yıl Ramazan ayında sokak iftarlarıyla binlerce vatandaşımızla birlikte iftar yapıp Ramazan sevincini paylaşıyoruz. Yüreğir'in ayrı mahallerinde hizmete açtığımız kültürevlerinde eğitici seminerler düzenleyerek vatandaşlarımızın bilinçlenmesine yardımcı oluyoruz.

YÜREĞİR KALICI HİZMETLERE KAVUŞTU

Göreve geldikten sonra ''Halka Hizmet, Hakka Hizmet'' anlayışıyla çalıştıklarını belirten Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan '' 2009'dan bu yana Yüreğir sayısız kalıcı eserlerle tanıştı. 11 Kültürevi, 1 kültür merkezi, 22 taziye evi, 15 spor kompleksi, Adana tarihinde ilk yerinde kentsel dönüşümü başardık 772 daire ve 43 işyeri sahiplerine teslim edildi. 54 dönüm alan üzerine kurulan 15 Temmuz Şehitler Parkı ve Bilim Merkezi hizmete açıldı.Yüreğir ilk defa kapalı semt pazarları ile tanıştı. Serinevler ve PTT Evleri Mahallelerimizdeki semt pazarları vatandaşımızın hizmetinde. Atakent Mahallesi'nde ise inşaat devam ediyor. Yüreğir'in ilk kapalı yüzme havuzu ve kapalı spor salonunun inşaatı devam ediyor. 639 adet dar gelirli vatandaşlara yönelik sosyal konut inşaatı başladı. 2018 yılı içerisinde tamamlayıp vatandaşlarımızın hizmetine sunmayı hedefliyoruz.

KAMU VE ÖZEL YATRIMLAR

Kamu yatırımlarının önünü açarak bir çok yatırımın bölgemize gelmesini sağladık. 1550 yataklı Adana Şehir Hastanesi, Adana Adliyesi, Bölge Adliye Mahkemesi, bölgemize ayrı bir değer kattı.
Özel yatırımcılarımıza her zaman destek olduk ve olmaya devam ediyoruz. Shereton Oteli, Optimum Alışveriş Merkezi bölgemize canlılık kazandıran yatırımlar olmuştur.'' şeklinde konuştu.

YÜREĞİR YATIRIMCILARIN GÖZDESİ OLDU

Yıllardan bu yana ihmal edilen Yüreğir'in son yapılan yatırımlarla yatırımcıların yeni gözdesi olduğunu belirten Başkan Çelikcan ''Göreve geldiğimiz günden bu yana ekibimizle düzenli bir çalışma programı ve mali disiplinle nelerin başarılabileceğini herkes gördü. Biz göreve geldiğimizde sorumluluk alanımız 9 bin hektardan 100 bin hektara çıkmasına rağmen hizmetlerimizi büyük bir titizlikle aksatmadan devam ettiriyoruz. Yüreğir ilklerle tanışmaya devam edecektir.'' diyerek çalışmaların hız kesmeden devam edeceğini belirtti.

Haberi Yorumla

Seri Dehşet! Baltalı kadın, ikinci kez yatalak hastanın gözlerini çıkardı...

O meyveleri tüketirken dikkat! "Zararlı olabilir"

Ayşe Tokyaz cinayetinde kan donduran görüntü!

Kızıl Goncalar'ın Zeynep'i Mina Demirtaş imaj değiştirdi...

En lezzetli karpuz nerede yetişiyor?

İndirimli etiketlerdeki gizli oyun: Kandırılabilirsiniz! '30 gün' kuralını kimse bilmiyor...

Türk-İş’e bağlı işçiler, iş bırakacak!

3 yıl önce eşi terk etti, şimdi de ev sahibi sokağa attı

Nacar: Milletimiz sonsuza kadar özgür yaşayacak

Vali Köşger’e Rotary faaliyetleri anlatıldı

Simge Sağın'a bikinisi küçük geldi: Çocuk bikinisi almışım

Kiracıları üzecek haber!

Yumurtalık’ta, etiket, fiyat denetimi ve temizlikte taviz yok!

Amansız hastalıkla mücadele ediyordu!

Tapu sahiplerine 45 gün uyarısı! Başvurmayan hakkını kaybedecek

Köyler boşaltıldı, bir kişi gözaltına alındı

Adana’da ‘15 Temmuz Demokrasi ve Birlik Günü’ nöbeti tutuldu, şehitler anıldı

Adnan Oktar'ın son hali! 8 bin yıl ceza almıştı...

Elizabeth Hurley yıllara meydan okuyor: “Gizli sırrım sabah 7!”

Dronlu trafik uygulamasında 730 bin 944 lira cezai işlem uygulandı

Kerim Hoşfikirer, toprağa verildi...

Her şey çocuklarının gözü önünde oldu! Silahlı saldırı...

Tunç: “15 Temmuz kutlu bir direnişin tarihidir”

“Bugün mesele sadece siyasi değil, vicdani bir kırılmadır”

Şehitlerimizi andık Hainleri lanetledik!

Madde bağımlısı sokakta kendinden geçti

'Tüm zamanların zirvesine ulaştık'

Hakmar ve Tatbak'a kayyum atandı

Hadise'nin erotik dansına tepki yağıyordu!

Yeni müşteriye 200 TL eskisine 400 TL! Avrupa'nın 4 katına çıktı

Yükleniyor

“Bugün mesele sadece siyasi değil, vicdani bir kırılmadır”

“Mısır ithalatıyla yabancı çiftçi kazanıyor, bizim üreticimiz borç batağına sürülüyor!”

“Türk Milleti tuzakları boza boza yoluna devam edecektir”

ABD'de kritik başkan vekili seçim tarihi belli oldu!

“Türkiye artık terörle anılan değil, kardeşlik ve birlikle anılan bir ülke olacaktır”

Sadullah Kısacık’tan Türk - İş’ e Çağrı Ölüm Sınırı Endeksi Yayınlayın

Ayhan Barut'tan 500 bin tonluk mısır ithalatı kararına sert tepki

Ayhan Barut'tan vergide adalet için KDV çağrısı

AK Parti, MHP ve DEM; beraber yürümeye karar verdi...

Kısacık’tan Erken Seçim Çağrısı: Artık Ülkemiz ve Milletimiz Yoruldu

Seri Dehşet! Baltalı kadın, ikinci kez yatalak hastanın gözlerini çıkardı...

3 yıl önce eşi terk etti, şimdi de ev sahibi sokağa attı

Nacar: Milletimiz sonsuza kadar özgür yaşayacak

Vali Köşger’e Rotary faaliyetleri anlatıldı

Adnan Oktar'ın son hali! 8 bin yıl ceza almıştı...

Kerim Hoşfikirer, toprağa verildi...

Her şey çocuklarının gözü önünde oldu! Silahlı saldırı...

Madde bağımlısı sokakta kendinden geçti

Çukurova Belediyesi Çalışanlarına İkramiye Müjdesi...

15 Temmuz’u Özel Çocukların Gözünden Gördük

En lezzetli karpuz nerede yetişiyor?

Yumurtalık’ta, etiket, fiyat denetimi ve temizlikte taviz yok!

Seyhan Belediyesinden çocuklara teknoloji dolu yaz kampı

“Karataş sahil şeridi nitelikli bir yaşam alanına dönüştürülecek”

Seyhan Belediyesi bir ilke daha imza attı…

Gölgede sıcaklık 38 derece...

Dıblanzade Konağı Gündüz Bakımevi’nin temeli atıldı

Yüreğir belediyesi kıyafet bankası törenle açıldı

Lezzet Festivalin'nin Bu Yılki Teması “Kuşaktan Kuşağa”

Yüreğir’e 2 Kent Lokantası Açılıyor!

O meyveleri tüketirken dikkat! "Zararlı olabilir"

“Aile Hekimliğinde Adalet Kazandı, Mücadelemiz Sonuç Verdi”

O meslek tekrar yükselişte! İş garantisi geldi...

Uzmanlardan ailelere uyarı! Çocuklarınız risk altında...

Aile hekimliğinde yeni düzenleme! Süre uzatıldı...

Yeni düzenleme yolda! 1 milyon TL ceza, meslekten men... Üye olmayan yapamayacak

Akdeniz’de deniz suyu sıcaklığı arttı zehirli balıklar geldi...

'Çocuklarıma yedirmem' dediği, bu 5 yiyeceği asla yedirmeyin!

Enerji içeceklerindeki korkunç gerçek...

İnternetten satılan zayıflama ilaçlarına dikkat! Ölüm saçıyor...

Abdi Sütcü Sağlık Hizmetleri MYO 407 Mezun Verdi

Okul servisleri ve toplu taşımada yeni dönem! Artık zorunlu olacak

MEB harekete geçti! Özel okullarda yeni dönem! Yönetmelik değişti; Zorunlu olacak!

Nacar: Adana’nın Göz Bebeği Gençlerimizle Gurur Duyuyoruz

Gündoğdu bu sene de LGS Türkiye birincisi oldu!

ATÜ, Dünyanın En Büyük Bilim Kafe Etkinliğine Tarihi Mekânda Ev Sahipliği Yaptı

YÖK Öncülüğünde 81 İlde Eş Zamanlı Bilim Kafe Etkinlikleri Düzenlendi

Veliler ve öğrenciler bekliyordu: MEB'den LGS açıklaması

TSYD-Emir koleji işbirliği...

Çukurova Belediyesi kreşlerinde mezuniyet heyecanı

Simge Sağın'a bikinisi küçük geldi: Çocuk bikinisi almışım

MAGAZİN

Kiracıları üzecek haber!

EKONOMİ

Yumurtalık’ta, etiket, fiyat denetimi ve temizlikte taviz yok!

YEREL

Amansız hastalıkla mücadele ediyordu!

MAGAZİN

Tapu sahiplerine 45 gün uyarısı! Başvurmayan hakkını kaybedecek

EKONOMİ

Köyler boşaltıldı, bir kişi gözaltına alındı

TÜRKİYE

Adana’da ‘15 Temmuz Demokrasi ve Birlik Günü’ nöbeti tutuldu, şehitler anıldı

GÜNDEM

Adnan Oktar'ın son hali! 8 bin yıl ceza almıştı...

YAŞAM

Elizabeth Hurley yıllara meydan okuyor: “Gizli sırrım sabah 7!”

MAGAZİN

Dronlu trafik uygulamasında 730 bin 944 lira cezai işlem uygulandı

POLİS-ADLİYE

ABD vizesine başvuracaklar dikkat! Bu şart yerine getirilmezse iptal edilecek

Mide kanseri sessiz katil! Milyonlarca can kaybı olabilir...

2020 ve sonrası doğanları bekleyen büyük tehlike!

2025 Avrupa Diploması Adana Büyükşehir Belediyesi’nin

Hayat kurtaracak aşama için tarih verildi...

7 yaşındaki çocuğun başına geldi: Böyle zehirlenme tipini duymadınız!

Orta Doğu'da nükleer gerilim!

Daha güçlü geri döndü! Bu belirtilere aman dikkat

Füzeler peş peşe fırlatılırken ABD Başkanı Trump; "Yakında İsrail ve İran arasında barış olacak"

İsrail Tebriz'e saldırı başlattı...