• BIST 100

    8908,47%0,40
  • DOLAR

    34,28% 0,16
  • EURO

    36,96% -0,36
  • GRAM ALTIN

    3027,61% 0,54
  • Ç. ALTIN

    5008,58% -0,04

ATAK-DER’den kadın üreticilerine tam destek…

ATAK-DER Adana’yı Tanıtma; Kültür, Sanat ve Turizm Derneği Başkan ve yönetim kurulu üyelerinin Kozan gezisi muhteşem geçti.

YAŞAM 27.10.2024 11:39:00 0
ATAK-DER’den kadın üreticilerine tam destek…

Kozan, Feke, Saimbeyli ve Tufanbeyli ilçelerindeki Kadın üreticilerinin ürettikleri ürünlerinin pazarlanması için üretici pazarının kurulması kararı alındı.

ATAK-DER’DEN KOZAN ÇIKARMASI…

Türkiye genelinde tamamı üniversite kadınlarından oluşan ilk ve tek İl tanıtım derneği olan ATAK-DER Adana’yı Tanıtma; Kültür, Sanat ve Turizm Derneği, etkinlik ve gezilerine devam ediyor. Adana’da geçtiğimiz aylarda hem Anneler Günü’nde ‘’Anneler Şöleni’’ hem de Babalar Günü’nde ‘’Babalar Şöleni’’ düzenleyerek anne ve babaların gönüllerinde taht kuran ATAK-DER bu kez de gezi programları başlattı.

İLK GEZİ KOZAN

Adana’yı Tanıtma; Kültür, Sanat ve Turizm Derneği’nin Kozan, Feke, Saimbeyli ve Tufanbeyli temsilcisi olarak daha önce Başkan Zeycan Yılmaz tarafından atanan Dr. Emine Altıntaş’ın daveti üzerine Kozan çıkarması yapan ATAK-DER yönetim kurulu ve üyeleri unutamayacakları bir gezi yaşadı. Altıntaş Gayrimenkul Danışmanlık, Emine Altıntaş Yöresel Ürünler, Emine Altıntaş Ofis Şıklığı Mağazası sahibi ve aynı zamanda   Bilim ve Sanat Gönüllüleri Dernek Başkanı olan Dr. Emine Altuntaş, Adana’dan gelen konukları ofisinde ağırladı.  

Adana’yı Tanıtma; Kültür, Sanat ve Turizm Derneği yönetici ve üyelerine Kozan da yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren ATAK-DER Kozan, Feke, Saimbeyli ve Tufanbeyli temsilcisi Dr. Emine Altıntaş, ‘’Tarım ürünleri olarak taze sebze ve meyveler, karakılçık buğdayı ve diğer ürünlerden Bulgur, İçli köftelik malzeme, Dövme, Kesme, Yufka Ekmek, Göçmen ekmeği, Doğal ürünlerden Keçi boynuzu,, Sumak, Kekik, Ada çayı, işlenmiş tarım ürünlerinden Turunç reçeli, İncir Reçeli, Zeytin yağı, Salamura zeytinler, Turşular, Turunç ve Nar ekşisi, Kurtulmuş Hurma ve Narenciye , Şalgam, Ev tatlıları ve Hazır yemekler den Mantı, Baklava ve diğer tatlılar, İçli Köfte, Gözleme ve değişik börekler, El sanatlarından Kilim ve dokumalar, Yazmalar, örtüler, el işlemeleri, toprak ve ağaçtan yapılan el sanatları ve Ağaçtan yapılan malzemeler yaptığımız çalışmalar arasında yer alıyor’’ dedi.

Dr. Emine Altıntaş, yaptıkları çalışmalardan sonra hedeflerini de şöyle anlattı: ‘’ Kozan, Feke, Saimbeyli, Tufanbeyli ilçelerinde özellikle kadın üreticilerin ürettikleri ürünlerin pazarlanması için Kozan’da bir üretici pazarının kurulması, bu pazarda Kozan dışındaki ilçelere satış stantlarının verilmesi, bu pazarda satılan ve öne çıkan üreticilerin ürünlerinin internet ortamında pazarlanması için bir sistemin kurulması ve belediyelerimizce bu sistemin desteklenmesi ve denetlenmesi, ürünler bölümünde belirttiğimiz ve öne çıkan pazarlanmasında sorun olmayan bazı ürünler için üretim merkezlerinin kurulması bunlara örnek olarak; Kozan Acarmantaş köyünde Turunç reçeli üretim ve eğitim merkezinin kurulması, Turunç ağaçlarının çoğaltılması, Karakılçık Buğdayı ile ilgili Ata tohumlarından üretilen bir sistemin kurulması ve bu Buğdayın üretiminin desteklenmesi ve ilçelerde yaygınlaştırılması , Feke, Saimbeyli ve Tufanbeyli ilçelerinde öne çıkan Baklagillerin Sumak, Keçi boynuzu, Hurma, Kekik, Adaçayı, Lavanta, Nar ekşisi gibi ürünleri için üretim ve pazarlama desteklerinin sağlanması, Pazarlama şansı olan el sanatları üretiminin desteklenmesi, ileri dönemlerde pazarlama şansı yükselen diğer ürünlerinde destek programına alınması.’’ 

ATAK-DER Başkanı Zeycan Yılmaz, kadın üreticilerinin her zaman yanında olduklarını ve destekleyeceklerini belirterek, ‘’Adana genelinde özellikle kadın üreticilerimizin her zaman yanındayız. Onları destekliyoruz. Kadın üreticilerimizin ürettiklerini pazarlaması ve bir üretici pazarının kurulması için Belediye Başkanlarımız ile görüşeceğiz. Kozan ilçemiz bu konuda öncelikli olabilir. Çünkü Kozan, Feke, Saimbeyli ve Tufanbeyli ilçelerimizle merkez konumunda’’ şeklinde konuştu. 

Konuşmaların ardından Kozan Belediye Başkanlığı ziyaret edildi. Belediye Başkan Yardımcısı Alev Ataş tarafından karşılanan ATAK-DER Başkanı Zeycan Yılmaz ile yönetici ve üyeler kendilerini tanıtarak sohbet etti. Kozan’da kadın üreticilerin ürünlerini sağlıklı bir ortamda satışlarını yapılabilmesi için üretici pazarının kurulması isteğine sıcak bakan Belediye Başkan Yardımcısı Alev Ataş, Kozan Belediyesi ve Başkan yardımcısı olarak bu konu üzerinde hassasiyetle duracaklarını, Belediye Başkanı ile görüşüp bu öneriyi gündeme alacaklarını ifade etti. 

Daha sonra Sehlikzade Konağı - Sehlikzade Çiftliği gezildi ve ev sahipliğini Konağın sahibi Kemal Sehlikoğlu yaptı. Ardından Hurmalı Konak gezildi. Doğa ile iç içe olan Dağılcak ta yemek yendi. Yemeğin ev sahipliğini Prof. Dr. Hikmet Saygılı yaptı. Kozan gezi proğramına ATAK-DER’in  kardeş derneği Adana Rpmanlar Derneği’nin Başkanı ve Yüreğir Belediye Meclis üyesi Ahmet Özyiğit ile Adana Romanlar Derneği Başkan yardımcısı Cumali Demirciler de eşlik etti.

ATAK-DER DEN KADINLARA POZİTİF AYRIMCILIK

ATAK-DER Adana’yı Tanıtma; Kültür, Sanat ve Turizm Derneği Başkanı Zeycan Yılmaz, gezi programını değerlendirirken yaptığı konuşmada şunları söyledi: ‘’Bir taşla iki kuş vurduk misali hem tarihi ilçemiz Kozan’ı gezdik hem de buradaki kadın üreticilerimizin istek ve önerilerini temsilcimiz Dr. Emine Altıntaş tan dinleme ve öğrenme fırsatı bulduk. Biz Türkiye genelinde kurulan ve tamamı kadınlarımızdan oluşturduğumuz ilk il tanıtım derneği olarak ilimizde yaşayan gerek aile bütçesine ve gerekse yaşadıkları kentin gelişmesine katkıda bulunmak isteyen tüm kadınlarımızın her zaman yanında olmaya devam edeceğiz. Kozan Belediye Başkan Yardımcımız Alev Ataş, Kozan, Feke, Saimbeyli ve Tufanbeyli temsilcimiz Dr. Emine Altıntaş, Prof.Dr. Hikmet Saygılı, Sehlikoğlu konağı sahibi Kemal Sehlikoğlu ve bu programda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.’’

ATAK-DER Adana’yı Tanıtma; Kültür, Sanat ve Turizm Derneği Başkanı Zeycan Yılmaz, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Kararlar ile Yüreğir Belediye Başkanı Alİ Demirçal’nın kadınlara her zaman  pozitif ayrımcılık yaptıklarını da ifade ederek iki başkanımızdan da kadın üreticilerimizin ürettikleri ürünlerinin pazarlanması konusunda üretici pazarının kurulması için görüşeceğini sözlerine ekledi.


Belediyenin logosundaki kalp çalındı...

Adanaspor Kemal Kılıç ile Yolları Ayırdı...

Başkan Tanburoğlu: “Cumhuriyet bir yaşam biçimidir”

Her yer Türk bayrakları ile donatılacak!

Yener Çevik Cumhuriyet'e hayat verdi...

Kreşte çocuğun üzerine kahve döküldü...

Sona gelindi! Artık e-devlet üzerinden yapılacak...

Fiyatı düşsün diye hileye başvuruluyor! Bedava olsa bile almayın...

Cumhuriyete dört elle sarılıp, kazanımlarını mutlaka korumalıyız!

ATAK-DER’den kadın üreticilerine tam destek…

Bu kez özel gereksinimli çocukları skandala alet ettiler!

AKAD'ın yeni binası açıldı…

“Cumhuriyet, bir toplumun inşasında mihenk taşı olmuştur”

Aranan 10 Hükümlü Yakalandı...

Gazeteci Yusuf Kahraman son yolculuğuna uğurlandı

“Her gün her yerde öldürülüyoruz”

Çerkes dans ve müzik rüzgarı: OŞAD Adana'da ilk kez sahne aldı

Marketler bunu hep yapıyor...

Yumurtalık her mevsim ayrı güzel...

Adana'da şoke eden karar! Cezada Şaşkınlık...

Başı Adana çekiyor...

Cumhuriyet bir hazinedir!

Direğe çarpan otomobildeki 4 kişi feci şekilde can verdi...

Türkiye yine karanlıkta kaldı...

Yurt genelinde yağış beklenmiyor...

Elektriğe gizli zam! 200 TL'lik fatura 500 TL civarına çıkacak...

Bakanlık taklit-tağşiş yapılan yeni ürünler ve firmaları açıkladı

Ücretleri artırmamak insanlığa aykırı...

Adana 01 tam gaz: 2-0

Adana Akkapı Oluşum spor hız kesmedi 3-1

Yükleniyor

Türkiye yine karanlıkta kaldı...

O ürün menülerden çıkartılıyor...

Böyle yasak görülmedi! O ülkede sarılmaya süre sınırı koyuldu..

Bir etkisi daha ortaya çıktı! Bu şikayette artış var

Dünya sadece seyrediyor...

Kovid-19 ile kalp üç yıl tehlikede

İşte araştırma sonucu...

XEC varyantı hızla yayılıyor...

80 bin yıl sonra görünecek...

Tüm dünya etkilenebilir!

“Her gün her yerde öldürülüyoruz”

DEVA Partisi Sözcülüğüne Sadullah Kısacık Getirildi

“Devlet Bahçeli devletin ve milletin ta kendisidir!”

AK Partili Akın: “Sorumluluğumuz büyük, yolumuz uzun”

Başkan Yusuf Kanlı vatandaşları dinledi

Barut, Meclis'te İsrail'i lanetledi, iktidarı uyardı

Kılıççıoğlu, “Birlikten güç doğar”

“Bu çetenin hak ettiği cezayı almasını sağlayacağız”

Ayhan Barut'tan üniversite arazisi işgaline tepki; 'Dokunmayın'

Sadullah Kısacık’tan TBMM’de Adana Lezzet Festivali’ne Davet

Sona gelindi! Artık e-devlet üzerinden yapılacak...

Marketler bunu hep yapıyor...

Elektriğe gizli zam! 200 TL'lik fatura 500 TL civarına çıkacak...

Ücretleri artırmamak insanlığa aykırı...

Artık herkes ilan veremeyecek!

Bir yenilik daha geliyor...

GTB Yönetiminden ATB’ye ziyaret...

Ev alım satımı yapacaklar dikkat! Cezası 6 milyon TL...

Bir kelime ile her şey değişebilir...

Benzin ve motorine zam geliyor...

Adanaspor Kemal Kılıç ile Yolları Ayırdı...

Adana 01 tam gaz: 2-0

Adana Akkapı Oluşum spor hız kesmedi 3-1

Adana Demirspor iyi başladı kötü bitirdi: 2-4

Adanaspor fark yedi: 0-4

Adana 01 galibiyete odaklandı..

Adana Demirspor'da tüm hesaplar 3 Puan İçin...

Dostluk kazandı!

A/C FİT’ten Akkapı Oluşum spor’a sponsorluk desteği

Seyhan Belediyesporlu kadın voleybolcular kaybetmiyor

Başkan Tanburoğlu: “Cumhuriyet bir yaşam biçimidir”

Cumhuriyete dört elle sarılıp, kazanımlarını mutlaka korumalıyız!

“Cumhuriyet, bir toplumun inşasında mihenk taşı olmuştur”

Cumhuriyet bir hazinedir!

TUSAŞ saldırısının ardından havalimanlarında turuncu alarm

Doktorlardan itiraf; “Yenidoğan çetesi; buzdağının görünür kısmıdır”

Yenidoğan skandalı büyüyor! 4 ile daha sıçradı...

Köşger, “muhtarlar vatandaşlarımızla devlet arasındaki en önemli köprü”

Yeni formül 10 bin lira olsun! Yüksek limiti olandan alınacak....

Teklif yeniden değerlendirecek...

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 9 8 0 1 19 25
2.Samsunspor 10 7 2 1 10 22
3.Beşiktaş 8 6 0 2 12 20
4.Fenerbahçe 8 5 1 2 11 17
5.Göztepe 9 4 2 3 5 15
6.Eyüpspor 9 4 2 3 4 15
7.İstanbul Başakşehir 8 4 2 2 4 14
8.Sivasspor 10 4 4 2 0 14
9.Trabzonspor 9 2 1 6 1 12
10.Konyaspor 9 3 4 2 -3 11
11.Kasımpaşa 10 2 3 5 -4 11
12.Bodrum FK 9 3 5 1 -3 10
13.Rizespor 9 3 5 1 -10 10
14.Alanyaspor 9 2 4 3 -4 9
15.Kayserispor 9 1 3 5 -6 8
16.Antalyaspor 9 2 5 2 -9 8
17.Gazişehir Gaziantep 8 1 4 3 -4 6
18.Hatayspor 9 0 6 3 -8 3
19.Adana Demirspor 9 0 8 1 -15 1