15900,73%-0,70
44,07% 0,18
51,05% -0,23
7205,91% 0,36
11734,45% -1,11
“Eğlencene Pranga Vurma” sloganıyla gerçekleştirilen etkinlikte, çağımızın önemli sorunlarından biri haline gelen dijital oyun bağımlılığı farklı yönleriyle ele alındı. Etkinlik, Çukurova Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü’nden Dr. Araştırma Görevlisi Meryem Dedeler’in katılımıyla gerçekleştirildi. Programa Bahtiyar Vahabzade Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri yoğun ilgi gösterdi.

Etkinlikte, “Neden oyun oynarız?” sorusundan hareketle dijital oyunların psikolojik ve sosyal boyutları ele alınırken; oyunların bireyler üzerindeki etkileri, bağımlılığa yol açabilecek risk faktörleri ve bu durumla başa çıkma yolları hakkında öğrencilere kapsamlı bilgiler aktarıldı. Ayrıca dijital oyun kullanımında olumlu ve olumsuz çıktıları birlikte ele alındı, farkındalık geliştirilmesi ve sağlıklı teknoloji alışkanlıklarının kazanılması konularına da değinildi.

Soru-cevap bölümünde öğrencilerin merak ettikleri konuların da ele alındığı etkinlikte, dijital oyunların bilinçli ve dengeli kullanımının önemi vurgulandı. Program, gençlerin dijital dünyada karşılaşabilecekleri bağımlılık, siber şiddet ve zorbalık gibi risklere karşı bilinçlenmelerine katkı sağlamayı amaçladı.

Çukurova Üniversitesi Bilim İletişimi Ofisi tarafından düzenlenen Bilim Kafe etkinlikleriyle, üniversitede üretilen bilimsel bilginin toplumla buluşturulması ve özellikle gençlerde bilimsel farkındalık oluşturulması hedefleniyor.