Tarih: 20.05.2024 21:09

Çukurova Havalimanı TEKNOFEST ile birlikte açılacak

Facebook Twitter Linked-in

2011 yılında temeli atılan Çukurova Havalimanı'nın açılış tarihi yılan hikayesine döndü. 2020 yılından itibaren yapımında sona gelindiğini açıklanan ve dönemin bakanları tarafından açılış tarihi verilen Çukurova Havalimanı'nın açılış tarihi merakla bekleniyor. Son olarak 15 Ocak 2024 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılacağı söylenen tarih tekrar ertelenmişti. 
Hem Mersin, hem de Adanalı vatandaşların kullanacağı Çukurova Havalimanı’nın Ekim ayında faaliyete gireceği iddia edildi. Ekim ayında yapılacak olan TEKNOFEST ile birlikte hizmete gireceği iddia edilen havalimanın ardından, hali hazırda kullanılan Şakirpaşa Havalimanı’nda akıbeti önümüzdeki günlerde belli olacak. 

TEKNOFEST İLE BİRLİKTE HİZMETE BAŞLIYOR

İddiaya göre, TEKNOFEST günü Şakirpaşa Havalimanının, etkinlikler nedeniyle 3 gün süreyle uçuşlara kapatılacağı öğrenildi. TEKNOFEST için kente gelecek olan binlerce kişi için, havayolu şirketleri uçuşlarını Çukurova Havalimanı üzerinden yapacağı öne sürülürken, festivalin ardından uçuşların tamamının Şakirpaşa Havalimanından kaldırılıp Çukurova Havalimanı üzerinden yapılacağı ve faaliyete gireceği belirtildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —