Tarih: 09.10.2024 11:23

DAİMFED, Bir Dünya Markası’nı Ağırladı...

Facebook Twitter Linked-in

İnşaat Mühendisleri Odası Adana Şubesi ve Mimarlar Odası Adana Şubesi’nin de destek verdiği “Lifli Betonlar ve Mimari Cephe Kaplamaları” başlıklı seminer Adana DAİMFED Genel Merkezi’nde yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. 

Programın organizasyonunu yapan DAİMFED Teknik Müşaviri ve ATÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Beycioğlu yaptığı açıklamada; “Dünya’nın en ünlü Mimari Zaha Hadid’e ait ikonik mimari yapılardan, Amerikan Konsolsluklarına, Yavuz Sultan Selim Köprüsünden, Irak Merkez Bankası Projesine kadar birçok dev projeye imzasını atan Fibrobeton’un tasarımdan saha uygulamalarına kadar tüm süreçlerini yöneten Sayın Muhammed Maraşlı’yı Federasyonumuzda misafir etmek bizler için çok değerlidir. 

Dünya’nın birçok yerinde tamamladıkları ikonik mimari yapıların en temel malzemesi olan lifli betonlar konusunda yapmış olduğu sunum ise sektör paydaşları için son derece faydalı olmuştur. Fibrobeton’daki görevinin yanısıra sektörel STK yapılanmalarında da önemli bir aktör olan Sayın Muhammed Maraşlı, İTÜ Vakfı ve Türkiye Deprem Vakfı (TDV) mütevelli heyet üyeliği, TDV yönetim yurulu üyeliği,  Türk Yapısal Çelik Derneği (TUCSA) yönetim kurulu üyeliği, BuildingSMART yürütme kurulu başkanlığı ve Türkiye İMSAD Güvenli Yapılar ve Kentsel Dönüşüm Komite başkanlığı görevlerinde de aktif olarak sektöre katkı sunan çok önemli bir isimdir” dedi.

DAİMFED’in ev sahipliğinde gerçekleşen organizasyona, İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Hıdır Çak ve Mimarlar Odası Başkanı Canan Aksu’da katıldı. Toplantının açılış konuşmasından sonra söz alan Mimarlar Odası Adana Şube Başkanı Canan Aksu ve İnşaat Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Hıdır Çak, seminer hakkında düşüncelerini aktardı.

MİMOD ADANA ŞUBE BAŞKANI CANAN AKSU: YAPI MALZEMELERİ BİZLER İÇİN SON DERECE ÖNEMLİ

İnşaat sektöründe yapı malzemelerinin sektör adına son derece önemli olduğunu ifade eden Mimarlar Odası Adana Şube Başkanı Canan Aksu, ”Öncelikle DAİMFED’e bu güzel organizasyon ve ev sahipliği için teşekkür ediyorum. Değişen ve gelişen teknolojilerde bizler geleceğin tasarımcıları olarak yapı malzemelerini çok önemsiyoruz. Sürdürülebilirliği, enerji kaynaklarının etkin kullanımı, geri dönüşümü, fonksiyonları derken yapı malzemeleri seçimleri biz tasarımcılar için çok kritik bir konumdadır. Yapı malzemeleri konusunda da Fibrobeton gerçekten bir dünya markası ve çok başarılı işler yapıyorlar. Teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

İMO ADANA ŞUBE BAŞKANI HIDIR ÇAK: BU SEMİNER BİZE YOL GÖSTERECEK

DAİMFED’in kurulduğu günden bu yana sektör adına önemli işlere imza attığını ve sorunları çözmek adına sektörün tüm paydaşlarını bir araya getirdiğini belirten İnşaat Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Hıdır Çak ise, “Başta DAİMFED Genel Başkanımıza, yöneticilerimize, sadece akademisyen kimliğiyle değil, kentin içerisinde yaşayan bizzat sektörle çok iyi ilişkileri olan ve burada birer paydaş olarak bizim de bulunmamızı sağlayan Ahmet Beycioğlu Hocamıza da teşekkür ediyorum.  Çünkü sektörümüzdeki paydaşlarımız bir araya gelmekte zorlanıyordu ve farklı kesimlerin bir araya gelmesinde belli başlı sıkıntılarımız vardı. Ama bunları çok şükür Adana olarak aştık, aşıyoruz, aşmaya devam edeceğiz. Bu noktada DAİMFED’in üstüne düşen görevi fazlasıyla yerine getirdiğini düşünüyorum. Sektör paydaşlarını bir araya getirme adına yaptığı önemli çalışmalardan ötürü de kutluyor ve teşekkür ediyorum. Burada Sayın Muhammed Maraşlı’nın bize vereceği seminer, sektörümüzde yeni teknolojilerin kullanılması ve bu teknolojilerin biraz daha üyelerimiz ve meslektaşlarımız tarafından bilinmesi, benimsenmesi, uygulanması adına önemli bir adım olacaktır. Bu anlamda tekrardan DAİMFED’e ve bütün yöneticilerine teşekkür ediyorum” dedi.

 

MUHAMMED MARAŞLI: SEKTÖRÜ İNŞA ETMEK İÇİN BİRLİKTE HAREKET ETMELİYİZ

Yapı sektörünün bütün paydaşları takımın birer parçası olduğunu ve yıllardır takım halinde hareket ettiklerini söyleyen Muhammed Maraşlı da, “Ben meslek hayatımın 40’ıncı yılındayım. Bugün malzemeci kimliğimle konuşacağım ama çok sayıda STK’da görev alıyorum. Bölgemizin hassasiyetlerini biliyoruz, deprem gerçeğini biliyoruz, depremle ilgili konuları biliyoruz. Dolayısıyla hep birlikte daha iyi bir yapı sektörü inşa etmek için bir arada olmak, paylaşmak bence çok güzel olacaktır. Bizim Ahmet Hocamızla 2011 yılında Düzce Üniversitesi’nde yollarımız kesişti. İnşallah bu yolculuk güzel işlerle devam edecek. Herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —