Tarih: 30.07.2024 13:06

Dünya sadece izliyor! 42 kişinin cansız bedenine ulaşıldı...

Facebook Twitter Linked-in

İsrail ordusunun, güvenli bölge ilan etmesine rağmen 22 Temmuz'dan bu yana karadan saldırılar gerçekleştirmesinin ardından çekildiği Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentinin doğusunda 42 Filistinlinin cansız bedenine ulaşıldı.

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi Müdürü İsmail Sevabite yaptığı açıklamada, İsrail askerlerinin çekilmesinin ardından Han Yunus'un doğu bölgelerindeki duruma ilişkin ilk bilgileri verildi. İsrail'in Han Yunus'a 8 gün boyunca düzenlediği kara saldırılarında en az 250 kişi yaşamını yitirdi, 300 kişi yaralandı.

42 KİŞİNİN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI

Sevabite, İsrail ordusunun Han Yunus'un doğusundaki bölgelerden çekilmesinin ardından bölgede 42 kişinin cansız bedenine ulaşıldığını söyledi. Bölgedeki durumun çok zor olduğunu belirten Sevabite, enkaz altında arama çalışmalarının sürdürüldüğünü, ölü sayısının artmasından endişe ettiklerini kaydetti.

ABD'NİN SAĞLADIĞI SİLAH DESTEĞİ İLE SALDIRILAR GERÇEKLEŞİYOR 

Sevabite, İsrail güçlerinin vatandaşlara ait konutları ve hizmet binalarını yerle bir ettiğini belirterek, İsrail'in ABD yönetiminin sağladığı silah desteğiyle gerçekleştirdiği bu saldırının "tam bir savaş suçu" olduğunu vurguladı.

MEZARLIKLAR ALT ÜST EDİLDİ

Han Yunus'ta büyük bir yıkım olduğunu aktaran Sevabite, yüzlerce konutun, toplam uzunluğu 35 kilometreyi bulan cadde ve sokağın ve bölgedeki mezarlıkların alt üst edildiğini söyledi. Gazze Şeridi'nde işlenen savaş suçlarından İsrail ve ABD'yi sorumlu tutan Sevabite, uluslararası topluma Gazze Şeridi'ndeki saldırılarını durdurması ve güçlerini geri çekmesi için İsrail'e baskı yapma çağrısında bulundu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —