Tarih: 27.10.2024 10:28

“Her gün her yerde öldürülüyoruz”

Facebook Twitter Linked-in

 Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, Türkiye’de ve Adana’da nefret iklimi ile cezasızlığın, uyuşturucu ve güvenlik güçleri dışındaki kolay silahlanmanın ülkeyi yaşanmaz hale getirdiğini vurguladı.

Adana’da bir gecede 4 farklı olayda 11 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) konuşan Dr. Şevkin, “AKP hükümetinin 22 yılda ülkeyi getirdiği nokta budur” dedi.

CHP’li Dr. Müzeyyen Şevkin, şunları söyledi:

“Adana'da geçtiğimiz hafta aynı gün 12 saat içerisinde 4 farklı olayda 11 kişi maalesef hayatını kaybetti. 3 kadının mezar ziyareti sırasında hayattan koparıldığı, 1 kişinin kendi ailesinden 3 kişiyi katlettiği, Suriye uyruklu 3 çocuğunsa elektrikli soba kontağından öldüğü bir on iki saatten bahsediyoruz. Aynı gün içinde yaşanan bu vahşet ve olaylar ülkemizde güvenlik, sağlık, eğitim sorununun derinliğini ve korkunç boyutunu gözler önüne seriyor. Bebekler, emanet edildikleri hastanede öldürülüyor. Nefret iklimi, cezasızlık, uyuşturucu ve güvenlik güçleri dışında kolay silahlanma ülkeyi bu noktaya getirdi. AKP Hükûmetinin yirmi iki yılda ülkeyi getirdiği nokta budur. Her gün maalesef her yerde öldürülüyoruz; her yer cinayet mahalli ve cezasızlık hüküm sürüyor.”




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —