Tarih: 22.10.2024 09:42

“Her yıl düzenli olarak tedavinizi olun”

Facebook Twitter Linked-in

YÜREĞİR’DE MEME KANSERİ FARKINDALIK SEMİNERİ YAPILDI

Yüreğir Belediyesi, 1-31 Ekim Meme Kanseri Bilinçlendirme ve Farkındalık Ayı kapsamında Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Derneği ve Kanser İmmunoterapi Derneği ile birlikte bir seminer düzenledi. 

Yüreğir Belediyesi Kültür Merkezi’nde Uzman Dr. Selahattin Menteş Moderatörlüğünde gerçekleşen, Prof. Dr. Berna Bozkurt Duman, Asistan Dr. Yulia Özcömert, Asistan Dr. Burçak Köksoy ile Psikolog Serra Büyükburç’un konuk edildiği etkinlikte erken teşhisin önemine işaret edildi.

Meme kanserinde erken tanının önemine dikkat çeken Prof. Dr. Duman, yapılacak düzenli doktor muayenesi ile riskin en aza ineceğini ifade etti. Duman, “Erken tanı ile tedavi imkânı artar. Bu da yaşam kalitenizi yükseltir. Tedavide alınan sonucun hızlanmasıyla yaşam şansınız artar. O yüzden her yıl düzenli olarak tedavinizi olun” ifadelerini kullandı.

Programda Asistan Dr. Yulia Özcömert, Asistan Dr. Burçak Köksoy ve Psikolog Serra Büyükburç da birer konuşma yaparak kadınlar arasında en yaygın kanser türü olan meme kanserinin farkındalığının hayati öneme sahip olduğuna dikkat çektiler.

Düzenledikleri farkındalık etkinliklerinin belediyenin sağlık hizmetlerinin en önemli çalışmalarından biri olduğunu ifade eden Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı, “Kadınlarımızın sağlığını korumak için yürüttüğümüz çalışmalarla, Yüreğir’de daha sağlıklı bir gelecek için yeni adımlar atmaya devam edeceğiz. Değerli hocalarımızın vereceği önemli bilgilerle farkındalık seviyemizi artıracak ve sağlığımızı daha iyi koruma yollarını öğreneceğiz. Yüreğir’imizde sizlerin desteği ve iş birliğiyle daha sağlıklı bir geleceğe adım atmak için var gücümüzle çalışacağız.” diye konuştu. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —