Tarih: 15.10.2024 09:51

Polis affetmiyor! 35 Şüpheli Şahıs Tutuklandı

Facebook Twitter Linked-in

Seyhan İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün koordineli çalışmaları sayesinde, ilçede huzur ve güvenliğin artırılması adına önemli adımlar atılmıştır. Operasyonlar ve denetimler kararlılıkla devam edecektir.

Bu süre zarfında ilçede yasa dışı silah bulundurma, uyuşturucu ticareti, hırsızlık ve göçmen kaçakçılığına yönelik başarılı operasyonlar yürütüldü. Operasyonlar sonucunda; 2 adet AK-47 (Uzun Namlulu Tüfek), 2 adet Thompson otomatik tabanca, 41 adet ruhsatsız tabanca, 5 adet kurusıkı tabanca, 30 adet ruhsatsız tüfek, 2.050 adet fişek/kartuş, 4 adet el bombası ele geçirildi.

Bunun yanı sıra uyuşturucu suçlarına yönelik operasyonlarda; 1.726,92 gram narkotik madde, 289 adet uyuşturucu hap, 1 kök hint keneviri, 1 adet hassas terazi ele geçirildi. Ayrıca, suçla ilişkili olarak 21 adet farklı şahıslar adına düzenlenmiş banka slipleri ve çeşitli altın kolye/bilezikler ele geçirilmiştir.

Motosiklet sorgulamalarında 2.319 motosiklet kontrol edilmiş ve 4’ü trafikten men edilmiştir. Kavşaklarda cam silen ve dilenen 12 şahsa yasal işlem yapılmıştır. Çalıntı ve kazıntı motosikletlere yönelik denetimlerde 8 motosiklet ele geçirilirken, 2 aranan araç da bulunmuştur.

Çeşitli suçlardan aranan 278 şahıs yakalanmış, bunlardan 35’i tutuklanmıştır. Tutuklananlar arasında 10 şahıs ruhsatsız silah bulundurmak suçundan, 25 şahıs ise diğer suçlardan tutuklanmıştır.

Göçmen kaçakçılığına karşı yürütülen çalışmalarda, 2.990 yabancı uyruklu şahıs sorgulanmış, bunlardan 657 kişi mobil göç aracına, 13 şahıs ise geri gönderme/ toplama merkezine sevk edilmiştir. Aranan 3 yabancı uyruklu şahıs da yakalanmıştır.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —