Tarih: 20.05.2024 14:57

Sıkı durun ciddi vergi artışları geliyor!

Facebook Twitter Linked-in

Eğilmez, "Köprü zamlarıyla ilk adım atıldı, ancak bu yeterli olmayacak. Önümüzdeki dönemde büyük olasılıkla ciddi vergi artışları gelecek" ifadelerini kullandı.

Çok büyük zam gelecek hazır olun 3

Asgari ücret zammına ilişkin de konuşan Eğilmez, "Asgari ücrete zam yapılınca enflasyon artıyor. Bu kısır döngüden çıkmanın tek yolu enflasyonu kontrol altına almaktır" dedi.

Çok büyük zam gelecek hazır olun 4

Ekonomik zorluklara vurgu yapan Eğilmez, "Yüzde 70 enflasyondan çıkmak kolay değil. Birçok şirket iflas edecek, buradan ciddi bedeller ödeyerek çıkacağız" şeklinde konuştu.

Çok büyük zam gelecek hazır olun 5

Dolar kuru tahminini de paylaşan Eğilmez, "Göstergelere baktığımızda kurun çok artacağı görülmüyor. Türkiye sürprizlerle dolu bir ülke, ama mevcut duruma göre kur 30’lar civarında kalacak gibi görünüyor. Yılsonuna kadar 40 seviyelerini görmeyebiliriz; 32 civarında kalabiliriz" dedi.

Çok büyük zam gelecek hazır olun 6

Eğilmez, dolarla ilgili tahminini ise şöyle açıkladı:

Türkiye sürprizler ülkesi. Ama bu görünümle giderse kur sanki buradan yukarı gitmeyecekmiş gibi görünüyor, aşağı da gitmeyecek. Burada 30’larda kalacak gibi görünüyor. Tabii ihracatçı buna çok kızıyor haklı olarak. Yılsonuna doğru 40 olmayabilir, görmeyebiliriz; 32’ler civarında kalabiliriz.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —