Tarih: 10.09.2024 13:03

Tanburoğlu: “AKP, bilerek ve isteyerek eğitimi siyasallaştırmıştır”

Facebook Twitter Linked-in

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Doç. Dr. Anıl Tanburoğlu, 2024-2025 eğitim-öğretim yılının başlaması nedeniyle il başkanlığında basın toplantısı düzenledi. 22 Yıllık AKP iktidarında eğitimin her geçen sene daha kötüye gittiğine vurgu yapan İl Başkanı Tanburoğlu, eğitimde yaşanan aksaklıkların ve gerilemelerin CHP iktidarında son bulacağını söyledi. 

 

Tanburoğlu, AKP iktidarının eğitim sistemini bilerek ve isteyerek siyasallaştırdığını belirterek, "22 yıllık AKP iktidarında eğitim sistemi ideolojik hedefler için bir araç haline getirilmiştir. Bu süreçte, mevcut sorunlar çözülmek yerine yeni sorunlar eklenmiştir. 9 Milli Eğitim Bakanı değişmiş, her gelen bakan kendi sistemini uygulamaya koymuş ve öncekinin eleştirisini yapmıştır," dedi.

CHP Adana İl Başkanı Doç. Dr. Anıl Tanburoğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi.

“Bugün okullarımızda 2024-2025 eğitim-öğretim yılının ilk ders zili çaldı. Ne yazık ki ne okullarımız ne de AKP iktidarının eğitim sistemini getirdiği koşullar öğrencilerimizin, velilerimizin, öğretmenlerimizin, idarecilerimizin ve eğitim çalışanlarının heyecanlarını, isteklerini ve ihtiyaçlarını karşılamaya hazır değildir. 22 yıllık AKP iktidarında eğitim sistemi bilerek ve isteyerek siyasallaştırılmış, iktidarın ideolojik hedefleri için araç haline getirilmiştir. Bu süreçte, var olan sorunlar çözülmek yerine, yenileri eklenmiştir. 22 yılda 9 Milli Eğitim Bakanı değişmiş, Bakanların ortalama ömrü iki buçuk yıl olmuştur. Her gelen bakan bir önceki sistemi eleştirmiş, yerle bir etmiş ve kendi ortaya attığı fikirleri apar topar uygulamaya koymuştur. 9 bakan toplamda irili ufaklı 18 sistem değişikliği yapmış, lise ve üniversite sınavları defalarca değiştirilmiştir. Hiçbir değişiklik etkisini değerlendirmeye yetecek kadar bile uygulamada kalamamıştır. Çocuklarımızın geleceği AKP’nin ve bakanlarının elinde oyuncak edilmiştir.

Bu yıl okul öncesi, 1., 5. ve 9. sınıf öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz bir eğitim programı olmaktan öte iktidarın çağdışı eğitim manifestosu olma niteliğini taşıyan, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile döneme başlıyorlar. İhtiyaç analizi ve pilot çalışması yapılmamış, hazırlanma ve onaylanma süreci katılımcı ve şeffaf yürütülmemiş, kaynakçası, bilimsel dayanakları ve yazarları belli olmayan, tüm uzmanların karşı çıkmasına rağmen onaylanan bu modele karşı Cumhuriyet Halk Partisi olarak idari işlemin iptali ve yürütmenin durdurulması talebiyle Danıştay da dava açtık. Öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin vakti ve emeği AKP’nin siyasi hırsları nedeniyle daha fazla ziyan edilmeden bir an önce eski programlara dönülmesi için mücadele etmeye devam edeceğiz.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —