10592,00%-0,23
40,45% 0,10
47,46% -0,16
4437,89% -0,45
7108,96% 0,57
BU DÖNEM UZUN VADE İÇİN BÜYÜK BİR FIRSAT
İmar Emlak Yatırım Şirketi sahibi Erhan Uçak, yıllardır toprak yatırımı yapan biri olarak çok net bir tablo gördüğünü ifade ederek, “Türkiye’de ekonomik dengeler yeniden şekilleniyor ve bu süreçte en güçlü yatırım araçlarından biri her zaman olduğu gibi arsa ve arazi olacak. Şu anda birçok yatırımcı, yüksek faiz oranlarından dolayı beklemede. Ancak bu dönem, aslında uzun vadeli düşünen yatırımcılar için çok büyük bir fırsat barındırıyor. Çünkü faizler düştüğünde, özellikle şehir çeperlerindeki nitelikli arazilerin fiyatları katlanarak artacak. Yani bugünkü fiyatlar, gelecekte “keşke alsaydım” denilen seviyeler olacak” dedi.
TOPRAĞA YATIRIM SABIR İŞİDİR
Erhan Uçak, “Biz Adana bölgesinde, gelişim akslarını ve gelecek 5-10 yıl içinde prim yapacak bölgeleri yakından takip ediyoruz. Özellikle imar planları ve kamusal projelerle şekillenen lokasyonlarda değer artışı çok net. Bu bölgelerden şu anda alınan arsalar, yarının en kazançlı yatırımları olacak. Ben yatırımcılara şunu söylüyorum:
Toprağa yatırım sabır işidir ama sabreden daima kazanır. Bugün karar verenler, faiz düştüğünde artık o malın çoktan satıldığını görecek. Çünkü bu fırsat penceresi uzun süre açık kalmaz” diye konuştu.