Tarih: 20.09.2024 08:20

Uyurken 550 bin TL dolandırdılar!

Facebook Twitter Linked-in

Dolandırıcıların son kurbanı, İstanbul'da yaşayan fizyoterapist Nilay Kırık oldu. Çete, interneti kapalı olamasına rağmen uzaktan Kırık'ın telefonuna bağlandı ve bir gecede yüz binlerce lirayı hesaplarına aktardı. Talihsiz kadının sabah uyandığında ise dünyası başına yıkılırken, uykusunda 550 bin lira borçlanmış oldu. İşte mobil bankacılık kullanan herkesin başına gelebilecek olayın detayları...

İNTERNETİ KAPALIYKEN, TELEFONUNA BAĞLANMIŞLAR

İNTERNETİ KAPALIYKEN, TELEFONUNA BAĞLANMIŞLAR

Bahçelievler Devlet Hastanesi'nde fizyoterapist olarak görev yapan Nilay Kırık, 11 Eylül gecesid olandırıcıların kurbanı oldu. Çete üyeleri interneti kapalı olmasına rağmen kurdukları sistemle uzaktan Kırık'ın telefonuna bağlandı.

UYKUDAYKEN DOLANDIRIDLAR

UYKUDAYKEN DOLANDIRIDLAR

Mobil bankacılığa girip, üst üste 3 kez işlem yaparak hesabından yüklü miktarda para çektiler. Uykuda olan Kırık, dolandırıldığının farkına vardığında ise çok geçti.

SABAH GELEN MESJALARI GÖRÜNCE İNANAMADI

SABAH GELEN MESJALARI GÖRÜNCE İNANAMADI

Sabah 9'da işe gelen Kırık, art arda 6 mesaj gelince durumdan şüphelendi. 'Hesabınıza Kredili Mevduat Hesabı (KMH) tanımlanmıştır. Kredinizi kullanabilirsiniz' tarzındaki mesajları gören Kırık, moobil bankacılığına girince büyük şok yaşadı.

BİR GECEDE 550 BİN LİRA BORÇLANDI

 Nilay Kırık, "550 bin lira gidiyor hesabımdan. Üzülmeye bile vaktim yok. Uyuyamıyorum. 300 bin TL tüketici kredisi çekilmiş. Onun geri ödemesi 411 bin lira olarak gözüküyor. 141 bin lira da eksi hesaba düşülmüş" dedi.

PARALARI KENDİ HESAPLARINA AKTARMIŞLAR

 PARALARI KENDİ HESAPLARINA AKTARMIŞLAR

Büyük bir şaşkınlık yaşayan Kırık, hesap hareketlerini incelediğinde ise dolandırıcıların; çekilen paraları kendi hesaplarına havale ettiğini görünce dünyası başına yıkıldı.

NE MESAJ VAR NE DE MAİL

NE MESAJ VAR NE DE MAİL

Kırık, "Bende hala havalelelerin mesajları yok. Bir hesaba para atınca direkt mesaj geliyor normalde. Bende ise hale ne mesaj var ne de mail" diye konuştu.

BANKADAN ŞOKE EDEN YANIT: "SİZ ÖDEYECEKSİNİZ"

BANKADAN ŞOKE EDEN YANIT:

Ne yapacağını bilemeyen Kırık, yaşadığı mağduriyet sonrası hemen bankayla iletişime geçerken, böyle bir işlemi kendisinin yapmadığını anlatmaya çalıştı. Bankaya durumu bilgilendiridiği bir mail atan Kırık, Bankadan gelen "Siz yapmışsınız, siz ödeyeceksini" yanıtı sonrası ise kara kara düşünüyor.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Günlerdir gözüne bir damla uyku girmeyen Kırık, avukatıyla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulunurken; şimdi tek isteği ise parasının geri iade edilmesi.

BU DURUMA NASIL ÖNLEM ALINABİLİR?

BU DURUMA NASIL ÖNLEM ALINABİLİR?

Herkesin başına gelebilecek bu olay mobil bankacılık kullanları tedirgin ederken Bilişim Uzmanı Emre Özcan "Bu duruma nasıl önlem alabiliriz?" sorusuna yanıt verdi.

Özcan "Bu duruma önlem almanın en önemli yolu iki faktörlü kimlik doğrulaması kullanmak. Uygulamaya giriş yaparken size bir kod geliyor. Bir de indirilen mobil uygulamalara dikkat etmeniz gerekiyor." dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —