Tarih: 22.06.2025 10:53

Vali Köşger, “Gastronomi önemli bir kalkınma aracı"

Facebook Twitter Linked-in

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜNÜN ALTYAPISININ GÜÇLENDİRİLMESİNE YÖNELİK TOPLANTI YAPILDI

Adana'nın UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağına Gastronomi alanında katılma sürecinde, Çukurova Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünün altyapısının güçlendirilmesine yönelik değerlendirme ve koordinasyon toplantısı, Adana Valisi Yavuz Selim Köşger’in başkanlığında gerçekleştirildi.

Makam toplantı salonunda düzenlenen toplantıya Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamit Emrah Beriş, İl Kültür ve Turizm Müdürü Emre Duru, Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet Rifat Duran, oda başkanları ile ilgililer katıldı. 

Toplantıda konuşan Vali Köşger; gastronomi ve mutfak sanatlarının bölge turizmi, kültürel tanıtım ve yerel kalkınma açısından büyük bir potansiyel taşıdığını belirtti. Adana’nın verimli toprakları, zengin mutfak kültürü ve genç insan kaynağı ile bu alanda öncü olabileceğini dile getiren Vali Köşger,  “Gastronomi artık sadece bir mutfak meselesi değil ekonomik, kültürel ve turistik anlamda önemli bir kalkınma aracı haline gelmiştir. Çukurova Üniversitemizin bu alanda nitelikli bireyler yetiştirmesi, Adana’nın gastronomi potansiyeline önemli katkılar sağlayacaktır. Bizler de bu amaç doğrultusunda ilgili kurumlarımızla koordineli şekilde çalışarak en kısa sürede gerekli altyapının tamamlanmasını ve buradan yetişecek öğrencilerimizin gastronomi sektörüne en iyi şekilde hizmet etmesini hedefliyoruz.” dedi.

Toplantı kapsamında bölümün ihtiyaç duyduğu teknik donanımlar ele alınırken altyapıya yönelik çeşitli değerlendirmeler yapıldı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —