Düzgün Çoşkun


Seni Özleyeceğiz Kadim Dost!

Ahmet Yahşi Aslında eğitimciydi. Yıllar önce Karaisalı ve Karataş ilçelerinde öğretmenlik yaparken, aynı zamanda Anadolu Ajansı fahri muhabirliği yapıyordu. Ahmet Yahşi'yi 12 Eylül öncesi tanıdım.


Tam bir Adana Beyefendisi idi. Ağır başlı, samimi, dürüst ve sabır küpü gibi bir yüreğe sahip idi. Habercilik yaşamının bir parçasıydı. Telefonla haber verirken mütevaziliği ses tonuna yansıyordu. Sınıfta ders verirken dahi bugün için nasıl bir olayı haberleştireceğini düşündüğünü söylüyordu. ilçe ve çevrede olup bitenden haberdar oluyordu. Kaymakam, emniyet amiri, jandarma komutanı ile güçlü bir diyaloğu vardı. 

Herkese saygı ve sevgiyle bakıyordu. Yıllarca haber verdi. Güçlü bir diyalog oluştu aramızda.

Sonra emekli günü gelip çattı. İkinci baharını yaşarken gazetecilik sevdasından vaz geçmedi. Geçtiğimiz ay kuruluşunun 103'ncü yıldönümü kutlanan Yeni Adana gazetesinde yazı işleri müdürü olarak görev üstlendi. Aynı zamanda spora da aşıktı. Hiçbir maçı kaçırmıyordu. Spor camiası tarafından sevilen bir isim oldu. 

Mütevaziliğine diyecek yoktu. Gazeteci dostları Ahmet Yahşi'ye "beyefendi" insan diye hitap ediyordu.

Meslek hayatımda bu kadar sakin, pozitif düşünen, yüzü gülen, hiç kimseyi kırmayan nadir gazeteci gördüm. Bunların başında Ahmet Yahşi gelir. Rahatsızlığından dolayı gazeteden ayrıldı. Bir süre önce geçirdiğim ağır ameliyat sonrası telefonla arayarak geçmiş olsun dileğinde bulunmuştu. Kendisinin de kalbi ile barışık olmadığını söylemiş, ben de sabırlı insanlar stres yapmaz kalbine iyi bakmasını ifade etmiştim.

Bu sabah kalp krizi geçirerek hayatını kaybettiğini öğrenmiş bulunuyorum. Çok üzgünüm. Ben değerli bir kadim dostu, Adana basını da beyefendi bir kalemi kaybetti.

Güle güle. Uğurlar ola. Allah rahmetini esirgemesin. Ruhun şad mekanın cennet olsun. Işıklar içinde uyu değerli kalem, seni asla unutmayacağız.

Ailen, dostların ve sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyorum.

 


 

2 fenomenin daha test sonucu belli oldu...

İnci Taneleri için final kararı! Tarih verildi...

Didem Ceran yüz naklinden günler sonra paylaştı! Son haline yorum yağdı

Ünlü oyuncu Nurseli İdiz: "Kalp ritmi bozukluğu yaşadım"

8 ilde 25 şüpheliye OnlyFans operasyonu! İsimler belli oldu

Milli takım taciz iddiasıyla sarsıldı! Atlet Reyhan Taşdelen: "Nefes alamadığım bile oluyordu"

Yeraltı'ndaki yatak sahnesi sosyal medyayı salladı...

Ayça Ayşin Turan yeni rolü için tesettüre girdi! Son haline yorum yağdı...

İşte ünlü oyuncunun formunu korumak için bir günde yedikleri

Poyraz Karayel'in Sefer'i Kanbolat Görkem Arslan hayatını kaybetti...