Düzgün Çoşkun

Tarih: 16.10.2025 09:11

Adana'daki Dersimliler Dağılcak'ta stres attı

Facebook Twitter Linked-in

Dernek tarafından "Sonbahar yolda kış kapıda" Temasıyla düzenlenen etkinliğe ilgi yoğun oldu. Adana'daki Dersimliler Dağılcak'a gidiş ve dönüşte otobüsler içinde davul- zurna eşliğinde halay çekti. Türküler seslendirdi.

Dağılcak Mesire Alanı'nda başlayan yağmura rağmen Dersimliler oyun oynamayı halay çekmeyi sürdürdü. Ancak yağmurun etkisini artırmasıyla, kamelyalar altına sığınarak yagmurdan korunmaya çalıştılar.

- Çiftetelli oynamakta kadınlar erkeklere fark attı -

Davul zurna eşliğinde oyun oynayan Dersimli'lerin neşesine diyecek yoktu. Oyun oynamayanlar da oynayanlara alkış tutarak moral verdiler. Hem oyun oynayan hem de türkü söyleyen kadınlar özellikle çiftetelli oynarken erkeklere fark attılar.

Halay başını çeken erkekler, kadınların üstünlüğüne adeta şapka çıkararak halay başını cekme sirasi kadinlsrda oldugunu söylediler. Kadınlar soğuk ve yağışlı havaya aldırış etmeden oyun oynamaya uzun süre devam etti.

- Başkan Hakan Kart: Hizmeti sizlerle yürütüyoruz-

Adana Dersimliler Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hakan Kart, Yönetim Kurulu adına yaptığı konuşmada şunları kaydetti:

"Can'larla burada birlikte olmanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Göreve geldiğimiz günden bu yana güçlü bir dayanışma performansı gösterdik. Sizlerden aldığımız destekle çeşitli etkinlikler gerçekleştirdik. Dağılcak Mesire Alanı'nda Sonbahar'a veda edip, sizlerle birlikte Kasım ayindan sonra kışı karşılayacağız.

- Önümüzdeki süreçte güzel günler göreceğiz -

Gelenek ve göreneklerimize sahip çıkacağız. Hoşgörü ve birlikte yeni adımlar atacağız. Birbirlerimizden güç alacağız. Hep birlikte önümüzdeki süreçlerde daha güzel günler göreceğiz. Tekrar hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Dağılcak Mesire Alanı bugün Dersimlileri ağırladı. Burası harika bir yer. Nefes alacağımız alanları ve özellikle ormanlarımızı koruyalım. Bu doğa gelecek nesillerin bize emanetidir. Bu emaneti gözümüz gibi koruyalım ki gelecek nesile borçlu kalmayalım".

Başkan Hakan Kart, Yönetim Kurulu Üyeleri Ali Kaya Vurgeç, Ali Keşto ve Ali Kılagöz, bu etkinlikte kendilerini yalnız bırakmadıkları için Dersimlilere teşekkür ederek yeni etkinliklere birlikte imza alacaklarını vurguladılar.

Geziye katılan Dersimliler ise günlerin ayların yorgunluğunu üzerlerinden attıklarını ifade ettiler. Etkinliğe katılan Dersimliler, dernek yönetime teşekkür ederek, duygularını şöyle dile getirdiler"

"Biraz ıslandık, biraz da üşüdük ama harika bir gün geçirdik. Buradaki sessizliği ve temiz havayı Adana'da bulamayız. İyi ki Dernek yönetimi böyle bir gezi düzenledi. Bizleri buluşturdu, hasret giderdik. Hepimiz mutluyuz".

Dağılcak Mesire Alanı'ndan ayrılmadan dernek yönetimi geziye katılan üyelerle yakından ilgilenerek hatıra fotoğrafı çektirdi.


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —