-
BIST 100
15785,52%-0,55
-
DOLAR
44,46% 0,28
-
EURO
51,31% 0,12
-
GRAM ALTIN
6447,47% 3,23
-
Ç. ALTIN
10535,37% -0,74
120 bin TL maaşı var ama...İthal işçimi geliyor!
İşsizlik ülke gündemindeki yerini korurken, işveren kesiminden de 'Gençler iş beğenmiyor' tepkileri bitmek bilmiyor. Öyle ki son yıllarda bazı mesleklerde işçi açığı 1 milyonu aştı.
Gençler iş bulamamaktan, işveren işçi bulamamaktan yakınıyor. Son yıllarda özellikle gençler masabaşı işlere yönelirken; emek yoğunluğu yüksek mesleklerde işçi bulmak zorlaştı. İşveren, çözüm için hükümetin kapısını çalarken 'ithal işçi' talebi hükümetin masasına geldi. İlgili bakanlıklar, söz konusu talebi değerlendirmeye alırken, bazı sektörlerde çoktan başlayan işgücü ithalatının yaygınlaşıp yaygınlaşmayacağı merak konusu oldu.

Sanayiden inşaata, tarımdan hayvancılığa... 1 milyonu aşkın personel ihtiyacı günden günde artmaya devam ediyor. Hem de maaşların dolgun olmasına rağmen.
AYLIK MAAŞLARI 120 BİN TL'Yİ BULUYOR AMA...

Örneğin bir kepçe operatörünün maaşı 120 bin TL'yi aşarken; kalıp-demir-alçı uztasının maaşları ise 80 bin TL'yi buluyor.

Tarlada ürün hasadı yapacak, merada hayvan otlatacak çalışan da bulmak kolay değil artık.
İŞVERENLERDEN 'YABANCI İŞÇİ' TALEBİ

İşverenler personel sorununu çözmek için İçişleri ve Çalışma Bakanlığı'yla ilgili görüşmeye başladı. Söz konusu sorunun işçi ithalatıyla çözümü talep edilirken, her iki bakanlıkta bu talepleri değerlendirmeye aldı.

TARTIŞMA YARATTI
Söz konusu ithal işçi talebi ise sokakta tartışma yarattı. Show Haber'in mikrofon uzattığı vatandaşlar "O kadar işsiz genç varken, ithal işçi talebi mantıksız. Mantıklı olan kendi gençlerimizi yetiştirmek" yorumunda bulundu.

Bazı sektörlerde çoktan başlayan işgücü ithalatının yaygınlaşıp yaygınlaşmayacağı merak konusu oldu.
“Basın özgürlüğü ve halkın iradesine saygı” vurgusu
Cengiz Kurtoğlu'ndan korkutan haber! Acilen ameliyata alındı...
Çukurova’da istihdam seferberliği sürüyor
'Bayan Bacak' lakabıyla tanınan Serpil Örümcer'den yardım çağrısı
Ayhan Barut'tan tarıma ve çiftçiye acil destek çağrısı
Türkiye 5G'ye geçiyor!
Çukurova’da nesiller buluştu!
Önce ağır para cezası ardından ehliyete el konulacak!
Seyhan Rotary’den tekerlekli sandalye
Doğal gaz faturalarında tarife değişiyor!
Necati Derya, üçüncü "çizgilerle adana" sergisini açtı
Kuralar Çekildi, Gözler Sahaya Çevrildi...
Bayraktar: Adana'da 36 bin 566 dönüm tarım alanı su altında kaldı
ATÜ’den 200 kişilik istihdam için son çağrı!
CHP'li Barut, "AKP yine rant, yağma, talan peşinde"
Saimbeyli'de kayıp 13 yaşındaki İklim Nur bulundu
Kısacık: Yatırımcı Dostu Vergi Politikaları Oluşturulmalı
Nacar’dan gençlere: Bu meslek insan sevgisi ister
Yükleniyor


