-
BIST 100
16088,00%-1,23
-
DOLAR
44,19% -0,05
-
EURO
50,58% 0,24
-
GRAM ALTIN
7126,53% -0,12
-
Ç. ALTIN
11571,81% 0,00
2016 yılından önce ehliyet alanlar dikkat!
Yeni yıla 3 ay kala ehliyetini yenilemeyenleri endişe sardı. Nüfus müdürlüklerinden randevu yolu ile yapılacak olan yenilemede yoğunluktan dolayı vatandaşlar sıra almada sorun yaşıyor.
1 Ocak 2016 yılından önce ehliyetini alanlar için ehliyet yenileme süreci devam ediyor. İçişleri Bakanlığı, eski ehliyetlerin yenilenmesi için sürenin 2 yıl daha uzatıldığını duyurmuştu. 2022 yılında alınan kararla eski sürücü belgelerinin yenileme süresi 31 Aralık 2024'e kadar uzatılmıştı.
2016 YILINDAN ÖNCE EHLİYET ALANLAR DİKKAT! 2025 YILINDA GEÇERSİZ SAYILACAK…CEZASI İSE 13 BİN TL

Yeni ehliyet alabilmek için sağlık raporunun alınması ve gerekli harçların yatırılması gerekiyor ayrıca 1 adet biyometrik fotoğraf da bulunmalı.

Gerekli işlem yapıldıktan sonra Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğü'nden internet veya ALO199 nüfus müdürlüğü destek hattı üzerinden randevu alınmalı. Yeni ehliyet ise, kargo ile adrese teslim ediliyor.
GEÇİCİ SÜRÜCÜ BELGESİ VERİLİYOR!

Bu süreçte, nüfus müdürlüklerinden veya e-Devlet üzerinden alınan geçici sürücü belgesi ile araç kullanımı mümkün.
13 BİN TL CEZA!

31 Aralık 2024'e kadar gerekli yenilik yapılmadığı takdirde ise eski sürücü belgelerinin geçersiz olacağı ve değiştirilmesinin normal harç tarifesi üzerinden yapılacağı belirtildi. Ayrıca, geçersiz ehliyet ile araç kullanılmasının cezasının 13 bin TL olacağı da konuşuluyor.
KAÇ YIL GEÇERLİ OLACAK?

Yenilenmiş ehliyetlerin süresi de 10 yıl olarak belirlendi. Ancak bazı ehliyet sınıfları için 5 yıl olacak.
Adana 01'in haklı sevinci: 3-1
Sonsuza kadar taşıyacağımız bu onur bizim
Tek çare sendikalaşmak!
Çukurova’da iş arayanlar işverenlerle buluştu
İftar programında birlik beraberlik mesajı
Yetkili servisler kontrolden çıktı: Arızayı söylemenin bile bedeli var!
Halil Nacar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın iftarına katıldı
Hekimlerden 14 Mart’ta Beyaz Yürüyüş...
Adana’da bayramda yağmur ve serin hava etkili olacak
Barut'tan eşitlik ve adalet çağrısı; "İnfazda eşitlik haktır"
ATB ve AOSB’den Adana’nın Üretim Gücü İçin Güç Birliği
Lastiği patlayan ambulans devrildi; 3 sağlık personeli yaralandı
“Lider öğrencilerimiz sürdürülebilir geleceğe yön veriyor”
Şerif Kaya’dan tarihe tanıklık eden roman: “Mor Tepelerdeki Çocukluğum”
Sancaklı’dan Mahalle Başkanlarına İftar Yemeği: Birlik ve Beraberlik Mesajı
Adana Demirspor 1 attı 4 yedi...
Yurtçu kabri başında anıldı
Kavurma yapılan şampiyon atın sahibine yüklü ceza!
Büyükşehir’den Kozan’da iftar buluşması...
Sağlık-Sen 14 Mart'da Sağlık Çalışanlarını Unutmadı...
CHP, Doğu Akdeniz Yerel Medya Buluşması’nı Adana’da Gerçekleştirdi
Yükleniyor



