-
BIST 100
16088,00%-1,23
-
DOLAR
44,18% 0,15
-
EURO
50,49% -0,84
-
GRAM ALTIN
7123,53% -1,14
-
Ç. ALTIN
11685,77% -0,65
250 yıllık periyot sona erdi...'Daha tehlikeli hale geldi'
Bilim insanlarının sık sık deprem uyarısında bulunduğu Yedisufayı en son yaklaşık 250 yıl önce kırıldı. Bu fayın 250 yılda bir deprem ürettiği de bilim camiasınca dile getiriliyor.
Geçtiğimiz yıl Bingöl'de kazılan hendeklerle fay hatlarının deprem üretme potansiyelinin belirlendiği çalışma başlatılmıştı.
"ÇOK CİDDİ ENDİŞE EDİYORUZ"
Prof. Dr. Görür, Prof. Dr. Görür Sözcü TV'de katıldığı programda bilim insanlarında deprem dirençliliğin öne çıktığını belirterek "Bilim insanlarında deprem dirençlilik öne çıktı. Türkiye'de ben de başka yer bilimci arkadaşlarımız da Erzincan ile Karlıova arasında Yedisu Fayı'nın o bölgede deprem üreteceğinden çok ciddi endişe ediyoruz. Kehanete falan lüzum yok." dedi.

'YEDİSUFAYI' UYARISI: "PERİYOT DOLDU"
Yedisu Fayı'nda deprem tekerrür etme periyodunun dolduğunu ifade eden Görür şunları söyledi:
- 250 senede bir üretiyor. En son deprem 1790'lardan bugünlere geldik. Deprem üretmeye gebe burası. 1939 Erzincan depremi olduğu zaman bu kesim kırılmamış. Kırılmaya hazır, daha tehlikeli hale geldi.

"YAKIN ZAMANDA BURADA DEPREM OLMA İHTİMALİ FAZLA"
- 6 Şubat depremleri de o bölgeye enerji transfer etti. Bu ülkede yakın bir zamanda deprem olacaksa burada olma ihtimali fazla. İhtimali fazla olan yeri insanıma ben anlatmak zorundayım.

"YILLARCA UYARDIK DEPREM GELİYOR DİYE, DİNLENMEDİ"
- Senelerce "Maraş'a, Malatya'ya, Hatay'a dikkat edin" diye bağırdık, deprem geliyor diye. Orada yaşayan bütün insanlar bilirler. Hiç kimse bunu dikkate almadı. Akla gelen her devlet yetkilisine bu raporları yazdık. Biz bilim dünyası olarak ne yapalım?
Haberi Yorumla
Kızılay’ın geleneksel Taşköprü iftarında binlerce kişi aynı sofrada buluştu
Türk Kızılay, Adana’da aşevini hizmete açtı...
Çukurova ödülü Nesin Vakfına törenle verildi
Alkol satışına sıkı denetim geliyor!
TSYD Ödülleri sahiplerini buldu...
Kavurma olan atın sahibi ilk kez konuştu: "Büyük ızdırap duydum"
Çukurova Üniversitesi'nde İftar Coşkusu! Öğrencilerle aynı sofrayı paylaştılar...
62. Kütüphane Haftası ile Adana’ya edebiyat baharı gelecek
Adana’da uyuşturucu operasyonu: 2 kişi tutuklandı
Susar ailesinden geleneksel iftar...
"Her kriz ülkemizi ve çiftçimizi vuruyor"
CHP’den ÇGC’ye hayırlı olsun ziyareti
AK Parti Grup Başkanvekili Yenişehirlioğlu'ndan DAİMFED'e Ziyaret
Çukurova Üniversitesinde Öğrenci Filmleri Seyirciyle Buluştu
Otobüs ile çarpışan motosikletin genç sürücüsü öldü!
Bayram Uzundere’den Dava Arkadaşlarına Anlamlı İftar
Adana ve Batman'da siren sesleri duyuldu, vatandaşlar panik yaşadı
Adana’da İstiklal Marşı’nın Kabulünün 105. yılı anıldı...
ÇGC öncülük edecek...
Beta Enerji’nin Hedefi Halka Arz...
Yükleniyor



