-
BIST 100
16059,59%-1,23
-
DOLAR
44,35% 0,10
-
EURO
51,45% -0,07
-
GRAM ALTIN
6284,98% 0,13
-
Ç. ALTIN
10740,95% -0,16
250 yıllık periyot sona erdi...'Daha tehlikeli hale geldi'
Bilim insanlarının sık sık deprem uyarısında bulunduğu Yedisufayı en son yaklaşık 250 yıl önce kırıldı. Bu fayın 250 yılda bir deprem ürettiği de bilim camiasınca dile getiriliyor.
Geçtiğimiz yıl Bingöl'de kazılan hendeklerle fay hatlarının deprem üretme potansiyelinin belirlendiği çalışma başlatılmıştı.
"ÇOK CİDDİ ENDİŞE EDİYORUZ"
Prof. Dr. Görür, Prof. Dr. Görür Sözcü TV'de katıldığı programda bilim insanlarında deprem dirençliliğin öne çıktığını belirterek "Bilim insanlarında deprem dirençlilik öne çıktı. Türkiye'de ben de başka yer bilimci arkadaşlarımız da Erzincan ile Karlıova arasında Yedisu Fayı'nın o bölgede deprem üreteceğinden çok ciddi endişe ediyoruz. Kehanete falan lüzum yok." dedi.

'YEDİSUFAYI' UYARISI: "PERİYOT DOLDU"
Yedisu Fayı'nda deprem tekerrür etme periyodunun dolduğunu ifade eden Görür şunları söyledi:
- 250 senede bir üretiyor. En son deprem 1790'lardan bugünlere geldik. Deprem üretmeye gebe burası. 1939 Erzincan depremi olduğu zaman bu kesim kırılmamış. Kırılmaya hazır, daha tehlikeli hale geldi.

"YAKIN ZAMANDA BURADA DEPREM OLMA İHTİMALİ FAZLA"
- 6 Şubat depremleri de o bölgeye enerji transfer etti. Bu ülkede yakın bir zamanda deprem olacaksa burada olma ihtimali fazla. İhtimali fazla olan yeri insanıma ben anlatmak zorundayım.

"YILLARCA UYARDIK DEPREM GELİYOR DİYE, DİNLENMEDİ"
- Senelerce "Maraş'a, Malatya'ya, Hatay'a dikkat edin" diye bağırdık, deprem geliyor diye. Orada yaşayan bütün insanlar bilirler. Hiç kimse bunu dikkate almadı. Akla gelen her devlet yetkilisine bu raporları yazdık. Biz bilim dünyası olarak ne yapalım?
Haberi Yorumla
Zorlu maç Adana'nın: 2-1
Kanser tedavisini bile yarıda kesiyor: Bu meyvelerden uzak durun!
Hizmette hız, filoda güç: Yüreğir’e 3 yeni araç
Adana’da 19 firari yakalandı...
İlk sırada lise mezunları var! 2 milyon kişi başvurdu...
Trafikte bıçakla dehşet yaşattılar...
Başkan Aslan, “Esnafı teşhir etmek denetim değil, itibar suikastıdır”
Portakal çiçeği karnavalı için hazırlıklar son aşamada!
Adana’da Mezarlıklar Sular Altında Kaldı...
KATODER Suriye’ye yatırımcı götürecek...
İstanbul Lider Koleji ve Finlandiya ile eğitim işbirliği anlaşması...
Nacar’dan ‘Orman Haftası’ Mesajı
"Eğitim odaklı çalışmalar takdirle takip ediliyor"
“Görüntüler Yanlış Yorumlanıyor: Bu Davranış ‘Yeme’ Değil”
Yükleniyor



