-
BIST 100
16159,06%-0,58
-
DOLAR
44,21% 0,06
-
EURO
51,13% 0,20
-
GRAM ALTIN
6914,53% -2,78
-
Ç. ALTIN
11465,56% -1,02
Adana Gastronomiye Michelin yıldızlı şefleri katılacak
Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, Adana’nın gastronomi alanında Türkiye’de bir marka değeri olduğunu söyledi.“Adana, Hatay, Gaziantep eksenli Kahramanmaraş, Nevşehir, Mersin ve Şanlıurfa’nın da eklenebileceği bir destinasyon ol
Vali Köşger, “Adana, Hatay, Gaziantep eksenli Kahramanmaraş, Nevşehir, Mersin ve Şanlıurfa’nın da eklenebileceği bir destinasyon oluşturulsun istiyoruz” dedi.
Bu yıl 8’incisi düzenlenecek Uluslararası Adana Lezzet Festivali için hazırlıklar tamamlandı. Valilik tarafından belediyeler, odalar ve sivil toplum kuruluşlarının katkılarıyla organize edilen festival, 17-20 Ekim’de Merkez Park’ta gerçekleştirilecek. Kent mutfağı ile sokak lezzetlerinin tanıtılmasının hedeflendiği gastronomi etkinliği, bu yıl "Kökleriyle Adana" temasıyla düzenlenecek.
Michelin yıldızlı şefler katılacak
Festival öncesi gazetecilere konuşan Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, “Adana’da son yılların dolu dolu en görkemli festivalini gerçekleştireceğiz. Bu sene Birleşmiş Milletler ile gerçekleştirdiğimiz bir bölümde var. İklim değişikliğine, gıda israfına atıf yaptığımız hem Adana’da üretilen hem de gıda ürünlerini nasıl etkin kullanacağımıza ilişkin programlar var. Hem de uluslararası Michelin yıldızlı şeflerinin katıldığı, Adana’nın lezzetlerini yorumladığı bir bölüm olacak. Bu senenin teması zaten Kökleriyle Adana. Burada kendisine özgün lezzetleri ortaya çıkaran Adana mutfağının her yönüyle tanıtıldığı bir festival olacak. 500’ün üzerinde yemeğimiz var. Çok dolu dolu bir program gerçekleştirilecek” dedi.
“Adana’nın gastronomi alanında Türkiye’de bir marka değeri var
Vali Köşger, yeni bir gastronomi havzası oluşturulmasını istediklerini belirterek, “Yeni bir destinasyon olarak Çukurova Havalimanı ile de birlikte tüm dünyaya pazarlansın. Adana, Hatay, Gaziantep eksenli ama Kahramanmaraş, Nevşehir, Mersin ve Şanlıurfa’nın da eklenebileceği bir destinasyon oluşturulsun burada. Adana’nın gastronomi alanında Türkiye’de bir marka değeri var. Bu eksende yeni bir turizm destinasyonu oluşturulmalı. İnsanlar farklı lezzetler, tatlar için seyahat edebiliyorlar. Adana’da bu anlamda dünyadaki en iddialı lezzetlerin tadılabileceği mekanlardan birisi. Burada 24 saat canlı bir hayat var. Adana’da çok güzel bir sunum var. Güler yüzlü sunum yapılıyor” şeklinde konuştu.
Öte yandan Vali Köşger, Adana Lezzet Festivali’ne 1 milyonun üzerinde ziyaretçi beklediklerini söyledi.
Adana’da Bayramda Toplu Taşıma Ücretsiz...
Tanburoğlu: “Cumhuriyeti Ayakta Tutma Savaşı Veriyoruz”
Kısacık: Bayramlar, Millet Olma Bilincimizin Teminatıdır
Nacar: Çanakkale bir kahramanlık destanıdır
Adana'ya Patriot Kuruluyor...
Ameliyata gülerek giren 8 yaşındaki Ferdi hayatını kaybetti...
"Bayramlar dayanışma ve yardımlaşmanın en güzel örneklerini sergiliyor"
“Çanakkale ruhu Türk milletinin en büyük güvencesidir!”
Kozay, “Bayramlar umudu ve kardeşliği büyütür”
Adana Demirspor'a Ceza Üstüne Ceza
Seyhan’da Bayram Öncesi Gıda Denetimleri Sıkılaştırıldı...
"Vatandaşlar bayrama büyük bir geçim sıkıntısı içinde giriyor"
Uludağ, “Çanakkale Zaferi eşsiz bir diriliş destanı”
1.5 Adana Teknoloji Takımları Geleneksel İftar Sofrasında Buluştu
“Bayramı halkın iradesinin yok sayıldığı bir dönemde karşılıyoruz”
Vali Yavuz, "Tarihin Akışına Karşı Durulan Muazzam Bir İrade"
Sibel Can 11 yaş küçük sevgilisiyle evleniyor...
Ebru Gündeş kızı için özel uçak kiraladı...
Seyhan Belediyesi’nde Uzlaşı Sağlandı: Ödemeler Başladı
Dünya tenisinin yeni durağı Adana
Vali Yavuz ve Nacar sağlık çalışanları ile iftar yaptı
Yükleniyor



