-
BIST 100
16276,09%0,51
-
DOLAR
44,11% 0,07
-
EURO
51,11% 0,15
-
GRAM ALTIN
7350,12% 0,19
-
Ç. ALTIN
11800,97% -0,19
Barut'tan Alevi katliamına tepki, "Susmak, ortak olmaktır"
CHP'li Ayhan Barut, Suriye'deki Alevi katliamını Meclis'te kınayarak acil ve kalıcı çözüm için harekete geçilmesini istedi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, Suriye'deki Alevi katliamını Meclis'te lanetleyerek acil ve kalıcı çözüm için harekete geçilmesini istedi. İktidarı eleştiren Barut, "Bugün susmak, kayıtsız kalmak, izlemek, tepki göstermemek de bu katliama ortak olmaktır" dedi.
"HAREKETE GEÇMEYE ÇAĞIRIYORUZ"
TBMM Genel Kurulu'nda Suriye'de insanlık dışı ve vahşi bir katliam yaşandığını söyleyen Ayhan Barut, "Bölgede Aleviler, farklı etnik ve mezhep grupları katledilirken, tüm dünya bu vahşeti adeta izliyor. Yürek dayanmaz acılar yaşanırken, insan olan kimsenin kayıtsız kalmaması gereken bir süreç yaşanıyor.Bugün susmak, kayıtsız kalmak, izlemek, tepki göstermemek de bu katliama ortak olmaktır. Herkesi bu duygularla harekete geçmeye çağırıyoruz" şeklinde konuştu.
"İNSANLIK SUÇUDUR"
AKP iktidarını sert sözlerle eleştiren Barut, "İktidarın 'münferit olaylar ve provokasyon' olarak nitelediği her şey, bir katliama dönüşmüştür. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nden bir insani koridor oluşturması ve burada yaşayan Alevilerin hayata tutunabilmeleri için yardım için adım atmasını bekliyoruz. Suriye'de yaşananlar kabul edilemez boyutta insanlık suçudur. Dolayısıyla uluslararası toplumu da göreve davet ediyoruz. Bundan sonra da Suriye’nin bütünlüğünden yana olan tavrımız devam edecektir" diye konuştu.
ÇGC öncülük edecek...
Yüreğir Belediyesi’nden kadın istihdamına destek!
Beta Enerji’nin Hedefi Halka Arz...
Üretimin Gücü Sporun Enerjisiyle Buluşuyor
Türkiye'nin 45. gururu! Adana şalgamı Avrupa’da tescillendi...
Vali Yavuz Ceyhan’ı ziyaret etti...
Büyükşehir’den kadınlara; film ve söyleşi desteği
Sümer: "Bu bir koruma kanunu değil, kapalı devre yağma planıdır"
Seyhan’da Ramazan sofrası özel misafirleri ağırladı
Nacar: Karnavala hazırız
Kamu Müteahhitlerinden Hakediş Çağrısı
"Mazotta vergiyi kaldırın, gübrede hibe desteği verin"
Teknoloji Tabanlı Girişimler Desteklenecek
Adana’da kültür ve sanata destek veren belediyelere teşekkür
Gastronomik Farkındalık ve Atıksız Mutfak atölyesi
Tarımda ve Bilimde Kadınların Gücü Konuşuldu
Firari hükümlü baba ve iki oğlu yakalandı...
Ormanlık alandaki yayla evi yanarak kullanılmaz hale geldi...
Adana 01 kaçtı Sincan Belediyesi kovaladı: 3-2
Adana'da Sıfır Atık Bilinci Güçlendirilecek
DAİMFED'den ÇGC’ye Destek Sözü...
Şehit aileleriyle anlamlı buluşma!
Adana'da uyuşturucu operasyonunda 10 kişi yakalandı
Kısacık; Devlet Malını Satarak Ancak Günü Kurtarırsınız
Yükleniyor




