-
BIST 100
16119,15%-0,25
-
DOLAR
44,29% 0,04
-
EURO
51,37% 0,15
-
GRAM ALTIN
6653,48% 0,48
-
Ç. ALTIN
11186,94% 0,00
"Hem üreteni hem tüketeni perişan ettiler"
CHP Adana Milletvekili, Ayhan Barut, üretim maliyetini karşılamayan ve depolarda satılamayan soğan üreticileri için çözüm istedi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köy İşleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, üretim maliyeti 15 lirayı aşan ve depolama maliyeti ise 10 liraya yaklaşan mağdur soğan üreticilerine çare bulunmasını istedi. Yeni sezon üretimi soğan fiyatlarının tarlada çuvalanmış haliyle 7-8 liraya kadar düştüğünü, depolarda bekleyen binlerce kuru soğanın ise 2 liraya bile alıcı bulamadığını anlatarak, "Ülkemizde hasat sürerken, depolarca binlerce ton kuru soğan varken ihracatı kısıtlayıp ithalatın önünü açmak, üreticiyi yok etmektir. Üreticileri ithalat darbesi yok etti" dedi.

HASAT SEZONUNDA İTHALAT DARBESİ
Türkiye'de yeni sezon soğan hasadı sürerken ithalat lobisinin de boş durmadığını anlatan Ayhan Barut, "Türkiye turfanda soğan üretiminin merkezi sayılan Çukurova Bölgemizde hasat hızla sürerken, yeni sezon soğan fiyatları ise maliyeti olan 15 liranın çok altına indi, çuvallanmış haliyle 7-8 liraya kadar geriledi. Niye? Depolarda binlerce ton kuru soğan varken, yeni sezon hasadı başlamışken Mısır'dan Özbekistan'a kadar her yerden soğan ithal ediyorlar, ihracatı kısıtlayarak üreticileri cezalandırmaya devam ediyorlar. Bu darbe üreticiyi bitiriyor" diye konuştu.

"ÜRETİCİ ZARAR EDİYOR"
Hasat dönemi ithalat darbesi vurulan soğan üreticilerinin yüksek maliyetlerin yanı sıra, düşük ürün fiyatı, ihracat kısıtlaması yüzünden mağdur edildiğini aktaran Barut, "Halkımız bu ekonomik krizle kuru soğana muhtaç edildi, soğan üreticilerinin de gözü yaşlı. Depolarda binlerce ton kuru soğan var, depolama maliyeti ise 10 liraya yaklaştı. Bu ürünler 2 liraya dahi alıcı bulamıyor. Yeni sezon soğan üretim maliyeti 15 lirayı bulmuş, tarlada ise çuvallanmış soğana 7-8 lira veren yok. Üretici alınteriyle ürettiği ürünü satıp kazanamıyor, zarar ediyor, halkımız ise market ve pazardan soğan alamıyor. İthalat sevdalısı, üretim ve üretici düşmanı gibi davranan iktidarı çözüm üretmeye, ithalatı kısıtlayıp ihracatı ve üreticileri desteklemeye çağırıyoruz" şeklinde konuştu.
Adana 01 FK’da Sürpriz İstifa!
Ramazan Bayramı'nda 10 bin personel görev yapacak
Hasibe Akkan, çalışanlarıyla bayramlaştı...
Çukurova Üniversitesi Ailesi Bayramlaşma Töreninde Bir Araya Geldi
Çukurova bölgesinde ata sporu güreş S.O.S veriyor!
Ali Hoşfikirer anıldı...
Genç DAİMFED’den Geleneksel Buluşma!
Geçer; “Nice bayramlara birlikte ulaşmayı temenni ediyorum”
"Bayram'da sevgi, barış ve kardeşlik duyguları yoğunlukla yaşanıyor"
Kıvanç, “Bayramlar sevgi, kardeşlik ve paylaşma kültürünü pekiştiriyor”
"Bu anlamlı günler, toplumsal bağlarımızı kuvvetlendiren önemli bir kültürel mirastır"
“Çanakkale” ruhuyla şiirler okuyup türküler söylediler
Dağlı, "Bayramlar toplumun ortak değerlerini pekiştiriyor"
Adana Maviye Büründü...
“Umudu ve dayanışmayı büyüteceğiz, hep beraber başaracağız”
Kozay, “Birlikte üretmeye, birlikte başarmaya devam”
Tunç: Ramazan Bayramı dünya ya barış ve huzur getirsin
Orta direk otomobile veda etti! Korsan taksi ve paylaşımlı yolculukta büyük artış!
“Ramazan Bayramı’na ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz”
Başkan Umut Şimşir’den Çukurova’da Güçlü Buluşma
Ceza gelirleri 1 trilyon lirayı aştı...
19 Mayıs Derneği ile 350 aileye umut olan destek
Sürücüler dikkat: Artık denetim noktaları sorgulanabilecek
Adana’da Bayramda Toplu Taşıma Ücretsiz...
Tanburoğlu: “Cumhuriyeti Ayakta Tutma Savaşı Veriyoruz”
Yükleniyor




