-
BIST 100
16193,56%0,17
-
DOLAR
44,09% 0,04
-
EURO
51,10% 0,23
-
GRAM ALTIN
7337,52% 0,03
-
Ç. ALTIN
11826,62% 0,00
İşte araştırma sonucu...
Kalp krizinden kaynaklı ölümlerin sayısı artarken, bunun virüsten mi yoksa aşıdan mı kaynaklı olduğu tartışılıyordu. ABD'de yapılan bir araştırmanın sonucuna göre, Kovid-19 kalp krizi, felç ve ölüm riskini arttırdı.
ABD'de araştırmacılar, Kovid-19'a yakalananların sonraki 3 yılda kalp krizi, felç ve ölüm riskinin, bu hastalığı geçirmeyenlere kıyasla iki kat fazla olduğunu tespit etti.

Bulguları "Atherosclerosis, Thrombosis, and Vascular Biology" dergisinde yayımlanan araştırmaya göre, Güney California Üniversitesi, California Üniversitesi (UCLA) ve Ohio eyaletindeki Lerner Araştırma Enstitüsünden bilim insanları, İngiltere'deki Biobank adlı biyomedikal veri tabanında bulunan yaklaşık 250 bin kişinin sağlık kayıtlarını inceledi.

Araştırmacılar, 2020'de Kovid-19'a yakalanan hastaların kayıtlarıyla aynı dönemde hastalığa yakalanmayan 222 binden fazla kişinin kayıtlarını karşılaştırdı.

Kayıtlara göre, 2020'de, Kovid-19 aşıları çıkmadan önce hastalığa yakalanan 11 binden fazla kişinin bulunduğunu aktaran araştırmacılar, bu kişilerin sonraki üç yıl boyunca hastalığa yakalanmayanlara kıyasla kalp krizi, felç ve ölüm riskinin iki kat daha fazla olduğunu belirtti.

Araştırmacılar, Kovid-19'a yakalanan söz konusu 11 binden fazla kişinin yaklaşık 3 bininin hastaneye yatırıldığına işaret ederek, hastaneye yatırılanların Kovid-19'a yakalanmayanlara kıyasla kalp krizi, felç ve ölüm riskinin üç kattan fazla olduğunu kaydetti.
Kovid-19 hastalığı geçiren ve bundan dolayı hastaneye yatırılanların kalp krizi, felç ve ölüm riskinin zaman içerisinde azalmadığını belirten araştırmacılar, hastalığın vücuttaki kardiyovasküler sistem üzerinde neden bu kadar uzun süreli etkileri olduğunun henüz bilinmediğini aktardı.
Adana 01 kaçtı Sincan Belediyesi kovaladı: 3-2
Adana'da Sıfır Atık Bilinci Güçlendirilecek
DAİMFED'den ÇGC’ye Destek Sözü...
Şehit aileleriyle anlamlı buluşma!
Adana'da uyuşturucu operasyonunda 10 kişi yakalandı
Kısacık; Devlet Malını Satarak Ancak Günü Kurtarırsınız
Seyhan Belediyespor U-14 Takımı Türkiye Şampiyonası İçin Konya’ya Uğurlandı
Başkan Karataş: Ekonomi Yönetimi Yine Sınıfta Kaldı
Uzm. Dr. Polatöz, “Sanat iyileştiriyor, iyiliği çoğaltıyor”
Akaryakıta çifte indirim geliyor! Tarih belli oldu...
Emeklilikte 'çift maaş' formülünü açıkladı: Bu detaya dikkat!
Kesinleşmiş hapis cezasıyla aranan 3 hükümlü yakalandı
Adana’nın kadınları musikide zirve yaptı
Van Spor 1-0 Adana Demirspor
56 milyon euroluk Pozantı-Akçatekir su projesi ASKİ sorumluluğunda!
Pozantı Belediyesi araç filosunu güçlendirdi...
Karaisalı’da Anahtar Parti’den Kardeşlik Sofrası
Yükleniyor



