• BIST 100

    14229,41%0,33
  • DOLAR

    42,81% 0,19
  • EURO

    50,18% 0,00
  • GRAM ALTIN

    5984,42% 0,50
  • Ç. ALTIN

    9632,85% 0,24

Karalar, “Merkezi Yönetim belediyelerimizin yanında olmalı”

Türk Belediyeler Birliği (TBB) Başkan Vekili ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, ANFAŞ Fuard Merkezi’nde düzenlenen10. Antalya Şehircilik ve Teknolojileri Fuarı ile Yerel Yönetimler Sempozyumu’na katıldı.

YEREL 18.04.2025 14:15:00 0
 Karalar, “Merkezi Yönetim belediyelerimizin yanında olmalı”

Akdeniz Belediyeler Birliği Başkanı ve Antalya Büyükşehir Başkanı Muhittin Böcek’in ardından söz alan ve katılımcıları selamlayan Başkan Zeydan Karalar, TBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yerine başkan vekili olarak seçildiğini hatırlatarak, “Umut ediyorum, bekliyorum ve inanıyorum ki; Ekrem Başkan bir an önce özgürlüğüne kavuşur ve ben de şu anda üstlendiğim görevi kendisine seve seve teslim ederim. Belediyeler Birliği Başkan Vekili olarak, hangi ilde, beldede, nerede olursa olsun, keyfi uygulamalarla görevden alınan her belediye başkanının, her meclis üyesinin yanında olacağımı buradan söylemek istiyorum” dedi.

MİLLETİN İRADESİNE SAYGI DUYULMALI

Milletin oyuyla seçilen bir belediye başkanlarının görevden alınmasını istemediklerini belirten Başkan Zeydan Karalar şunları söyledi: “Bu duruma şiddetle karşı çıkarız. Bir belediye başkanının, bir vatandaşın işlediği bir suç varsa yargılanıp, suçun kesinleşmesinin ardından, kanun gereği ne yapılması gerekiyorsa gerçekleştirilmesine elbette kimsenin itirazı olmaz. Ama sanki kaçacaklarmış gibi, çağrıldığında ifade vermeye gitmeyip kaçıyormuş gibi bir uygulamayla, gece karanlığında çok sayıda polisle evlerini basıp, onları incitecek şekilde muameleyle gözaltına almak doğru bir uygulama değildir. İnşallah Türkiye yakın gelecekte bu tür uygulamalardan kurtulacaktır bunu da biz başaracağız.”

BELEDİYE BAŞKANLARININ İŞİ DAHA DA ZORLAŞIYOR

Dünyanın başka bir yere evrildiğini belirten Başkan Zeydan Karalar şöyle devam etti: “Yapay Zeka, dijitalleşme, gelişen teknoloji; işi, işleyişi, iş yapma biçimini başka bir yere eviriyor. Şehirlerde yaşayan insanlar daha konforlu yerlerde oturmak istiyorlar. Dolayısıyla belediye başkanlarının işi giderek zorlaşıyor. Gelinen noktada Muhittin Başkan’ın söylediği gibi sadece yol yapmak, altyapı çalışması gerçekleştirmek yetmiyor. Belediye başkanlarının artık; teknolojiyi takip etmek, zamana ayak uydurmak, işlerin daha kolay yapılmasını, kentlerin daha konforlu olmasını sağlamak ve insanların bu ve benzeri taleplerini karşılamak gibi görevleri var. Günümüzde küresel ısınma, iklim değişikliğiyle ilgili karşılaştığımız zorluklar mevcut. Dünya bizim ona hunharca davranmamızın intikamını alıyor. Dolayısıyla küresel ısınmanın getirdiği tehlikeler de önümüzde dağ gibi duruyor. Belediyeler; bu sorunlarla ilgili çözümün önemli parçası.”

BAKANIMIZA SORUNLARI AKTARDIM VE AKTARMAYA DEVAM EDECEĞİM

Belediyeleri önemsemeyen, onları çalıştırmak istemeyenlere yönelik de mesaj veren Başkan Zeydan Karalar, “Pandemide, depremlerde, küresel sınmanın geldiği noktada belediyelerin ne kadar önemli olduğu, işlevlerinin ne denli büyük olduğu görüldü. Onların önünü tıkamak, işlerini zorlaştırmak bir yana, onların önünü açmak ve daha kolay iş yapabilme imkanlarına kavuşturmakla ilgili Ankara’nın behemehal önlem alması gerekir. Türkiye Belediyeler Birliği Başkan Vekili ve 3. dönem belediye başkanlığı yapan bir kardeşiniz olarak, belediye başkanlarının sıkıntılarını bizzat yaşıyorum. Sizlerin işini rahatlatmak, daha kolay hizmet yapmanızı sağlamak ve imkanlarınızı artırmakla ilgili ciddi girişimlerimiz var. Tüm bunlarla ilgili çeşitli bakanlarımızı ziyaret ediyoruz. Onlardan biri Maliye Bakanıydı. Kendisine; belediyelerin görevinin çok önemli olduğunu ve giderek daha büyük işler yaptıklarını, daha önemli müesseseler haline geldiklerini ilettim. Belediyeler Ankara’nın hasmı değil, karşıtı da değil. Aksine Ankara’nın tam anlamıyla yardımcılarıdır. Şehirlerde vatandaşa rahat yaşama olanağı sağlayan belediyeler, Ankara’ya da yarar. Merkezi yönetim şu anda belediyelerin karşı karşıya olduğu ekonomik krizleri çözmek zorunda. Ne yazık ki hiçbir belediyenin geliri, yapmak istediği hizmetleri hayata geçirmesine müsait değil. Dolayısıyla belediyelerin gelirinin behemehal artırılması gerekiyor. Şu anda kaynak olmadığını söyleyen Sayın Bakanımıza; bütçede 2 trilyon faiz olduğunu, faiz yükünün azaltılabileceğini, onun bir bölümünü belediyelere aktarabileceklerini söyledim. Ayrıca hemen belediyelerden kesintileri durdurmaları gerektiğini aktardım. Bugüne kadar SGK borçlarının, faizlerinin böyle kesilmesi olmuş bir uygulama değil. Kötü niyetli işletmeler hariç, kriz dönemlerinde ödemeler aksayabiliyor. Devletimiz bu durumlarda ödemeleri belediyeler için de kolaylaştırmalı. Yılda yüzde 48 faiz almak olmaz. Millete hizmet edilecek paradan kesiyorsunuz. Bunu düşürmelerini istedik. Bakanımız bunun üzerinde çalıştıklarını ama pek düşünülmediğini söyleyince ben bunun olması için çaba göstermeye devam edeceğimi, bir süre sonra yanına çok sayıda belediye bakanıyla geleceğimizi aktardım” diye konuştu.

TBB OLARAK YANINIZDAYIZ VE ADALETLİ YÖNETİM SÜRECEK

Türkiye Belediyeler Birliği’nin her koşulda, dijitalleşme, yapay zeka, gelişen teknoloji ve diğer çalışmalarda belediyelerin yanında olacağını açıklayan Başkan Zeydan Karalar sözlerini şöyle sonlandırdı: “Türkiye Belediyeler Birliği yanınızda olacak ve zaman zaman size rehberlik edecek. Başka Bir Su Politikası Mümkündür konulu bir seminer düzenleyeceğiz. Su her zaman çok değerli ama yakın gelecekte su sıkıntısı artacak. Suyu kötü kullanıyoruz. Su kullanımının nasıl olması gerektiği konusunda bir araya geleceğiz. Yaşanan sorunlar ve sıkıntılarla ilgili ne yapılması gerektiği konusunda sizlere rehberlik edeceğiz. Bu kardeşiniz her koşulda sizin yanınızda. Belediyeler Birliği’ne bütün belediyeler katkı sağlıyor, aidat ödüyor ve herkesin oradan pay almaya hakkı var. Ekrem İmamoğlu Başkanımız, Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı’yken adaletli bir yönetim ve dağıtım gerçekleştirdi. Adil dağıtım benim yönetimimde de devam edecek. Yan yana, omuz omuza çalışmaya devam edeceğiz. Fuarın da yararlı olacağına inanıyorum. Hoşçakalın, Atatürk’le kalın.” Konuşmaların ardından fuarın açılışı gerçekleştirildi.

 

 

 

Haberi Yorumla

Annesini öldüren babası için en ağır cezayı istedi: Çocukken tiner döküp bizi yakmaya çalıştı

Dikkat! Adana'nın 9 İlçesine saatlerce elektrik verilmeyecek...

38 yıl hapis cezasıyla aranan firari yakalandı...

Bir operasyon daha! Dikkat çeken isimler var! Fuhuş şebekesi kurmuşlar...

ÇÜ'de “Okulum Renklensin Projesi” İş Birliği Protokolü İmzalandı

Habertürk Skandalında İğrenç Detaylar!

32 ilde DEAŞ operasyonu: İlk etapta; 10’u tutuklandı....

Yeni vergi paketi yürürlüğe girdi...

ATM'den para çekmede yeni dönem 1 Ocak'ta başlıyor!

Adadaki kaçak işletmeler için yıkım kararı

 Bulut: “Demokrasi, basın susturularak korunamaz”

Cinsel istismardan 15 yıl ceza alan firari hükümlü yakalandı

Başkan Demirçalı: “Yeni yıl panayırımıza bekliyoruz”

Özkan: "Sanayi kuruluşları yeraltı kaynak sularını tüketiyor"

ÇÜ Spor Kulübü Masa Tenisinde Bölge Şampiyonu Oldu

Engelsiz Yaşam Parkı Yeniden Düzenleniyor...

Berkay yatırım yaptı: Ev tadilata girdi, 3 aydır lüks otelde yaşıyorlar

Artık harç alınacak, emlak vergisinde oran değişti

26 şirkete "kara para" operasyonu! Çok sayıda gözaltı var

Devrim niteliğinde reform!

Özel halk otobüsü ringe döndü! Şoför ile kadın yolcu tekme tokat kavga etti

Uyuşturucu testiyle ilgili bilinmeyenler! Vücutta ne kadar süre kalır...

Vali Köşger, belediyelerden barınakların bir an evvel bitirmelerini istedi

İYİ Parti’den 5 ilçe başkanı istifa etti...

Mümine Senna Yıldız'ın evinden neler çıktı neler...

Demirçalı; Çukurova GİAD’ın Adana’ya katkısı büyük

Çarkıfelek'in efsane hostesi Emel Özkızıltaş'ın son hali gündemde! Görenler tanıyamıyor

Yeni yılda uygulanacak trafik cezaları çok can yakacak!

Peugeot marka otomobil alev topuna döndü!

Yüreğir belediyesinden amatör spora 1 milyon tl’lik destek

Yükleniyor

 Bulut: “Demokrasi, basın susturularak korunamaz”

İYİ Parti’den 5 ilçe başkanı istifa etti...

"Açlık ve yoksulluk göreceliymiş"

Dezenformasyon yasası neden var?

“Bütçe Milletin Emeğini Uluslararası Faiz Lobilerine Peşkeş Çekiyor”

Ayhan Barut’tan “Yaşatın” çağrısı...

Başkan Demirçalı, Karalar, Tekin ve Aydar’ı Ziyaret Etti

MHP’li Başkan’dan Sokakta Hayvanları İçin Duyarlılık Çağrısı

Barut'tan Meclis'te şapkalı isyan; "Köylünün ocağını söndürdünüz"

Başkan Karalar’ın avukatları tutukluluğun devamı kararına itiraz etti

ÇÜ'de “Okulum Renklensin Projesi” İş Birliği Protokolü İmzalandı

Adadaki kaçak işletmeler için yıkım kararı

Başkan Demirçalı: “Yeni yıl panayırımıza bekliyoruz”

Engelsiz Yaşam Parkı Yeniden Düzenleniyor...

Özel halk otobüsü ringe döndü! Şoför ile kadın yolcu tekme tokat kavga etti

Vali Köşger, belediyelerden barınakların bir an evvel bitirmelerini istedi

Demirçalı; Çukurova GİAD’ın Adana’ya katkısı büyük

Peugeot marka otomobil alev topuna döndü!

Solist, 15 bin liralık hesap yüzünden öldürülmüş! Tetikçi 14 yaşında çocuk çıktı...

Motosiklet refüje çarptı; 1 ölü, 1 yaralı

Çalışmaları denetleyen Başkan Geçer halkla, esnafla buluştu, sorunları dinledi

Seyhan Belediyesinden Örnek Proje!

Adana yeni yıla hazır...

Seyhan Belediyesinde maaş blokesi kaldırıldı: Ödemeler pazartesi günü yapılacak

Vali Köşger; “Her fırsatta sahada olmaya özen gösteriyoruz”

“Sıfır atık projesi ile Sarıçamlı kadınlarımızın üretken ruhu ortaya çıktı”

Seyhan Barajı’nın Altında Bir Roma Şehri Var!

Başkan Demirçalı Özgür mahalle parkı’nı gezdi...

Pozantı ile Akçatekir’de kanalizasyon ve içmesuyu problemi son buluyor

ASKİ’den Dev Proje! Yedigöze İçme Suyu Projesi Tamamlanıyor....

Uyuşturucu testiyle ilgili bilinmeyenler! Vücutta ne kadar süre kalır...

Resmi Gazete'de yayımlandı...

Merkez İlçelerin sağlık hizmetleri değerlendirildi

Bu ürünün sağlıksız ve güvensiz olduğu tespit edildi...

İlvan’ın hayalini gerçekleştirdiler...

Aile Hekimlerinin sorunları masaya yatırıldı...

SGK 72 ilacı daha geri ödeme listesine aldı! Aralarında 3 kanser ilacı da var!

Adana’da Sağlık Örgütlerinden “Eziyet Yönetmeliğine Hayır” Tepkisi

Türkiye'de de milyonlar kullanıyor! Kalp krizi riskini yüzde 53 arttırıyor!

İkranur’un Yaşam Mücadelesi: Zamanla Yarışan Bir Ailenin Çığlığı

Saniyeler hayat kurtarabilir...

İstihdama Yönelik Protokolün İlk Ayağı Tamamlandı

Rektör Beriş’ten Öğrencilere Yeni Müjdeler…

Özel üniversitelere zam ayarı: Üst sınır uygulanacak!

Türkiye’de Bir İlk

Adanalı öğretmenlerden ulusal gurur...

Büyükşehir’den velilere yönelik eğitim…

Özaltın’ın Pırlantıları...

ATÜ Kadro Açtı! 33 öğretim üyesi alınacak...

Çukurova’da dijital dolandırıcılığa karşı farkındalık eğitimi

 Bulut: “Demokrasi, basın susturularak korunamaz”

SİYASET

Cinsel istismardan 15 yıl ceza alan firari hükümlü yakalandı

POLİS-ADLİYE

Başkan Demirçalı: “Yeni yıl panayırımıza bekliyoruz”

YAŞAM

Özkan: "Sanayi kuruluşları yeraltı kaynak sularını tüketiyor"

EKONOMİ

ÇÜ Spor Kulübü Masa Tenisinde Bölge Şampiyonu Oldu

SPOR

Engelsiz Yaşam Parkı Yeniden Düzenleniyor...

YAŞAM

Berkay yatırım yaptı: Ev tadilata girdi, 3 aydır lüks otelde yaşıyorlar

MAGAZİN

Artık harç alınacak, emlak vergisinde oran değişti

EKONOMİ

26 şirkete "kara para" operasyonu! Çok sayıda gözaltı var

POLİS-ADLİYE

Devrim niteliğinde reform!

POLİS-ADLİYE

Salgın yayılıyor! DSÖ açıkladı....

'Pandemiden çok daha ağır geçecek'

Papa 14. Leo, Ankara'da! İşte ilk görüntüler ve karşılayan isim

Hong Kong’u sarsan felaket! Ölüler ve mahsur kalanlar var...

Kuş gribi alarmı: H5N5 virüsü dünyada ilk kez can aldı...

Bu hastalığın tedavisi yok: Marburg virüsü salgını yayılıyor!

Ekonomiyi kötü etkilemesinden korkuluyor! Avrupa'da yeni salgın alarmı

Siber suç şebekesine uluslararası operasyon! 40 bin aktif SIM kart ele geçirildi

DSÖ’den küresel tehdit uyarısı...

Geri sayım başladı...