-
BIST 100
15807,88%-0,41
-
DOLAR
44,37% 0,19
-
EURO
51,18% -0,07
-
GRAM ALTIN
6417,41% 2,74
-
Ç. ALTIN
10535,37% -0,74
Karnaval 7,5 Milyarlık Ekonomik Hacim Yarattı
Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı, 10 gün boyunca yaklaşık 7,5 milyar TL’lik ekonomik hareketlilik yaratarak bölgenin turizm potansiyelini bir kez daha kanıtladı…
Bu yıl “Dünya Çocukları” temasıyla gerçekleştirilen “13. Nisan’da Adana’da-Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı” toplamda yaklaşık 7,5 milyar TL’lik bir ekonomik hacim oluşturdu. 4-13 Nisan tarihleri arasında düzenlenen karnavalda “Türkiye Kültür Yolu Festivalleri” işbirliği ile yüzlerce etkinlik gerçekleştirilirken 2 milyon 800 bin çoğul katılımcı bu etkinlikleri yerinde izledi.

Yüz binlerce yerli ve yabancı turistin akın ettiği karnavalda Adanalılar, ülkemizin dört bir yanından gelen karnaval gezginleri ve Ukrayna, Rusya, ABD, Japonya, İsveç, Letonya, Macaristan, Sri Lanka başta olmak üzere birçok ülkeden yabancı katılımcılar da Adana sokaklarında baharı coşkuyla karşıladı.

Bozkurt, “Portakal Çiçeği Karnavalı ekonomisi oluştu”
Karnaval Komitesi Başkanı ve Toyota Türkiye CEO’su Ali Haydar Bozkurt, bu yıl 13.’sünü düzenledikleri Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı’nın dostluk ve kardeşlik ortamını sağlamak adına çok önemli bir misyon üstlenmesinin yanında ekonomik açıdan da hareketlilik sağladığını belirtti. Bozkurt, her yıl çok daha fazla yerli ve yabancı turistin karnaval için Adana’ya geldiğini belirterek şunları söyledi;

“Karnavalın yerel olmaktan çıkıp ulusal ve uluslararası boyuta taşınması büyük bir turizm hareketliliği sağlıyor. Böylelikle ciddi bir ekonomik hacim oluşuyor. Karnaval, şu anda Adana’nın değil bütün bölgenin tanıtımına yönelmiş durumdadır. Karnaval ile halkımızın moral değerlerini yükseltmekle birlikte Adana’nın marka kent olma yolunda kazandığı ivmeye katkı sunmuş ve imajını yükseltmiştir. 10 milyondan fazla nüfusun yaşadığı bölgenin tam ortasındaki Adana, bir gastronomi ve eğlence kenti olarak öne çıkmıştır. Halkımızın motivasyonu artarken, esnaftan büyük işletmelere kadar geniş bir ekonomik hareketlilik sağlanmıştır. Böylelikle Portakal Çiçeği Karnavalı ekonomisi oluşmuştur. Tüm bunları yaparken de ekonomik, çevresel ve sosyal sürdürülebilirlik konusunda farkındalık yaratmak için kurumların ve Adana halkının desteğiyle çalışmalar gerçekleştiriyoruz. ”

Karnavalda 200’den fazla etkinlik vardı
Düzenlendiği her yıl yüz binlerce kişiyi Adana’da buluşturan Türkiye`nin ilk ve tek sokak karnavalı “Nisan’da Adana’da - 13. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı’nda” 200’den fazla etkinlik gerçekleştirildi. “Dünya Çocukları” temasıyla düzenlenen karnavalda, eğlenceli etkinliklerin yanında çok sayıda kültürel ve sanatsal aktiviteler, gönüllü etkinlik gruplarının performanslarının yanı sıra, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Türkiye Kültür Yolu Festivalleri” işbirliği ile zengin bir içerikle düzenlendi. Ayrıca; ABD, Japonya, Letonya, Macaristan, Rusya ve Ukrayna’dan gelen etkinlik gruplarının performansları da karnaval boyunca izlendi.

Çocuklar hem eğlendi hem bilgilendi
Birbirinden renkli aktivitelerin, atölye çalışmalarının, sahne gösterilerinin, tiyatroların, oyun alanlarının ve daha birçok etkinliğin yer aldığı “çocuk etkinlik alanları” karnavalın en çok ziyaret edilen yerlerinin başında geldi. Çocukların ekranlardan tanıdığı çizgi film karakterlerinin sahne gösterileri, panayır çadırları, tematik oyun alanları, yapay zeka, felsefe, müzik, resim gibi sanat eğitimleri, eğitici ve bilişsel etkinlikler karnavalda yer aldı.

Karnaval için düzenlenen karavan alanında yüzlerce karavan yerini aldı. Binlerce kişinin konakladığı kamp alanları kuruldu. Binin üzerinde bisikletçi, yüzlerce motosikletçi karnavala katıldı. Karnaval için özel yapılan ödüllü "Adana'yı Keşfet Puzzle Oyunu" 12 bin kişi tarafından oynandı. Karnavalın resmi web-sitesi NisandaAdanada.com karnaval sırasında 1,5 milyon kişi tarafından ziyaret edildi.
Adana 01 zirveye göz koydu: 3-1
İstanbul Lider Koleji, Büyükler Türkiye Kupası Kürek Yarışları’ndan 3 madalya ile döndü
Vali Yavuz, "Can ve mal güvenliğini sağlamak hepimizin ortak sorumluluğudur"
Beta Enerji'nin hedefi verimliliği maksimuma çıkarmak...
Restoranda önce selamlaştılar, sonra silahlar konuştu: 1 ölü, 1 yaralı
25’inci Uluslararası Adana Tiyatro Festivali, renkli kortejle ‘Perde’ dedi.
“Basın özgürlüğü ve halkın iradesine saygı” vurgusu
Cengiz Kurtoğlu'ndan korkutan haber! Acilen ameliyata alındı...
Çukurova’da istihdam seferberliği sürüyor
'Bayan Bacak' lakabıyla tanınan Serpil Örümcer'den yardım çağrısı
Ayhan Barut'tan tarıma ve çiftçiye acil destek çağrısı
Türkiye 5G'ye geçiyor!
Çukurova’da nesiller buluştu!
Önce ağır para cezası ardından ehliyete el konulacak!
Seyhan Rotary’den tekerlekli sandalye
Doğal gaz faturalarında tarife değişiyor!
Yükleniyor



