-
BIST 100
15954,59%-0,83
-
DOLAR
44,18% -0,08
-
EURO
50,80% 0,54
-
GRAM ALTIN
7095,15% -0,56
-
Ç. ALTIN
11534,35% -0,30
Türkiye'de birçok kişiyi hasta ediyor...
Son günlerde neredeyse herkes hasta. Hastanelerin acilleri adeta tıka basa dolu olunca akıllara 'yeni bir salgın mı var?' sorusu geldi. Grip salgını gibi duran bu durum aslında ortalıkta dolaşan birçok virüsten kaynaklanıyor.
Her kış olduğu gibi bu kışın da hastalıklar aldı başını gidiyor ancak son zamanlarda acillerde bir hayli yoğunluk var. Öte yandan Çin'de son günlerde görülen ve solunum yolu enfeksiyonlarına neden olan insan metapnömovirüsü (HMPV) de vatandaşlarda korkuya neden oldu. Peki, yeni bir salgın mı var? İşte detaylar...
NEREDEYSE HERKES HASTA

Son günlerde acillerde yaşanan yoğunluk dikkat çekiyor. Habertürk TV'ye konuşan Prof. Dr. Sıla Akhan son günlerde acillerde dolaşan vakalar hakkında konuştu. Akhan, ortalıkta dolaşan birtakım virüslerin olduğundan bahsetti.
Profesör Akhan'ın açıklaması ise şu şekilde:

"Tam grip mevsimindeyiz ve ortalıkta dolaşan 4-5 tane virüs var. Çin'deki olay ayrı bir boyutta gidiyor ama bizim şu an yaşadığımız hastanedeki durumdan bahsedeyim.
"VAKALARDA ARTIŞ VAR"
Pnömoni vakalarında artış var. Pnömoni ya da bronşit olarak hastaneye yatmayı gerektirecek vakalar var. Hastaların bir kısmı ayakta geçiriyor. Üç tane virüs dolaşıyor. SARS-CoV-2 de hayatımıza girdi ve kaldı. Hatta son haftalarda onun da ağır vakalarını hastaneye yatırarak izlediğimiz oluyor. İnfluenza var, eğer aşısızsa onlar da ağır geçiriyor.

Rsv var. Bu kışın virüsleri bunlar fakat ilkbahar ve sonbaharda da dolaşan ve devam eden virüsler de var. Bunlar metapnömovirüsü, parainfluenza ve rinovirüs gibi virüsler. Bunlar aktif bir şekilde viral pnömoni yapıyorlar.
Viral-bakteriyel ayrımını yapmak lazım. Bakteriyelse hasta antibiyotik almadan iyileşmez, viralse de yapılacaklar başka boyutta. Hastalığın seyrinden de viral mi yoksa bakteriyel mi bunu ayrı ayırt edebiliyoruz."
Kaçak yapı gerekçesiyle yıkım kararı verilen göl kenarındaki mahallede protesto
Anahtar Parti Seyhan’da Birlik Sofrası Kurdu
Adaletin terazisi kanunla değil toplum vicdanıyla dengelenir
Çukurova’da camiler bayrama hazırlanıyor
Mehmet Sağlam'dan geleneksel iftar...
Adanaspor, TFF 3. Lig’e düştü!
Adana 01'in haklı sevinci: 3-1
Sonsuza kadar taşıyacağımız bu onur bizim
Tek çare sendikalaşmak!
Çukurova’da iş arayanlar işverenlerle buluştu
İftar programında birlik beraberlik mesajı
Yetkili servisler kontrolden çıktı: Arızayı söylemenin bile bedeli var!
Halil Nacar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın iftarına katıldı
Hekimlerden 14 Mart’ta Beyaz Yürüyüş...
Adana’da bayramda yağmur ve serin hava etkili olacak
Barut'tan eşitlik ve adalet çağrısı; "İnfazda eşitlik haktır"
ATB ve AOSB’den Adana’nın Üretim Gücü İçin Güç Birliği
Yükleniyor



