-
BIST 100
15807,88%-0,41
-
DOLAR
44,45% 0,09
-
EURO
51,19% 0,07
-
GRAM ALTIN
6414,31% -0,04
-
Ç. ALTIN
10645,44% 0,00
Vatandaşların dikkatli olmaları istendi...
Denizde serinlemek için yüzmeye gelenlere ‘rip akıntısı' uyarısında bulunuluyor. Özellikle hava sıcaklığının 40 derecenin üzerine çıktığı bu günlerde denizlere akın eden vatandaşların dikkatli olmaları gerekiyor.
Hava sıcaklığının 40 derecenin üzerine çıktığı bu günlerde Gaziantep, Kilis, Osmaniye, Kahramanmaraş olmak üzere çevre illerden vatandaşlar, serinlemek için Akdeniz'e kıyısı bulunan Hatay'a akın ediyorlar.
İl dışından tatil amaçlı gelen ve bölge hakkında bilgisi olmayan vatandaşları bekleyen gizli tehlikeyse ‘rip akıntısı' oluyor.
Sıklıkla rip akıntısının yaşandığı 14 kilometre uzunluğa sahip Samandağ sahilinde yaz ayı boyunca rip akıntısı nedeniyle boğulma tehlikesi geçiren ve hayatını kaybeden vatandaşlar oluyor.
Samandağ sahilinde gönüllü cankurtaranlık yapan Hakan Karaca, akıntının boğulma vakalarında etkin rol oynadığını belirterek vatandaşlara uyarılarda bulundu.
İlçeye bağlı Meydan Mahallesinde Gönüllü Cankurtanlık yapan Hakan Karaca, 'Rip akıntısı ile karşılaşan kişilerin, akıntıya karşı kesinlikle yüzmemesi, paniklememesi gerekir.
Sahile paralel şekilde yüzmesi gerekmektedir veya eğer ki akıntı çok kuvvetli ise akıntıya karşı mücadele etmeden kendini bırakması gerekir.
Zaten belli bir süre sonrasında o akıntı kişiyi bırakacaktır ve kişi de yavaş yavaş kıyıya paralel bir şekilde yüzüp rip akıntısından çıkabilir.
Rip akıntılarının olduğu bölgelerde cankurtaranların bulunması gerekiyor.
İnsanların genellikle plaj olan yerlerde halkın çoğunlukta olduğu yerlerde denize girmesi gerekir, insanların olmadığı yerlerde denize girip bu durumdan karşılaşmamak için kesinlikle denize girmeyin' dedi.
Metro vagonu seyir halindeyken raydan çıktı; kazada yaralanan olmadı
Nacar, Karaisalı Devlet Hastanesi’ni Denetledi...
Adana’da yağmur vatandaşa ve esnaf zor anlar yaşattı..
Adanalı şair ve yazarlar “Kütüphaneler iyileştirir” diyecek
Adana'da Çağlayan sular Seyhan Nehri ile buluştu...
CHP Seyhan’da 96 mahalle temsilcisiyle buluştu
Alkollü yakalanan genç kadın, ehliyeti iptal edildi, "Beni çekmeyin avukatım"
‘İmplant ve İmplantüstü Protezlerde Dijital İş Akışı’ Eğitimi
KATODER Adana’da 23 Nisan hazırlığı...
Adana 01 zirveye göz koydu: 3-1
İstanbul Lider Koleji, Büyükler Türkiye Kupası Kürek Yarışları’ndan 3 madalya ile döndü
Vali Yavuz, "Can ve mal güvenliğini sağlamak hepimizin ortak sorumluluğudur"
Beta Enerji'nin hedefi verimliliği maksimuma çıkarmak...
Yükleniyor



