-
BIST 100
16193,56%0,17
-
DOLAR
44,09% 0,06
-
EURO
51,05% -0,31
-
GRAM ALTIN
7332,52% -0,30
-
Ç. ALTIN
11826,62% -0,32
Adana'da kuraklık hat safhaya ulaştı...
Adana’nın Kozan ilçesinde bulunan ’Baraj Göleti’nde bu kış yağışların az olması nedeniyle su kilometrelerce çekildi.
Büyük bölümü kuruyan barajda üreticiler, hayvanlarını otlatmak için getirse de ’kuraklıktan ot bile yok’ diyerek durumu özetledi. Öte yandan, suların çekilmesiyle tarihi yapıların kalıntıları da gün yüzüne çıktı. 1 milyon 680 bin metreküp su hacimli Kozan Baraj Göleti’nde kış mevsiminde yağışların beklenenin altına kalması ve akan su kaynaklarının yok olmasıyla kurumaya yüz tuttu. Çok az bir miktarda kalan su nedeniyle baraj göletinden çok su birikintisini andıran bölgede çevre sakinleri de yaşanan kuraklığa dikkat çekti. Bölgede hayvancılıkla uğraşanlar, sürülerini kuruyan baraj sahasına getirirken suların çekilmesi ile birlikte Roma ve Bizans döneminden kaldığı belirlenen Kara Kilise ve çevresindeki yapılar da görünmeye başladı.

“Hayvanları otlatmaya getirdim ama ot bile yok kuraklıktan”
Tarımsal sulamada kullanılan baraj göletinin ilk kez bu kadar susuz kaldığını belirten çiftçilerden Öztürk Güleç" Hayvanları otlatmaya getirdim ama ot bile yok kuraklıktan. Buralar suydu, file ile balık tutardık. Ne balık, ne su, ne ot var. Eskiden buralarda hayvanlar otlayacak deseler inanmazdım" dedi.

Sular çekilince kilise kalıntılarının da ortaya çıktığını anlatan Güleç, "Burada sudan geçemezdik. Şuan çocuk geçer. Derelerden su akardı, dağın ucundan su akardı gözler hep kurudu. Burada hayvanlar otlar ve suyunu içer. Böyle giderse hayvanlar içecek su bile bulamayacak.45 yaşındayım böyle bir kuraklık görmedim" diye konuştu.
Adana 01 kaçtı Sincan Belediyesi kovaladı: 3-2
Adana'da Sıfır Atık Bilinci Güçlendirilecek
DAİMFED'den ÇGC’ye Destek Sözü...
Şehit aileleriyle anlamlı buluşma!
Adana'da uyuşturucu operasyonunda 10 kişi yakalandı
Kısacık; Devlet Malını Satarak Ancak Günü Kurtarırsınız
Seyhan Belediyespor U-14 Takımı Türkiye Şampiyonası İçin Konya’ya Uğurlandı
Başkan Karataş: Ekonomi Yönetimi Yine Sınıfta Kaldı
Uzm. Dr. Polatöz, “Sanat iyileştiriyor, iyiliği çoğaltıyor”
Akaryakıta çifte indirim geliyor! Tarih belli oldu...
Emeklilikte 'çift maaş' formülünü açıkladı: Bu detaya dikkat!
Kesinleşmiş hapis cezasıyla aranan 3 hükümlü yakalandı
Adana’nın kadınları musikide zirve yaptı
Van Spor 1-0 Adana Demirspor
56 milyon euroluk Pozantı-Akçatekir su projesi ASKİ sorumluluğunda!
Pozantı Belediyesi araç filosunu güçlendirdi...
Karaisalı’da Anahtar Parti’den Kardeşlik Sofrası
Yükleniyor



