-
BIST 100
15755,07%-0,74
-
DOLAR
44,45% 0,28
-
EURO
51,23% -0,05
-
GRAM ALTIN
6317,29% 1,14
-
Ç. ALTIN
10533,01% -0,77
Adana’da öldürülen kadınların anısı hatıra ormanında yaşatılacak
25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele kapsamında, Adana'da öldürülen kadınların anısına fidan dikimi yapılarak hatıra ormanı oluşturuldu.
2021 yılında Sarıçam İlçesi Hakkıbeyli Mahallesi’nde oluşturulan ormanın ardından, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Ormanı-2, Sarıçam İlçesi Gökbuket Köyü’nde, Adana’da öldürülen kadınların anısına fidan dikimi yapılarak oluşturuldu.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele kapsamında oluşturulan ormanda, dikilen her fidan ile yaşamdan koparılan kadınların mücadelesinin ve umudunun tükenmeyeceğine dikkat çekildi. Anma programına siyasi partilerin kadın yönetici ve üyeleri, Adana Büyükşehir Belediyesi’nin kadın belediye meclis üyeleri, kadın bürokratları, kadın dernekleri ve meslek odaları ile vatandaşlar katıldı.

Adana Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Ayten Dolançay: “Biz kadınların katledilmelerinin bir insanlık suçu olduğunu dile getiriyoruz. Aynı zamanda çocuklara, hayvanlara, doğaya ve her türlü şiddete karşı olduğumuzu ve şiddet uygulayanlara karşı mücadele edeceğimizi bildirmek istiyorum. Adana Büyükşehir Belediyesi olarak; şiddete karşı farkındalık yaratmak için çalışmalar yürütüyoruz. Öldürülen kadınlar sadece sayılardan ibaret değildir; koparılan bir can, bitirilen bir umuttur. Umutlarımızı yeşertmek için bugün burada fidan dikiyoruz” dedi.

Fidanlar toprakla buluşurken Adana’da 2024 yılında öldürülen kadınların isimleri okundu kadınların anılarının daima yaşatılacağı açıklandı. Fidan dikim etkinliğine katılım sağlayan kadınlar, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’a kadınların mücadelesine verdiği kararlı destekten dolayı teşekkürlerini iletti. Kadınlar hep birlikte “Kadına Şiddete Hayır” diyerekten fidan dikimlerini gerçekleştirdi.

“Basın özgürlüğü ve halkın iradesine saygı” vurgusu
Cengiz Kurtoğlu'ndan korkutan haber! Acilen ameliyata alındı...
Çukurova’da istihdam seferberliği sürüyor
'Bayan Bacak' lakabıyla tanınan Serpil Örümcer'den yardım çağrısı
Ayhan Barut'tan tarıma ve çiftçiye acil destek çağrısı
Türkiye 5G'ye geçiyor!
Çukurova’da nesiller buluştu!
Önce ağır para cezası ardından ehliyete el konulacak!
Seyhan Rotary’den tekerlekli sandalye
Doğal gaz faturalarında tarife değişiyor!
Necati Derya, üçüncü "çizgilerle adana" sergisini açtı
Kuralar Çekildi, Gözler Sahaya Çevrildi...
Bayraktar: Adana'da 36 bin 566 dönüm tarım alanı su altında kaldı
ATÜ’den 200 kişilik istihdam için son çağrı!
CHP'li Barut, "AKP yine rant, yağma, talan peşinde"
Saimbeyli'de kayıp 13 yaşındaki İklim Nur bulundu
Kısacık: Yatırımcı Dostu Vergi Politikaları Oluşturulmalı
Nacar’dan gençlere: Bu meslek insan sevgisi ister
Yükleniyor


