-
BIST 100
16088,00%-1,23
-
DOLAR
44,20% -0,04
-
EURO
50,58% 0,16
-
GRAM ALTIN
7092,76% -0,59
-
Ç. ALTIN
11571,81% 0,00
"Adana'da yaz okulu heyecanı: Gençler hem öğrendi hem eğlendi"
İlim Yayma Cemiyeti Adana Şube Başkanı, hayırsever, iş adamı Hüseyin Nuri Çomu; “Bu tür programlarla, çocuklarımızın maneviyi hedefliyoruz” dedi.
İlim Yayma Cemiyeti Adana Şubesi, yaz dönemi boyunca ortaokul ve lise çağındaki çocuklara yönelik düzenlediği yatılı yaz okulu ve Kuran kursunu başarıyla tamamladı. Kursa katılan 45 öğrenci, hem dini bilgiler edindi hem de çeşitli eğitici etkinliklerle dolu bir kurs dönemi geçirdi.

Bu yılki kamp programı, çocukları telefon ve tabletten uzaklaştırarak eğlenerek öğrenmelerini amaçladı. Öğrencilere değerler eğitimi, Kuran-ı Kerim, Siyer dersleri, cemaatle namaz ve tesbihat gibi dini bilgiler verildi. Ayrıca, Filistin, boykot ve Arakan gibi güncel meselelerde farkındalık artırıcı programlar da yer aldı. Eğitici etkinlikler arasında dikiş atölyesi, mutfak atölyesi, takı yapımı ve kil ile maske yapımı gibi el becerilerini geliştirici aktiviteler de bulunuyordu. Oyun ve yarışmalarla öğrencilerin sosyal etkileşimleri desteklendi.

Etkinlikler kapsamında, öğrenciler Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nü ziyaret etti. Meteoroloji Mühendisi Ayhan Gültekin, hava durumu ve küresel ısınma hakkında bilgilendirici bir sunum yaptı ve hava ölçümü için gönderilen balon uçuşuna tanıklık ettiler. Ayrıca, İlim Yayma Cemiyeti Adana Yönetim Kurulu Üyesi Kurtuluş Kılınç, "Sosyal Medyayı Doğru Kullanma ve Yaşanacak Problemlerle Başa Çıkma Yolları" konusunda öğrencilere yönelik bir konferans verdi.

Kampın sonunda, Kuran okumaya geçen öğrencilere Kuran-ı Kerim hediye edildi ve tüm öğrencilere anı defteri dağıtıldı. Program, Hacı Nuri Çomu Camii'nde kılınan Cuma namazı, ardından yapılan dondurma ve yemek ikramı ile son buldu. Kamp boyunca yapılan etkinlikler ve eğlencelerle öğrencilerin hem eğlenmesi hem de öğrenmesi sağlandı.

İlim Yayma Cemiyeti Adana İl Başkanı Nuri Çomu, "Amacımız, çocuklarımızı yaz döneminde faydalı ve eğitici etkinliklerle buluşturarak onların gelişimine katkı sağlamak. Bu tür programlarla, çocuklarımızın manevi dünyalarını zenginleştirmeyi hedefliyoruz. Emeği geçen herkese özellikle de yaz okulumuza katılan çocuklarımıza teşekkür ediyorum" dedi.
Programın kapanışında, İlim Yayma Cemiyeti Adana Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Demirci, Hüseyin Turgut Bahar ve Uğur Tamer de yer aldı. Kamp süresince verilen eğitim ve etkinliklerle öğrencilerin hem bilgi hem de manevi açıdan zenginleşmesi sağlandı.
Adana 01'in haklı sevinci: 3-1
Sonsuza kadar taşıyacağımız bu onur bizim
Tek çare sendikalaşmak!
Çukurova’da iş arayanlar işverenlerle buluştu
İftar programında birlik beraberlik mesajı
Yetkili servisler kontrolden çıktı: Arızayı söylemenin bile bedeli var!
Halil Nacar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın iftarına katıldı
Hekimlerden 14 Mart’ta Beyaz Yürüyüş...
Adana’da bayramda yağmur ve serin hava etkili olacak
Barut'tan eşitlik ve adalet çağrısı; "İnfazda eşitlik haktır"
ATB ve AOSB’den Adana’nın Üretim Gücü İçin Güç Birliği
Lastiği patlayan ambulans devrildi; 3 sağlık personeli yaralandı
“Lider öğrencilerimiz sürdürülebilir geleceğe yön veriyor”
Şerif Kaya’dan tarihe tanıklık eden roman: “Mor Tepelerdeki Çocukluğum”
Sancaklı’dan Mahalle Başkanlarına İftar Yemeği: Birlik ve Beraberlik Mesajı
Adana Demirspor 1 attı 4 yedi...
Yurtçu kabri başında anıldı
Kavurma yapılan şampiyon atın sahibine yüklü ceza!
Büyükşehir’den Kozan’da iftar buluşması...
Sağlık-Sen 14 Mart'da Sağlık Çalışanlarını Unutmadı...
CHP, Doğu Akdeniz Yerel Medya Buluşması’nı Adana’da Gerçekleştirdi
Yükleniyor



