• BIST 100

    17218,55%-0,18
  • DOLAR

    43,76% 0,02
  • EURO

    51,68% 0,20
  • GRAM ALTIN

    7012,54% -0,01
  • Ç. ALTIN

    11636,31% 0,00

ADSİAD’dan Adana için yeni bir vizyon çağrısı...

ADSİAD’ın düzenlediği “Adana’nın Geleceğini Konuşuyoruz” temalı toplantının konuğu Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar oldu

EKONOMİ 28.04.2024 13:08:00 0
ADSİAD’dan Adana için yeni bir vizyon çağrısı...

 Adana Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ADSİAD), “Adana’nın Geleceğini Konuşuyoruz” temalı toplantı kapsamında Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ı ağırladı.

Adana Sanayi Odası (ADASO) Başkanı Zeki Kıvanç, iş dünyasından bazı dernek başkanları ile ADSİAD üyesi iş insanlarının katıldığı, Adana Hilton Otel’de gerçekleşen toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren ADSİAD Başkanı Vedat Gizer, “Adana, tarihin derin izlerini barındıran, geçmişten bu yana Türkiye’nin tarım, sanayi, sağlık ve hizmet sektöründe öncü olmuş, ilkleri başarmış bir kenttir” dedi.

Adananın dünya ölçeğinde bir ‘Marka Şehir’ olma potansiyeline sahip oldugunu ve bu doğrultuda hep birlikte bu potansiyeli gerçeğe dönüştürmek üzere ortak bir platformda buluşmanın önemini anlatan Başkan Gizer, “Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik durum ve dolayısıyla Adana’daki yansımaları kimseyi endişelendirmesin. Biz, halk olarak, ülke olarak zorlukların üstesinden gelmeyi bilen insanlardan oluşuyoruz. Elbette ki tarihi iyi analiz edip günümüz bilim ve teknolojisine, uluslararası plan ve projelere, iş modellerine adapte olabilmeliyiz. Mustafa Kemal Atatürk’e kurtuluş ilhamını ilk hissettiren bu şehrin insanlarının artık Adana için yeni bir hikaye yazma vakti gelmiştir” diye konuştu.

VEDAT GİZER: “ADANA, YENİ BİR VİZYON BELİRLEMELİDİR”

Adana’nın Türkiye’nin nüfus bakımından 7. Büyük şehri olduğunu vurgulayan,  Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunda İstanbul’dan sonra sanayileşen ikinci şehir olduğunu belirten Gizer, “Türkiye geneli Rekabet Endeksi verilerinde Adanamızın; ihracatta, milli gelirden aldığı payda, yetiştirdiği insan kapasitesinde, yaratıcı sermaye endeksinde en üstlerde olmasını sağlamak için el birliği ile çalışmalıyız” dedi.

Adana’nın potansiyeli itibariyle Türkiye’nin yatırımda odağına alabileceği illerin başında geldiğine dikkat çeken, nitekim Financial Times Dergisi’nin 2005 yılında yaptığı bir çalışmada 89 Avrupa şehri arasında Adana’yı en iyi yatırım yapılabilir şehir seçtiğine işaret eden Başkan Gizer, “Bizlere düşen bu potansiyelin gün yüzüne çıkarılabilmesini sağlamaktır. Bunu yapmanın yolu da az önce belirttiğim ortak amaç doğrultusunda ortak bir sinerji, kararlılık ve istikrarla mümkün olacaktır. İş insanları Adana’nın gücüne her zaman inanıyor. Adana Valiliğimizle, Adana Büyükşehir ve ilçe belediyelerimizle, üniversitelerimizle, oda başkanlarımızla ve değeri her geçen gün daha çok bilinen, kalbi bu kent için atan sivil toplum kuruluşlarımızla daha güzel ve daha yaşanabilir bir Adana için yeni bir vizyon belirlemenin tam zamanıdır . Toplantıya katıldığı için ADSİAD Onur Kurulu Üyemiz, Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeydan Karalar’a teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

BERMAN MANTI: “ADANAMIZ İÇİN ASLA UMUTSUZ DEĞİLİZ”

Çukurova Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (ÇUKUROVA SİFED) Yönetim Kurulu Başkanı Berman Mantı da demokratik bir atmosferde gerçekleşen yerel seçimlerin artık geride kaldığını, bundan sonraki süreçte iş insanlarına, belediye başkanlarına, sivil toplum örgütlerine ve vatandaşlara, hiçbir ayrım gözetmeden, birlikteliği elden bırakmadan, Adana, Çukurova ve Türkiye’nin kalkınması için birlikte hareket edebilme kültürünü geliştirme görevi düştüğünü söyledi.

Başkan Mantı, “Yatırım iştahının neredeyse kapandığı Türkiye’nin yeni dönemde ilk gündem maddesi ekonomi olmalıdır. Adana ve Mersin başta olmak üzere Türkiye’nin ekonomik kalkınmasına olanca gücüyle destek veren iş dünyasının önünün açılması kentlerimizin olumlu dönüşümü ve kalkınmasında önemli bir etken olacaktır” dedi.

Depreme dirençli kentlerin oluşmasından başlamak üzere üretim, istihdam ve ihracata olan ihtiyacın bilinerek hareket edilmesi durumunu paylaşan Başkan Mantı, “Adanamızın gelişmiş sanayi kültürü, yetişmiş insan gücü, neredeyse her alanda geniş altyapı potansiyelinin daha çok gün yüzüne çıkabileceğine inanıyorum.

Belirsizliklerden bahsederken ülkemiz için Adanamız için asla ve asla umutsuz olmadığımı da vurgulamak isterim. Bizler de iş dünyası olarak ülkemizin, Adanamızın, Mersinimizin, sosyal, siyasal ve ekonomik kalkınmasındaki konumumuzun bilinciyle hareket edecek ve her türlü katkıyı koyacağız” dedi.

SÜLEYMAN SÖNMEZ: “ÇUKUROVA, TÜRKİYE EKONOMİSİNİN YILDIZI OLABİLİR”

Türk İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sönmez ise, Adana’nın başta tarım ve ticaret olmak üzere farklı sektörlerde sahip olduğu potansiyel, yetişmiş işgücünün yanında hayata geçirilen proje ve yatırımlarla Türkiye ekonomisinin yıldızı olabileceğine vurgu yaptı. Başkan Sönmez, dünyanın enerji havzası olma yolunda hızla ilerleyen Çukurova’nın, Ortadoğu’ya yakınlığının yanı sıra demir, deniz ve karayolu bağlantıları ile gelişmiş bir bölge olması açısından tüm yatırımcıların gözdesi haline geleceğine inandığını ifade etti. TÜRKONFED Başkanı olarak baba ocağında, başkanlık yaptığı ADSİAD’da Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’la Adana’nın geleceğini konuşmaktan duyduğu mutluluğu ifade eden Sönmez, yeni yatırımlar ve yeni teşvikler ile Çukurova’nın dolayısıyla Adana’nın Türkiye’nin geleceğinde önemli bir rol üstlenecek konuma ulaşacağını dile getirdi. Bölgenin artan önemi karşısında enerji politikalarının gözden geçirilmesi ve devam eden, planlanan enerji yatırımlarının gerçekleşmesinin Adana’yı enerjide geleceği şekillendiren bir ivmeye ulaştıracağını kaydeden Başkan Sönmez, bölgenin güvenli bir yatırım alanına sahip olduğunu tüm dünyanın bilmesi gerektiğini vurguladı. Sönmez, “Ateş çemberi olarak tanımlanan bir coğrafyada yaşıyoruz. Kuzeyimizde, doğumuzda, güneyimizde ya etkin bir savaş ya da savaşa dönüşme ihtimali taşıyan jeopolitik gelişmeler yaşanıyor. Ülkemizin bu ateş çemberinin ortasında bir barış, istikrar ve refah adası olarak varlığını sürdürmesi; daha da önemlisi geleceğini şekillendirmesi için, riskleri en iyi şekilde yönetip fırsatları değerlendirmesi şarttır” diye konuştu.

ZEYDAN KARALAR: “BÜTÜNCÜL BİR YAKLAŞIMLA SORUNLARI ÇÖZEBİLİRİZ”

Toplantıya konuşmacı olarak davet edilen ADSİAD Onur Kurulu Üyesi ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar da, yeni dönemde alt geçitler, yeni yollar, kültür-sanat merkezleri, 2. etap metro, tramvay, otogar gibi bir dolu projeyi hayata geçireceklerini söyledi. Adana’ya hizmeti gururla çeşitlendireceklerini dile getiren Başkan Karalar, hizmeti her alana daha fazla yaymak için belediyenin gelirlerini de artırmaya çalıştıklarını kaydetti.

Sanayi ve tarım kültürüyle yoğrulmuş Adana’nın eski günlerinden daha iyi konuma gelmesinin mümkün olduğuna işaret eden Başkan Karalar, Adana Büyükşehir Belediyesi ile birlikte iş dünyasının, kent kurmaylarının hep birlikte bir amaç doğrultusunda çalışmasının önemini anlattı. Sivil toplum örgütlerini önemsediğine dikkat çeken Başkan Karalar, “Adana’da güçlü bir yapı sergileyen sivil toplum örgütlerinin çözemeyeceği sorun yok. Bütüncül bir yaklaşımla Adanamız’da yeni bir heyecan oluşturabiliriz. Çalışmayı seven, teknik bir belediye başkanı olarak Adana’nın gelişimi için her türlü oluşumda öncü olmaya hazırım” dedi.

“ADANA’YA BAKIŞ AÇISI OLUMLU YÖNDE DEĞİŞTİ”

Türkiye'nin her tarafında Adana'ya bakış açısının olumlu yönde değiştiğini, Adana’ya farklı bir sevgi beslendiğini ifade eden Başkan Karalar, “Bu çok ciddi bir avantaj. Adana’da artık nitelikli göçün önüne geçiyoruz. Adanalıların sıcaklığı, misafirperverliği Türkiye’nin her yerinden insanları kentimize çekiyor. Adanamızı, Çanakkale, Bursa, Çorlu ve Tekirdağ hattında olduğu gibi doğal bir yatırım alanına dönüştürmemiz gerekiyor. Çünkü Adana yatırım yapılacak bir kenttir. Hem demiryolları, hem deniz yolu, hava yolu ve hem de karayolu bağlantıları şehrimizi öne çıkarıyor. Bir kentte yatırım yapmak için ne gerekiyorsa özellikle Adana’da hepsi var” dedi.

Başkan Karalar, ekonomik zorluklara, pandemiye ve depreme rağmen Adana’da yapılabilecek işlerin en üst seviyesine çıktıklarını, bundan sonraki 5 yılda da çok önemli hizmetler sunacaklarını, projelere bir bir hayata geçireceklerini sözlerine ekledi.

BÜYÜKSAAT VE TAŞKÖPRÜ FİGÜRLÜ PLAKET SUNULDU

Konuşmaların ardından ADSİAD Başkanı Vedat Gizer tarafından, Adana’ya katkılarından ve toplantıya katılımından dolayı Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’a Adana’nın simgeleri, tarihi Taşköprü ve Büyüksaat figürlü plaket sunuldu. Toplantının son bölümünde hatıra fotoğrafı çekildi.

 


 

Haberi Yorumla

Çukurova’da “Evde güvenli yaşam” semineri

Adana’ya sel felaketi için 40 milyon liralık destek aktarıldı...

Adana Demirspor, direk 3. Lig’e düşebilir!

Ev ve arsasını satanlar dikkat! 5 yıl detayını bilmeyen yandı: 1 Mart'ta başlıyor

Uludağ, "Ramazana kavuşmanın huzurunu yaşıyoruz"

Gıdada hile alarmı! Listeye 54 yeni ürün daha eklendi! Sucukta boya, lahmacunda kanatlı eti çıktı!

Türkiye için önemli adım!

Seyhan’da Ramazan Boyunca Kent Lokantalarında Ücretsiz İftar

Okullarda ara tatiller kalkıyor mu? Bakan Yusuf Tekin açıkladı

Başkan Tanık: “Baskıya karşı direnişimiz artarak devam edecek”

İsmail Hacıoğlu gözaltına alındı set durdu!

Barut, "Milli Parklar ve Tabiat Alanları'nı talan ettirmeyiz"

"Bağımlılık, Bağımsızlığın Zehridir"

Lüks şehrin gündemi skandal: Kanseri zihin gücüyle iyileştirdiğini iddia etti!

15 Günlük Ramazan kolisi 4 bin lira

ChatGPT Kullandı 27 Ay Hapis Cezası Aldı...

Reçete Skandalına 34 Tutuklama!

Adana'da yağış ve fırtına ağaçları kökünden söktü!

Adana'da korkunç ölüm! 22 yaşındaki Sami havuç doğrama makinesine düşüp öldü...

Sadullah Kısacık: Stratejik Varlıklar Günü Kurtarmak İçin Satılamaz

Milyonlarca sürücüyü ilgilendiriyor...

Apple’dan Üç Yeni Yapay Zeka Cihazı Geliyor!

Adana İHH’dan Ramazan Seferberliği

Aynı Yağmur Altında dizisine sert tepki: Ramazan'a girerken...

Hava sıcaklıkları çakılacak! 23-25 Şubat'a dikkat...

Eski Milletvekili Hulusi Güvel, yeni aşka yelken açtı...

Adana'da "Yeni Şehir" Yükseliyor...

Öğrencilerin can güvenliği ön planda tutuldu...

MHP Seyhan Uyuşturucuyla Mücadele Gündemiyle Toplandı

Adana 01 yeni hocasını buldu...

Yükleniyor

Adana’ya sel felaketi için 40 milyon liralık destek aktarıldı...

Başkan Tanık: “Baskıya karşı direnişimiz artarak devam edecek”

Barut, "Milli Parklar ve Tabiat Alanları'nı talan ettirmeyiz"

"Bağımlılık, Bağımsızlığın Zehridir"

15 Günlük Ramazan kolisi 4 bin lira

Sadullah Kısacık: Stratejik Varlıklar Günü Kurtarmak İçin Satılamaz

MHP Seyhan Uyuşturucuyla Mücadele Gündemiyle Toplandı

Zeydan Karalar'a Osmaniye'de Sevgi Seli...

Prof. Dr. Ahmet Özer Adanalılarla Buluştu

MMO Adana Şube Başkanlığına Kerem Şahin seçildi

Çukurova’da “Evde güvenli yaşam” semineri

Adana'da yağış ve fırtına ağaçları kökünden söktü!

Adana'da korkunç ölüm! 22 yaşındaki Sami havuç doğrama makinesine düşüp öldü...

Adana İHH’dan Ramazan Seferberliği

Eski Milletvekili Hulusi Güvel, yeni aşka yelken açtı...

Kahreden ‘sanal oyun’ iddiası! 13 yaşındaki çocuk odasında ölü bulundu

Yaya geçidinde dehşet...

Tüm dualar Meral Delen'e...

Kuzenine IBAN verdi, cezaevine girdi! Engelli annesi gözyaşlarına boğuldu

Ekmek almaya giderken sokak köpeklerinin saldırısına uğradı

Seyhan’da Ramazan Boyunca Kent Lokantalarında Ücretsiz İftar

Adana'da "Yeni Şehir" Yükseliyor...

Yoğun ilgiyle kontenjan doldu...

Yüreğir’de Şiddetli Yağışa Anında Müdahale...

Seyhan’da sıfır atık hedefine güçlü katkı

Pozantı’ya Tam Donanımlı Yeni Devlet Hastanesi İçin Yer Tespiti Yapıldı

Çukurova Belediyesi “Alzheimer” konusunda farkındalık yaratıyor

Seyhan’da parklar yenileniyor...

Başkan Kozay’dan dayanışmayı büyüten hizmet

64 yıllık Kasım Gülek köprüsü'nde yıkım çalışmaları başladı

Gıdada hile alarmı! Listeye 54 yeni ürün daha eklendi! Sucukta boya, lahmacunda kanatlı eti çıktı!

Baharat, zeytinyağı ve ette büyük hile! Cezalarda dev rakamlar...

Adana’da “Bir Bebek Bir Fidan” Protokolü

Yüreğir Belediyesi Zabıta Ekiplerinden Fırınlara Ramazan Denetimi

Seyhan Rotary’den otizm farkındalığı

Adana’da Sağlık Ordusuna kritik eğitim

Nennioğlu, "Sağlık çalışanları hak ettikleri ödemelerden mahrum bırakılıyor"

Balcalı'ya 250 Yataklı Çocuk Hastanesi Yapılacak

Halil Nacar: Sigara ile mücadelemiz sürecek

Sağlık Turizmi Şehre Değer Katıyor

Öğrencilerin can güvenliği ön planda tutuldu...

Üniversitelerde yeni dönem: Kontenjan azaltımına gidilecek!

Çukurova Üniversitesinde “İslam Tarihinde Hilafet” Paneli Gerçekleştirildi

"Roma yolunda ilerleyen 'Lider' öğrencilerimizin başarıları ile gurur duyuyoruz"

Dr. Gündoğdu LÖSEVin Yanındayız!

81 ile yazı gönderdi! Okullarda Ramazan ayı hazırlığı

Seyhan İlçe Millî Eğitim Müdürü Murat Çelik’ten İstanbul Lider Koleji’ne Ziyaret

Dr. Gündoğdu; Sevgi Birleştirir

Üniversitelerde zorunlu staj dönemi başlıyor...

Filiz Kepme: "Her kulvarda geleceğin liderlerini yetiştiriyoruz"

İsmail Hacıoğlu gözaltına alındı set durdu!

MAGAZİN

Barut, "Milli Parklar ve Tabiat Alanları'nı talan ettirmeyiz"

SİYASET

"Bağımlılık, Bağımsızlığın Zehridir"

SİYASET

Lüks şehrin gündemi skandal: Kanseri zihin gücüyle iyileştirdiğini iddia etti!

MAGAZİN

15 Günlük Ramazan kolisi 4 bin lira

SİYASET

ChatGPT Kullandı 27 Ay Hapis Cezası Aldı...

TEKNOLOJİ

Reçete Skandalına 34 Tutuklama!

POLİS-ADLİYE

Adana'da yağış ve fırtına ağaçları kökünden söktü!

YAŞAM

Adana'da korkunç ölüm! 22 yaşındaki Sami havuç doğrama makinesine düşüp öldü...

YAŞAM

Sadullah Kısacık: Stratejik Varlıklar Günü Kurtarmak İçin Satılamaz

SİYASET

İlginizi Çekebilir


Deriden bulaşıyor, yeni kıtalara uyum sağlıyor...

Kovid'den 5 kat daha ölümcül yeni bir virüs tehdidi!

Geri sayım sürüyor! İnsanlık yok olmaya ne kadar yakın?

Nipah kabusuna dikkat! '45 gün kuralı'

Ay'ın Karanlık Yüzünde Tespit Edildi! Bilim İnsanları Şaşkın

Gönülleri ısıtan konser...

Akıl almaz 12 Ağustos tahmini: 7 saniyede 40 milyon kişi ölecek!

Arkadaşları fark etti! Genç yaşlarda görülme oranı arttı...

Trump hedef haritasını genişletiyor! İngiliz basını yazdı: '5 ülke diken üstünde'

Sanal alemde küresel siber suç ağı! Uzmanlar alarma geçti...