-
BIST 100
16119,15%-0,25
-
DOLAR
44,26% 0,01
-
EURO
51,26% -0,05
-
GRAM ALTIN
6404,70% -3,26
-
Ç. ALTIN
11186,94% 0,00
AK Parti İlçe binası saldırganına 9 yıl hapis istemi
ADANA'da AK Parti Çukurova İlçe Başkanlığı’na girip gitar çantasında taşıdığı pompalı tüfekle ateş açan Erdem Kaya (25) hakkında 9 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.
Merkez Çukurova ilçesi Huzurevleri Mahallesi Turgut Özal Bulvarı’ndaki AK Parti Çukurova İlçe binasının önüne 21 Nisan 2023’te elinde pompalı tüfekle gelen Erdem Kaya, parti binasına girip 12 el rastgele ateş açtı. Kimsenin bulunmadığı binanın camları ve tavanında saçma delikleri oluştu. Silah sesleri üzerine bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Kaya, tüfeğini bırakıp, yürürken yakalandı. Emniyetteki sorgusunun ardından Erdem Kaya, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Olayla ilgili soruşturma tamamlandı. Cumhuriyet savcısı, Kaya ile ilgili ‘Silahla tehdit, siyasi partiler veya meslek kuruluşlarının kullanımında olan bina, tesis veya eşyaya zarar verme’ suçundan iddianame hazırladı. Adana 38. Asliye Ceza Mahkemesi’nce kabul edilen iddianamede savcı, Erdem Kaya’nın AK Parti Çukurova İlçe binasına zarar vermesi nedeniyle 4 yıl, silahla tehdit suçundan ise 5 yıl olmak üzere toplam 9 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti. İddianamede, “Şüphelinin olay tarihinde AK Parti binasına av tüfeği ile korkutmak amacıyla ateş ettiği, görüntü inceleme tutanağında binaya ateş eden şahsın şüpheli olduğunun belirtildiği, şüphelinin alınan ifadesinde üzerine atılı suçlamayı kabul ettiği, böylelikle tüm dosya kapsamından şüpheli hakkında kamu davası açmayı gerektirir yeterli delilin edildiği anlaşılmıştır” denildi.
TÜFEĞİ GİTAR ÇANTASINDA TAŞIYORDU
Önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak olan Erdem Kaya, polisteki ifadesinde, “3 bin 500 liraya aldığım tüfeği gitar çantasına koydum. Birkaç yıl önce aldığım çelik yeleği giydim. Eve yakın olan AK Parti binasına ateş etmeye karar verdim. İçeride kimseyi göremedim. Fişek bitene kadar ateş ettim. Tabela ve parti camlarına doğru ateş ettim. Bitince yedek şarjörümü de taktım" demişti.
Adana'da sağanak yağışlar barajları doldurdu taşma noktasına getirdi
Adana’da yaylalara yoğun kar yağdı...
AK Parti İl Başkanı Tamer Dağlı annesini kaybetti...
MHP Seyhan'da Coşkulu Bayramlaşma!
Kan donduran yeni detaylar: Fail ünlü iş adamının oğlu çıktı...
İncirlik'te 'Sirenler çaldı' MSB'den açıklama geldi: "Olumsuz bir durum yok"
ÇGC’de coşkulu bayramlaşma...
“Krizlerin içinden milletimizi, memleketimizi çıkartacağız”
Yangın faciası! Anne ve 5 çocuğu hayatını kaybetti...
Adana 01 FK’da Sürpriz İstifa!
Ramazan Bayramı'nda 10 bin personel görev yapacak
Hasibe Akkan, çalışanlarıyla bayramlaştı...
Çukurova Üniversitesi Ailesi Bayramlaşma Töreninde Bir Araya Geldi
Çukurova bölgesinde ata sporu güreş S.O.S veriyor!
Ali Hoşfikirer anıldı...
Genç DAİMFED’den Geleneksel Buluşma!
Yükleniyor




