-
BIST 100
16252,82%1,87
-
DOLAR
44,19% 0,03
-
EURO
51,15% 0,31
-
GRAM ALTIN
7114,68% 0,03
-
Ç. ALTIN
11584,42% 0,00
“Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın”
Adana Valisi Yavuz Selim Köşger istiklal Marşının kabulünün 104. yılı ve Mehmet Akif Ersoy’u anma gününde bir mesaj yayımladı. Vali Köşger açıklamasında şunları kaydetti.
"Azim, inanç ve fedakârlıkla kazanılan Milli Mücadele'mizin ardından, Mehmet Akif Ersoy’un kaleminden süzülen İstiklal Marşı, milletimizin bağımsızlık ruhunu sonsuzluğa taşıyan bir mirastır. 104 yıl önce Türkiye Büyük Millet Meclisinde alkışlarla ve gözyaşları ile kabul edilerek tarihimizde onurlu bir yer edinen bu eşsiz eserin kabulünün yıl dönümünü büyük bir gurur ve heyecanla kutluyor, Mehmet Akif Ersoy’u ve istiklal uğruna can veren tüm kahramanlarımızı minnetle yâd ediyorum.
Türk milletinin tarih boyunca yaşadığı en zorlu dönemlerden birinde, Milli Mücadele’nin ateşi içinde doğmuş İstiklal Marşımız; milletimizin var olma mücadelesinin, özgürlük aşkının ve vatan sevgisinin en güçlü ifadesidir. Milli Mücadele yıllarında milletimizin ortak duygularını, hayallerini ve ideallerini bir araya getiren İstiklal Marşımız kutsal değerlere bağlılığımızın ilmik ilmik dokunduğu eşsiz bir şaheser; aziz milletimizin bağımsızlık tutkusunun simgesi, istikbalimizin teminatıdır.
Milletimizin his ve fikir dünyasının tercümanı Mehmet Akif, milli ve manevi değerlerimizi, hürriyet sevdamızı, bayrak sevgimizi, milletçe birlik ve beraberlik içinde olduğumuzda neleri başarabileceğimizi en güzel şekilde anlatmıştır. Anadolu’nun dört bir yanı işgal altındayken, milletimiz bir varoluş mücadelesi verirken onun kaleme aldığı bu şaheser; yüreklere cesaret ve umut vermiştir.
İstiklal Marşı, aziz milletimizin yalnızca geçmişi değil, istikbâlidir! Unutulmamalıdır ki bizlere düşen en büyük görev, onun her mısrasında saklı olan bağımsızlık ruhunu anlamak, yaşamak ve yaşatmaktır. Bugün İstiklâl Marşımızı gururla okurken milletimizin ortak hafızasını, kimliğini ve inancını da okuyoruz. Türk milletinin topraklarına göz dikenlere karşı azmini ve kararlılığını temsil eden Marşımız, geçmişten güç alarak geleceğe umutla bakmamızı sağlayan en değerli kılavuzumuzdur. Bizler ecdadının izinden yürüyen mirasçılar olarak onun her kıtasını, her bir dizesini yüreğimizde hissetmeyi sürdürecek, birlik ve beraberliğimizi ilelebet muhafaza edeceğiz. Son nefesimize kadar cennet vatanımızın her karış toprağında ay yıldızlı bayrağımızı her daim yükseklerde tutma iradesiyle var gücümüzle çalışacağız.
Bu duygu ve düşüncelerle İstiklâl Marşımızın kabulünün 104. yıl dönümünü kutluyor, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy olmak üzere İstiklal Mücadelemizin tüm kahramanlarını saygı, rahmet ve minnetle anıyorum. “Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın.”
Vali Yavuz, "Tarihin Akışına Karşı Durulan Muazzam Bir İrade"
Sibel Can 11 yaş küçük sevgilisiyle evleniyor...
Ebru Gündeş kızı için özel uçak kiraladı...
Seyhan Belediyesi’nde Uzlaşı Sağlandı: Ödemeler Başladı
Dünya tenisinin yeni durağı Adana
Vali Yavuz ve Nacar sağlık çalışanları ile iftar yaptı
Eşini 3 yıl sonra toprağa verdi...
TÜGİK Genel Başkanı’ndan Çukurova GİAD’a Ziyaret
Pozantı'da 3 bin kişilik gönül sofrası kuruldu
Ayhan Barut, "Kriz büyüyor, harekete geçilmiyor"
Kadın Ağı ile Sürdürülebilir Gelecek Projesi Başladı...
Anahtar Parti’den Sert Mesaj: Razı Değiliz!
Genç Hasta Kalp Kapak Kaçağından Ameliyatsız Yöntemle Kurtuldu
KATODER Adana ‘Küçük Kalplere’ dokunacak
Uzmanından “Geçmeyen Öksürük” Uyarısı! Altından O Hastalık Çıkabilir
ÇÜ'de öğrencilerin iş dünyasından beklentileri masaya yatırıldı...
Yüreğir Belediyesi’nden ibadethanelerde bayram temizliği
AOSB Yeni Yatırımlarla Büyüyor!
Adana’da Alzheimer farkındalığı için anlamlı tiyatro
Mobilya atölyesinde silahlı kavga: 2 yaralı
Yükleniyor



