-
BIST 100
15873,27%-1,56
-
DOLAR
44,45% 0,27
-
EURO
51,21% 0,18
-
GRAM ALTIN
6379,44% 2,14
-
Ç. ALTIN
10614,40% 0,00
APP plaka cezasına yeni düzenleme! Tepkiler sonrası hepsi iptal...
1 Nisan'a kadar plakalarını değiştirenlerin cezaları iptal edilecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan da geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada bu konuda talimat verdiğini duyurmuştu.
APP plakalara kesilen cezalarla ilgili AK Parti yeni düzenleme çalışmalarına başladı. Yeni Trafik Kanunu sonrası yapılan denetimlerde standart dışı plakalar sebebiyle kesilen idari para cezalarının iptal edilmesi gündeme geldi. Bu doğrultuda, yapılacak yeni düzenleme İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü personeline yönelik kanun teklifine eklenecek.
VATANDAŞIN TEPKİSİNİ ÇEKMİŞTİ
Araç sahiplerine plakalarını standartlara uygun hâle getirmeleri için 1 Nisan’a kadar süre tanınmıştı. Bu tarihe kadar değiştirenlerin cezalarının iptal edilmesi formülü üzerinde duruluyor.

800’den fazla plaka sahibine kesilen toplamda 100 milyonu aşan idari para cezasının terkin edilmesi için kanuni düzenleme hazırlanacak.
ODALARA PLAKA BAŞI 10 BİN LİRA CEZA
Düzenlemeyle standartlara uygun olmayan plaka veren şoför odalarına ceza verilmesi öngörülüyor. Buna göre şoför odalarına, standartlara aykırı şekilde tasarladıkları her bir plaka başına 10 bin lira idari para cezası kesilecek. APP plaka uygulamalarıyla ilgili denetim ve modelleme çalışmaları yönetmelik bazında yapılacak değişiklikle uygulanacak.
ERDOĞAN 'TALİMAT VERDİM' DEMİŞTİ
Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki 60'ıncı Kabine Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, trafik güvenliği konusundaki pek çok konuyu enine boyuna değerlendirdiklerini belirterek, şunları söyledi:

"Son günlerde araç sahiplerinin serzenişlerine sebep olan plaka, görüntü ve ses sistemleriyle ilgili uygulama sürecinin vatandaşlarımızda yeni mağduriyetlere yol açmadan çok dikkatli yönetilmesi noktasında İçişleri Bakanlığımızı talimatlandırdık."
Çukurova’da nesiller buluştu!
Seyhan Rotary’den tekerlekli sandalye
Doğal gaz faturalarında tarife değişiyor!
Necati Derya, üçüncü "çizgilerle adana" sergisini açtı
Kuralar Çekildi, Gözler Sahaya Çevrildi...
Bayraktar: Adana'da 36 bin 566 dönüm tarım alanı su altında kaldı
ATÜ’den 200 kişilik istihdam için son çağrı!
CHP'li Barut, "AKP yine rant, yağma, talan peşinde"
Saimbeyli'de kayıp 13 yaşındaki İklim Nur bulundu
Kısacık: Yatırımcı Dostu Vergi Politikaları Oluşturulmalı
Nacar’dan gençlere: Bu meslek insan sevgisi ister
Siz yeter ki ilk adımı atın! Yuva kuran çiftlere 20 bin lira
Büyükşehir’den kadınlara rahim ağzı kanseri aşısı
Ayağıyla araç sürdü: Ev hapsi ve her türlü motorlu araç kullanmama cezası aldı
Vali Yavuz Karataş’ı Denetledi...
Seyhan’ın iradesi için tek yürek
Cumhurbaşkanının ismini duyunca gözyaşlarını tutamadı
Ayhan Barut'tan sağlık emekçileri için çözüm çağrısı
Yükleniyor



