-
BIST 100
16287,81%0,58
-
DOLAR
44,11% 0,07
-
EURO
50,92% -0,20
-
GRAM ALTIN
7231,74% -1,42
-
Ç. ALTIN
11762,72% -0,52
Aramızda çok sayıda sahte diplomalı yöneticiler var!
Dolandırıcılar, ölen üniversite mezunlarının diplomalarını kullanarak yeni bir skandala imza attı.
İddialara göre, bir üniversite çalışanının şifresinin hacklenmesi sonucu, 8 kişiye sahte diplomalar düzenlendi. Türkiye’nin saygın üniversitelerinden birinde gerçekleşen olayda, dolandırıcılar hayatını kaybeden mezunların diplomalarındaki bilgileri değiştirerek yeni diplomalar hazırladı.
Kişisel bilgileri silinerek sahte diploma alacak kişilerin bilgileri eklendi. Bilişim Uzmanı Dinçer Karaca, “Teknik olarak sahte diploma düzenlemek mümkün. Ancak bu, büyük hacker'lar tarafından gerçekleştirilebilen bir işlem” dedi.
Olayın ardından üniversite yönetimi harekete geçti ve hukuki süreç başlatıldı. Yapılan teknik taramalarda, ölen 8 mezunun bilgilerinin değiştirilerek yeni diplomaların hazırlandığı tespit edildi.
Ayrıca, yasa dışı diploma satışıyla ilgili birçok aktif web sitesi bulunduğu ve bu sitelerde "e-devlet onaylı gerçek diploma" gibi başlıkların yer aldığı belirtildi. Bu diplomaların avantajları da açıkça belirtiliyor. Olay, dolandırıcılıkla mücadelede yeni bir tehlikenin boyutlarını gözler önüne serdi.
Adana’da İstiklal Marşı’nın Kabulünün 105. yılı anıldı...
ÇGC öncülük edecek...
Beta Enerji’nin Hedefi Halka Arz...
Üretimin Gücü Sporun Enerjisiyle Buluşuyor
Türkiye'nin 45. gururu! Adana şalgamı Avrupa’da tescillendi...
Vali Yavuz Ceyhan’ı ziyaret etti...
Büyükşehir’den kadınlara; film ve söyleşi desteği
Sümer: "Bu bir koruma kanunu değil, kapalı devre yağma planıdır"
Seyhan’da Ramazan sofrası özel misafirleri ağırladı
Nacar: Karnavala hazırız
Kamu Müteahhitlerinden Hakediş Çağrısı
"Mazotta vergiyi kaldırın, gübrede hibe desteği verin"
Teknoloji Tabanlı Girişimler Desteklenecek
Adana’da kültür ve sanata destek veren belediyelere teşekkür
Gastronomik Farkındalık ve Atıksız Mutfak atölyesi
Tarımda ve Bilimde Kadınların Gücü Konuşuldu
Firari hükümlü baba ve iki oğlu yakalandı...
Ormanlık alandaki yayla evi yanarak kullanılmaz hale geldi...
Adana 01 kaçtı Sincan Belediyesi kovaladı: 3-2
Yükleniyor




