-
BIST 100
16216,50%1,04
-
DOLAR
44,35% 0,05
-
EURO
51,52% 0,03
-
GRAM ALTIN
6532,58% 2,46
-
Ç. ALTIN
10959,76% 1,83
Artık zorunlu olacak...
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, hizmete sunulan elektrikli scooterlarla ilgili yönetmelik değişikliği yapılacağını bildirerek yeni dönemi başlatmış oldu.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, paylaşımlı e-skooter kullanımı sırasında yaşanan aksaklıklar ve çevre üzerindeki olumsuz etkileri aza indirebilmek amacıyla yürürlükte bulunan e-skooter yönetmenliğinde yeni bir değişiklik yapılacağını bildirdi.
E-SKOOTER’DA VERİLERİNİ PAYLAŞMA ZORUNLULUĞU
Bakan Uraloğlu, söz konusu düzenlemenin sektöre yönelik gözlemler ve ihtiyaçları göz önüne alarak hazırlandığını belirterek, “Yapacağımız düzenleme ile işletmelere, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına ait taşımacılık veri tabanına kaydedilen e-skooter faaliyetlerinden elde edilen kullanım verilerini kolluk kuvvetleri ve belediyeler ile paylaşma zorunluluğu getireceğiz. Bu sayede denetimleri sıklaştırarak sürüş güvenliğini artıracağız.” dedi.
YÜZDE 20 ŞARJ ZORUNLULUĞU
Düzenleme sonrası e-skooterların devrilme veya kazalarının işletmeci firmalar tarafından kayıt altına alınacağını ifade eden Bakan Uraloğlu, kaza ve şikâyet bilgilerinin aylık periyotlarla Bakanlık veri tabanına kaydedileceğini söyledi. Uraloğlu, hizmette bulunan e-skooterların en az yüzde 20 şarj seviyesine sahip olmasının zorunlu olacağının da ekledi.
EN AZ YÜZDE 30'U YERLİ ÜRETİM OLACAK
Bakan Uraloğlu, izinlere ilişkin yaşanan tereddütlerin giderilmesi amacıyla belediyeler tarafından verilen e-skooter izinlerine ilişkin kararlarda, varsa park ve şarj istasyonlarının da belirtileceğini kaydetti.
Uraloğlu, “Kullanılan e-skooterların belirli bir standartta olması adına işletmeciler tarafından hizmete sunulan e-skooterların yüzde 30’u yerli üretim yapılan yerlerden temin edilecek. Yüzde 30 yerlilik şartına uymayan firmaların faaliyetleri durdurulacak.” dedi.
KURALLARI İHLAL EDENLERE PARA CEZASI
Yönetmelik değişikliği kapsamında trafik düzeni ve güvenliğini sağlamanın yanı sıra hız limitlerine uyulması adına da önemli değişiklikler yapacaklarını kaydeden Bakan Uraloğlu, “E-skooterların yasaklı bölgelere girişinin önüne geçeceğiz. Özellikle hız sınırının yüksek olduğu yollara giren e-skooterlar tespit edilecek ve işletmeciler tarafından kullanıcılara ikaz gidecek. İşletmeciler girmesi yasak olan bölgelere giren e-skooterların hızlarını otomatik olarak düşürecek. Hız limitleriyle ilgili gerekli tedbirleri almayan işletmecilere 6 bin 923 lira idari para cezası verilecek.” şeklinde konuştu.
Adana’da su krizinin eşiğinde Türkiye ve Dünya paneli...
Defterdar Balıkcı’dan ÇGC'ye ‘Hayırlı olsun’ ziyareti
"Sinek ve haşeratla mücadele gecikmeden başlatılmalıdır"
Sarıçam'da yağışların ardından yol çöktü
Milletvekili Barut uyardı; "Önlem alınmazsa kriz büyür"
TCMB yayımladı: Enflasyon, konut fiyatları, dolar beklentisi belli oldu
Mimar Kemal ilkokulu öğrencilerinden 'Yeşil Vatan'a can suyu!
Seyhan Rotary özel çocuklar sergisinde
80 TL'yi aşmıştı! Benzin ve motorine indirim geldi...
Adana'da iki grup arasında bıçaklı kavga: 2 yaralı
Zorlu maç Adana'nın: 2-1
Kanser tedavisini bile yarıda kesiyor: Bu meyvelerden uzak durun!
Hizmette hız, filoda güç: Yüreğir’e 3 yeni araç
Adana’da 19 firari yakalandı...
İlk sırada lise mezunları var! 2 milyon kişi başvurdu...
Yükleniyor



