-
BIST 100
16026,90%0,45
-
DOLAR
44,20% 0,08
-
EURO
50,97% 0,22
-
GRAM ALTIN
7130,33% 0,30
-
Ç. ALTIN
11518,89% -0,13
Ayhan Barut'tan asgari ücret çağrısı; "Revize edilsin"
CHP'li Ayhan Barut, açlık sınırının altında 28 bin 75 lira olarak açıklanan asgari ücret kararının en az 39 bin lira olarak revize edilmesini, en düşük emekli aylığının da asgari ücret seviyesine çıkarılmasını istedi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, açlık sınırının altında 28 bin 75 lira olarak açıklanan asgari ücret kararının en az 39 bin lira olarak revize edilmesini, en düşük emekli aylığının da asgari ücret seviyesine çıkarılmasını istedi. Türkiye'de açıklanan asgari ücret tutarının açlık sınırının bile altında olduğuna dikkat çeken Barut, "İnsanca yaşam için artık yeter, bu utanç kararı 39 bin lira olarak derhal revize edilsin" dedi.
"HALKIMIZIN EKMEĞİYLE OYNADI"
Açıklanan asgari ücret kararıyla emeğiyle geçinenlerin açlık ve yoksulluğa mahkum edildiğini bildiren Barut, "Ülkemizde hem çalışanlar hem de emekliler, mevcut gelir düzeyleriyle insanca yaşamaktan uzaktır. Asgari ücret de emekli aylıkları da milyonlarca yurttaşı yoksulluğa mahkûm etmektedir. Yapılan araştırmalarda bir çalışanın barınma, beslenme, ulaşım, eğitim, sağlık ve kültürel ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için asgari ücretin en az 39 bin lira olması gerektiği açıktı. Bunu günlerdir anlatıyoruz. 'Bunun altındaki her rakam, emeğin karşılığının gasp edilmesi anlamına gelmektedir' diye bas bas bağırdık. Ama iktidar söz dinlemedi, halden anlamadı, halkımızın ekmeğiyle oynadı" dedi.
"İNSANCA YAŞAM İÇİN HAREKETE GEÇİN!"
Türkiye'de yaşanan açlık, yoksulluk ve sefalet düzeninin AKP eliyle kalıcılaştırılıp daha da derinleştirildiğini aktaran Barut, "Artık emeğiyle geçinenler bin türlü zorlukla ay sonunu getirmeye çalışmakta, emekliler temel ihtiyaçlarını dahi karşılayamaz halde. Yaşanan bu acı tablo sermaye tarafında duran, emeği ve emekçiyi yok sayan bu iktidarın bilinçi bir tercihiyle yaşanıyor. Ama az kaldı, bu devir bitecek mutlaka. Biz derhal asgari ücretin insanca yaşamaya yetecek düzeyde, en az 39 bin lira olarak düzeltilmesini, en düşük emekli aylığının da asgari ücret seviyesine getirilmesini istiyoruz" diye konuştu.
Vali Yavuz ve Nacar sağlık çalışanları ile iftar yaptı
TÜGİK Genel Başkanı’ndan Çukurova GİAD’a Ziyaret
Pozantı'da 3 bin kişilik gönül sofrası kuruldu
Ayhan Barut, "Kriz büyüyor, harekete geçilmiyor"
Kadın Ağı ile Sürdürülebilir Gelecek Projesi Başladı...
Anahtar Parti’den Sert Mesaj: Razı Değiliz!
Genç Hasta Kalp Kapak Kaçağından Ameliyatsız Yöntemle Kurtuldu
KATODER Adana ‘Küçük Kalplere’ dokunacak
Uzmanından “Geçmeyen Öksürük” Uyarısı! Altından O Hastalık Çıkabilir
ÇÜ'de öğrencilerin iş dünyasından beklentileri masaya yatırıldı...
Yüreğir Belediyesi’nden ibadethanelerde bayram temizliği
AOSB Yeni Yatırımlarla Büyüyor!
Adana’da Alzheimer farkındalığı için anlamlı tiyatro
Mobilya atölyesinde silahlı kavga: 2 yaralı
Kaçak yapı gerekçesiyle yıkım kararı verilen göl kenarındaki mahallede protesto
Anahtar Parti Seyhan’da Birlik Sofrası Kurdu
Adaletin terazisi kanunla değil toplum vicdanıyla dengelenir
Çukurova’da camiler bayrama hazırlanıyor
Yükleniyor



