-
BIST 100
15807,88%-0,41
-
DOLAR
44,45% 0,28
-
EURO
51,21% -0,06
-
GRAM ALTIN
6420,15% 2,79
-
Ç. ALTIN
10535,37% -0,74
Ayhan Barut'tan taşeron işçilere kölelik dayatmasına tepki
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, Adana'da PTT Baş Müdürlüğü bünyesindeki bir taşeron firmada çalışan dağıtım işçilerine yönelik ağır çalışma ve kölelik dayatmasına Meclis'te sert sözlerle tepki göster
İşçi ve emekçilerin yalnız olmadığına işaret eden Barut, "Emeğiyle geçinen işçilerimize adeta köle gibi davranılmasını, çalışma şartlarının ağırlaştırılmasını, ücretlerin düşürülüp izinlerine göz dikilmesini kabul etmiyoruz" dedi.
"ADETA KÖLELİK DAYATILIYOR"
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda söz alan Barut, Türkiye'de işçi ve emekçilerin büyük sorunlarla karşı karşıya kaldığını belirtti. İktidarın sözünü tutmadığı taşeron işçilerle ilgili de büyük sorunlar yaşandığını bildiren Barut, "Kamuda taşeron işçilerimize adeta kölelik dayatılıyor. İnsani çalışma koşulları ortadan kaldırılırken, emeğiyle geçinen insanlarımıza adeta işkence gibi muamele yapılıyor" diye konuştu.
"SÜRECİ TAKİP EDECEĞİZ"
Adana PTT Baş Müdürlüğü'nde işçilerin yaşadığı büyük sorunlara çözüm bulunmasını isteyen Ayhan Barut, şunları kaydetti:
"Adana PTT'de, iktidarın tepe noktasındaki bir isme yakın olduğu konuşulan bir taşeron şirket var. Bu şirketin bünyesinde çalışan 320 işçimiz iş bıraktı. Kölelik düzenine ve dayatmalara tepki gösterdi. Ücretlerin düşürülmesine, klimasız ortamlarda yemek molası olmadan çalışmaya karşı çıkan işçiler, Cumartesi öğleden sonra iznin kaldırılmak istenmesine sessiz kalmadı. İş yükü artarken ücretleri düşürülen, günlük 3 dakikada bir teslimat dayatmasıyla çalışan işçiler ile yönetim bir görüşme yaptı. Süreci takip edeceğiz. İşçilerimize kölelik dayatmasına ve ağır çalışma koşullarına geçit vermeyeceğiz."
“Basın özgürlüğü ve halkın iradesine saygı” vurgusu
Cengiz Kurtoğlu'ndan korkutan haber! Acilen ameliyata alındı...
Çukurova’da istihdam seferberliği sürüyor
'Bayan Bacak' lakabıyla tanınan Serpil Örümcer'den yardım çağrısı
Ayhan Barut'tan tarıma ve çiftçiye acil destek çağrısı
Türkiye 5G'ye geçiyor!
Çukurova’da nesiller buluştu!
Önce ağır para cezası ardından ehliyete el konulacak!
Seyhan Rotary’den tekerlekli sandalye
Doğal gaz faturalarında tarife değişiyor!
Necati Derya, üçüncü "çizgilerle adana" sergisini açtı
Kuralar Çekildi, Gözler Sahaya Çevrildi...
Bayraktar: Adana'da 36 bin 566 dönüm tarım alanı su altında kaldı
ATÜ’den 200 kişilik istihdam için son çağrı!
CHP'li Barut, "AKP yine rant, yağma, talan peşinde"
Saimbeyli'de kayıp 13 yaşındaki İklim Nur bulundu
Kısacık: Yatırımcı Dostu Vergi Politikaları Oluşturulmalı
Nacar’dan gençlere: Bu meslek insan sevgisi ister
Yükleniyor


