-
BIST 100
16098,50%-1,16
-
DOLAR
44,18% 0,16
-
EURO
50,69% -0,47
-
GRAM ALTIN
7164,88% -0,56
-
Ç. ALTIN
11685,77% -0,65
Bu belgeyi getiren herkese maaş bağlanacak
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, milyonlarca vatandaşı ilgilendiren bir adım attı. SGK'ya bu belgeyi getiren herkese maaş bağlanacak.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Türkiye'de gıda enflasyonundaki artışla birlikte ihtiyacı olan vatandaşları rahatlatacak önemli bir adım attı.

Kronik hastalıklarla mücadele eden bireylere yönelik aylık 5,100 lira nakit yardım desteği sağlayacağını duyurdu. Bu program, ek gelir elde etmekte zorlanan kronik hastalara önemli bir destek sağlayacak ve başvurular hastalık belgesiyle kabul edilecek.

Bu adım, hükümetin sosyal yardımlar alanında attığı önemli bir adım olarak değerlendiriliyor ve milyonlarca vatandaşın yaşamını kolaylaştıracak.

Başvurular doğrudan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na yapılacak ve hastaların sağlık durumları titizlikle incelenecek, bu değerlendirmenin ardından yardımın sağlanıp sağlanmayacağına karar verilecek.

Ayrıca, Bakanlık tarafından belirlenen yeni sosyal yardım miktarları da kamuoyuyla paylaşıldı. Kronik hastalık yardımı sürecine ilişkin olarak, vatandaşlar başvuru şartlarını, yardım miktarlarını ve başvuru sürecini araştırmaya başladı.

Bakan Yanık, kronik hastalara veya cihaza bağlı yaşayan bireylere her ay ek ödemelerin yapılacağını duyurdu. Başvuru yapacak olan vatandaşların, hastalıkla ilgili raporlarını sisteme kaydetmelerinin önemine vurgu yaptı.

Ayrıca, belirlenen destek miktarına ek olarak, hastaların bulunduğu hanelere yüzde 5 ek ödeme yapılacağını da belirtti.

Bu şekilde, kronik hastalıklarla mücadele eden bireylere daha kapsamlı bir destek sağlanması amaçlanıyor.
Çukurova ödülü Nesin Vakfına törenle verildi
Alkol satışına sıkı denetim geliyor!
TSYD Ödülleri sahiplerini buldu...
Kavurma olan atın sahibi ilk kez konuştu: "Büyük ızdırap duydum"
Çukurova Üniversitesi'nde İftar Coşkusu! Öğrencilerle aynı sofrayı paylaştılar...
62. Kütüphane Haftası ile Adana’ya edebiyat baharı gelecek
Adana’da uyuşturucu operasyonu: 2 kişi tutuklandı
Susar ailesinden geleneksel iftar...
"Her kriz ülkemizi ve çiftçimizi vuruyor"
CHP’den ÇGC’ye hayırlı olsun ziyareti
AK Parti Grup Başkanvekili Yenişehirlioğlu'ndan DAİMFED'e Ziyaret
Çukurova Üniversitesinde Öğrenci Filmleri Seyirciyle Buluştu
Otobüs ile çarpışan motosikletin genç sürücüsü öldü!
Bayram Uzundere’den Dava Arkadaşlarına Anlamlı İftar
Adana ve Batman'da siren sesleri duyuldu, vatandaşlar panik yaşadı
Adana’da İstiklal Marşı’nın Kabulünün 105. yılı anıldı...
ÇGC öncülük edecek...
Beta Enerji’nin Hedefi Halka Arz...
Üretimin Gücü Sporun Enerjisiyle Buluşuyor
Yükleniyor




