-
BIST 100
15873,27%-1,56
-
DOLAR
44,36% 0,17
-
EURO
51,10% 0,00
-
GRAM ALTIN
6256,26% 0,17
-
Ç. ALTIN
10614,40% 0,00
Büyük sıkıntı içindeki emeklilerimiz için çare bulun!
Ayhan Barut, emeklilerin sorunlarına çare bulunması, staj ve çıraklık süresinin sigorta başlangıcı olarak kabul edilmesi, kademeli emeklilikle ilgili adım atılması ve açlık sınırındaki maaşların iyileştirilmesi için iktidarı Mecli
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, büyük sorunlarla boğuşan emekliler için çare bulunması, staj süreci ve çıraklıkta geçen sürelerin emeklilik başlangıcı olarak belirlenmesi, kademeli emeklilik hakkı konusunda çözüm üretilmesi talebiyle iktidarı göreve çağırdı.
MECLİS'TE EMEKLİLER İÇİN HAYKIRDI
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda konuşan Ayhan Barut, "Emeklilerimiz çok zor ekonomik koşullarda yaşama tutunmaya çalışıyor. Emeklilerimiz düşük maaşlar nedeniyle yaşamlarını sıkıntı içinde geçiriyor. Ekonomik kriz ve ağırlaşan koşullar durumu daha da kötüleştiriyor. İktidar eliyle enflasyon canavarı büyüdü, fahiş zamlarla halkın beli büküldü. Derhal yasal düzenleme yapılmalı, emekli aylıkları arasındaki farklar giderilmeli, aylık bağlanma oranları düzeltilmeli, en düşük emekli maaşı en az asgari ücrete eşitlenmelidir" dedi.
"ACİL ADIM ATILMALI"
İnsanca yaşam için iktidarı göreve çağıran Barut, "2000 yılı ve sonrasında emekli olmuş yurttaşlarımızın emekli maaşlarındaki ücret adaletsizliği de bitirilmelidir. Emeklilerimiz için intibak düzenlemesi konusunda verdiğimiz kanun teklifleri dikkate alınmalı, çözüm için adım atılmalıdır. Staj süreci ve çıraklıkta geçen sürelerin de emeklilik başlangıcı olarak belirlenmesi, kademeli emeklilik hakkı konusunda da acil adım atılmalıdır" diye konuştu.
ATÜ’den 200 kişilik istihdam için son çağrı!
CHP'li Barut, "AKP yine rant, yağma, talan peşinde"
Kısacık: Yatırımcı Dostu Vergi Politikaları Oluşturulmalı
Nacar’dan gençlere: Bu meslek insan sevgisi ister
Siz yeter ki ilk adımı atın! Yuva kuran çiftlere 20 bin lira
Büyükşehir’den kadınlara rahim ağzı kanseri aşısı
Ayağıyla araç sürdü: Ev hapsi ve her türlü motorlu araç kullanmama cezası aldı
Vali Yavuz Karataş’ı Denetledi...
Seyhan’ın iradesi için tek yürek
Cumhurbaşkanının ismini duyunca gözyaşlarını tutamadı
Ayhan Barut'tan sağlık emekçileri için çözüm çağrısı
'Yenisi daha ucuz' Kiracı için tablo değişti: 'Tersini söylemeye başlayacağız'
Maskeli saldırganlar zorla girdikleri evde kurşun yağdırdı: Anne ve oğlu yaralandı
Adanaspor evinde hezimete uğradı: 1-8
Adana'da kaybolan 13 yaşındaki İklim her yerde aranıyor
Adana’da su krizinin eşiğinde Türkiye ve Dünya paneli...
Defterdar Balıkcı’dan ÇGC'ye ‘Hayırlı olsun’ ziyareti
"Sinek ve haşeratla mücadele gecikmeden başlatılmalıdır"
Sarıçam'da yağışların ardından yol çöktü
Yükleniyor




