-
BIST 100
16088,00%-1,23
-
DOLAR
44,16% 0,22
-
EURO
50,49% -0,78
-
GRAM ALTIN
7134,90% -0,98
-
Ç. ALTIN
11685,77% -0,65
ÇGC’den 23 Nisan kutlaması
Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 104. yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.
Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkan Vekili ve Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Başkanı Cafer Esendemir’in federasyon toplantısında bulunmasından dolayı günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Özke yaptı.

Özke, “Ulusal Kurtuluş Savaşı’mıza komuta eden, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 104.yıldönümünü kutluyoruz. Cumhuriyetimizin kurucusu, Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çağrısı ile yurdun dört bir yanından koşarak gazi meclise gelen kitle önderleri, yurtseverler, Türk Halkının özgürlük iradesini haykırarak, emperyalist yağmaya dur dedi.

Dünya üzerinde devlet kuran tek meclis olma özelliğini koruyan Büyük Millet Meclisimizin bu onur ve gurur günü kutlu olsun. ‘Hasta adam’ ilan ettikleri Osmanlı İmparatorluğu topraklarını paylaşmak için yurdun dört bir yanına asker çıkaran işgalci güçler; beraberindeki Yunan ve Ermeni çetelerle büyük bir iştahla yağmacılığa başlarken, pervasızca katliamlar yaparak korkunç vahşetlere imza atmışlardı. Ordusu dağıtılmış, tersanelerine girilmiş, her yanı yakılıp-yıkılmış Anadolu’da, savaşlardan bitkin düşmüş halkı ayağa kaldıran Başkomutan Mustafa Kemal, adeta küllerinden doğan Türk Milleti’nin özgürlük ve bağımsızlık tutkusunu harekete geçirerek; Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini atmıştı. Cumhuriyetin ilanından sonra 1924 yılında bayram olarak kutlanmış, 23 Nisan 1929’da Atatürk tarafından Türk Çocuklarına bayram olarak armağan edilmişti. 1979 yılından itibaren de Uluslararası nitelik kazanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen çocukların da katılımıyla çocuklara armağan edilen ilk ve tek bayram olma özelliği kazanmıştı. Bugün Türk Milleti için onur ve gurur günü… Bugün kutsal vatan topraklarında özgür şekilde yaşamamızı sağlayan Atatürk, Silah Arkadaşları, Şehit ve Gazilerimize minnet ve şükran borçluyuz.” dedi.

Saygı duruşu ve yapılan konuşmanın ardından yönetim kurulu ile toplantıya katılan gazeteciler Atatürk Anıtı önünde topluca fotoğraf çektirdi.
Kızılay’ın geleneksel Taşköprü iftarında binlerce kişi aynı sofrada buluştu
Türk Kızılay, Adana’da aşevini hizmete açtı...
Çukurova ödülü Nesin Vakfına törenle verildi
Alkol satışına sıkı denetim geliyor!
TSYD Ödülleri sahiplerini buldu...
Kavurma olan atın sahibi ilk kez konuştu: "Büyük ızdırap duydum"
Çukurova Üniversitesi'nde İftar Coşkusu! Öğrencilerle aynı sofrayı paylaştılar...
62. Kütüphane Haftası ile Adana’ya edebiyat baharı gelecek
Adana’da uyuşturucu operasyonu: 2 kişi tutuklandı
Susar ailesinden geleneksel iftar...
"Her kriz ülkemizi ve çiftçimizi vuruyor"
CHP’den ÇGC’ye hayırlı olsun ziyareti
AK Parti Grup Başkanvekili Yenişehirlioğlu'ndan DAİMFED'e Ziyaret
Çukurova Üniversitesinde Öğrenci Filmleri Seyirciyle Buluştu
Otobüs ile çarpışan motosikletin genç sürücüsü öldü!
Bayram Uzundere’den Dava Arkadaşlarına Anlamlı İftar
Adana ve Batman'da siren sesleri duyuldu, vatandaşlar panik yaşadı
Adana’da İstiklal Marşı’nın Kabulünün 105. yılı anıldı...
ÇGC öncülük edecek...
Beta Enerji’nin Hedefi Halka Arz...
Yükleniyor



