• BIST 100

    16976,18%-0,24
  • DOLAR

    43,85% 0,03
  • EURO

    51,72% 0,17
  • GRAM ALTIN

    7306,63% 0,38
  • Ç. ALTIN

    11832,60% 0,00

ÇÜ Tıp Fakültesi 2023-2024 Döneminde 338 Mezun Verdi

ÇÜ 2023-2024 Eğitim Öğretim Döneminde Tıp Fakültesi’nden mezun olan 338 öğrenci diploma heyecanı yaşadı. Mezun doktorların ‘Ölüme görevlendirilmek istemiyoruz’ ve ‘Balcalı’nın ışıkları yeniden yanmalı’ afişleri taşıdı.

EĞİTİM 7.07.2024 12:19:00 0
ÇÜ Tıp Fakültesi 2023-2024 Döneminde 338 Mezun Verdi

GENÇ MEZUNLAR, “ÖLÜME GÖREVLENDİRİLMEK İSTEMİYORUZ”

Açık Amfi’de gerçekleştirilen ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel’in video kutlama mesajının yayınlandığı tören; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Neslihan Boyan, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Sert, yardımcıları Prof. Dr. Özden Özgür Horoz ve Doç. Dr. Gamze Akkuş, Adana Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Özden Polatöz ve YK Üyesi Doç. Dr. Gökhan Alıcı, ÇÜ Mezunlar Derneği Başkanı Uzm. Dr. Hatice Canataroğlu, akademisyenler, mezunların aileleri ve davetlilerin katılımıyla saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

DR. AKGÜL, “AYNI GEMİDEYİZ. GEMİYİ TAMİR ETMEYE ÇALIŞANLARA SELAM OLSUN”

Dönem birincisi Dr. Raşit Yaşar Akgül, fakülte kütüğüne ismini çakmasının ardından yaptığı konuşmada, aydınlığıyla karanlığıyla 6 yıllık eğitimini bitirdiklerini söyleyerek “Ben bugün burada aydınlıklardan bahsetmek ve üzerimizde emekleri örnek insanlara geçici bir veda etmek istiyorum. İlk başladığımızdaki heyecanlarımız, sevinçlerimiz, kaygılarımız, beklentilerimiz, sorumluluklarımız ile şu an pek çok farklılıklar olsa da temelde görevimiz aynı. 

Atamız önderliğinde nice insanların üzerine bastığımız bu topraklar şu ana kadar gösterdiğimiz ve ilerde göstereceğimiz özveriler sayesinde yaktığımız meşaleyle insanları aydınlatmaktır görevimiz. Bu meşaleyi taşımayı görev edinmiş, hepimizin aynı gemide olduğunu bilip, direğe tırmanmaya çalışanlar yerine gemiyi tamir etmeye çalışan herkese saygılarımı sunuyorum.

Üniversitelerde hasta muayenesinin eğitiminden önce gelmesi, değerler yerinde sayılara önem verilmesi gibi sorunlardan hepimiz şikayetçiyiz. Biz burada hocalarımızla samimi bir iletişim ve toplu bir çabayla bu sorunları aşabileceğimizi ümit ediyoruz.” dedi.

UZM. DR. CANATAROĞLU, “HEKİM OLMAK TOPLUMUN KALBİ OLMAKTIR”

Çukurova Tıp Fakülteli olmanın ayrıcalıklı olduğunu ifade eden ÇÜ Tıp Mezunlar Derneği Başkanı Uzm. Dr. Hatice Canataroğlu, “Mesleğimizi yaptığımız her anımızda hocalarımızdan aldığımız eğitim hep rehberimiz olmuştur. Bir çınar gibi sırtımızı yasladığımız fakültemiz, mezunlar derneğimizin de katkılarıyla ülkenin sayılı eğitim kurumlarından biridir. Sizler bugün itibariyle derneğimizin doğal üyesisiniz. Unutmayın kökünüz burasıdır. Hekim olmak toplumsal ve sosyal olayların tam kalbinde bulunmaktır. En büyük amacımız ihtiyacı olan tıp öğrencilerine burs desteği ve mentörlük vermektir. Vermeye devam ediyoruz. En büyük dileğimiz; depremde yara alarak bizleri üzen, eğitim aldığımız, bölgenin candamarı, şifa kaynağı Balcalı Hastanemizin en kısa sürede güçlü olarak ayağa kalkmasıdır. Yaşamınızda ve meslek hayatınızda başarılar ve mutluluklar diliyorum” diye konuştu.

UZM. DR. POLATÖZ, “REFERANSIMIZ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’TÜR”

Zorlu geçen tıp eğitim sürecini başarıyla tamamlayan öğrencileri tebrik eden Adana Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Özden Polatöz, konuşmasında “Sevgili genç meslektaşlarım, tıp eğitimi uzun olduğu gibi zorlu bir süreçtir. Ve bir ömür boyu sürer. Hastalarımıza karşı olan sorumluluklarımız sadece mesleğin icrası olarak tanımlanamaz. Halkımızın sağlık durumu bütün yönleriyle bizlere emanettir. Mezuniyet sonrası ülkemizin farklı illerine atarak göreve başlayacaksınız. Önümüzdeki günlerde karşılaşacağınız zorluklar sizi olumsuzluğa sürüklemesin. 

Çünkü görev alacağınız her ilde Tabip Odaları var. Yani sizlerin abilerinin ablalarının kurduğu odalar. Bu nedenle meslek örgütü olan tabip odaları her durumda her zaman sizin yanınızdadır. Mutlaka üye olunuz. Hekimlik mesleği son günlerde itibarsızlaştırılma durumuyla karşı karşıya kalmaktadır. Bu sizi yıldırmasın. Çünkü bizlerin referansı Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’tür. ‘Beni Türk Hekimlerine Emanet Ediniz’ diyerek yolumuzu ve geleceğimizi aydınlatmıştır. Bu duygularla şart ne olursa olsun ‘İyi Hekimlik’ yapmak bizlerin görevidir. Bu anlamda sizleri yetiştiren hocalarımıza ve değerli ailelerinize saygılarımı sunuyor, hepinize başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu.

 

PROF. SERT, “İYİ HEKİMLİK BİR SANAT OLARAK TANIMLANMIŞTIR”

Tıp eğitiminin dünyanın her yerinde zor olduğunu, adanmışlık gerektiğinin altını çizen ÇÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Sert, yaptığı konuşmada “Hekimlik aslında bir sanat olarak tanımlanmıştır; işinizi severek yaparsanız keyif alır, usta bir sanatkara dönüşürsünüz. Sevgili genç meslektaşlarım meslek hayatı boyunca sizlerden şifa bulmaya gelen dertli hastalarınız olacak, bazen gerçek hastalığı olan bazen de sırf, derdini dinleyecek biri olarak size gelecek, ruhunda yaşam gücü bulmaya çalışacak. Lütfen hastalarınızı sabırla, şefkatle dinleyiniz ve muayene ediniz. Hasta tanısının yüzde 80’nini bunlar oluşturur. Zira asırlardır devam eden usta çırak öğretisi bunlara dayanır. Hastaya dokunmadan tetkik isteyen, sağa sola gönderen hekim olmayınız. Gereksiz tetkikler devletimize mali yük, laboratuvar hataları, hastalara bezginlik vermektedir. Meslek uygulamalarınızda etik, deontolojik değerleri unutmayınız. Din, dil, ırk, cinsiyet ayırımı gözetmeksizin, tam bir hekimlik ruhu ve bilinciyle hareket ediniz. Hepinizin yolu açık olsun. Bu vesileyle mezunlarımızın anne babalarına, saygıdeğer hocalarıma, Tabip Odamıza, Mezunlar Derneğimize, tertip komitemize ve törenimize katılan tüm konuklarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından mezunlara diplomaları verildi.

Haberi Yorumla

Hadise'nin eski eşi daha fazla dayanamadı! Mehmet Dinçerler kızdı

Toygan Avanoğlu'nun İranlı eşi gündem oldu! Çatlı filminde başrolde

Mehmet Gazioğlu’nun “Adana” Tespitleri

Kahreden haber 1 pilotumuz şehit oldu

"Vasiyetiniz bir cana şifa, bir aileye umut olsun"

17 yıldır aranıyordu! Korkunç gerçek ortaya çıktı! Katili yakın isim çıktı

Mika Raun ve sevgilisi Batuhan Can'ın uyuşturucu test sonuçları belli oldu

Adana’da silahlı kuyumcu soygunu...

Estetik şirketi üzerinden 1 milyar TL! Yasa dışı bahis iddianamesi ortaya çıktı

Büyükşehir'den Temizlik Seferberliği

En hızlı boşanan şehir belli oldu! Evlilikleri çok kısa sürüyor!

Adana’da evlenen her 3 kişiden biri boşandı...

Seyhan Belediyesi’nde işçi isyanı: Yüzde 3 zam teklifine tepki

Yüzde 100 faiz indirimi müjdesi! Çiftçiden esnafa kredi fırsatı geldi

Vali Yavuz, Adana Fen Lisesi Öğrencileriyle İftarda Buluştu

TSYD’den ÇGC’ye Ziyaret

Oyuncu Ali Tutal'a acı veda! Son yolculuğuna uğurlandı...

Çukurova tarımı aşırı yağışların baskısı altında

Yeni Kurulan Seyhan Teşkilatı Hızla Sahaya İndi

"Casperlar"ın kanlı planı deşifre oldu!

75 ilde dev uyuşturucu operasyonu; 888 tutuklama

Demirçalı, “Hemşehrilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz”

AK Parti Kadın Kolları’ndan Ramazan’da Gönül Buluşmaları

Önleyici Sağlık Güçlü Gelecek

Kredilerde yeni dönem başlıyor: Yeni düzenlemenin detayları belli oldu

Cinayete adı karışan 3 kişi tutuklandı...

Adana’da Taşkın Riskine 600 Milyonluk Yatırım

ÇGC’ye nezaket ziyaretleri sürüyor...

Çukurova’da Alzheimer hastalarına anlamlı destek

Gönül Sofraları Adana’da Birlik Ruhunu Güçlendirdi

Yükleniyor

Mehmet Gazioğlu’nun “Adana” Tespitleri

Seyhan Belediyesi’nde işçi isyanı: Yüzde 3 zam teklifine tepki

Yeni Kurulan Seyhan Teşkilatı Hızla Sahaya İndi

AK Parti Kadın Kolları’ndan Ramazan’da Gönül Buluşmaları

Adana’da Taşkın Riskine 600 Milyonluk Yatırım

​MHP’li Kanlı’dan çiftçilere "Geçmiş olsun" mesajı!

"Zararı ödeyin, mağduriyeti giderin"

Birinde AK Parti diğerinde CHP: Son seçim anketi sonuçlarında iki partiden sürpriz atak!

Bulut ve Yalınız’dan ÇGC’nin yeni yönetimine ziyaret

Sadullah Kısacık: Millî Olan Milletindir Ranta Teslim Edilemez

Kahreden haber 1 pilotumuz şehit oldu

17 yıldır aranıyordu! Korkunç gerçek ortaya çıktı! Katili yakın isim çıktı

En hızlı boşanan şehir belli oldu! Evlilikleri çok kısa sürüyor!

Adana’da evlenen her 3 kişiden biri boşandı...

TSYD’den ÇGC’ye Ziyaret

Çukurova tarımı aşırı yağışların baskısı altında

Demirçalı, “Hemşehrilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz”

ÇGC’ye nezaket ziyaretleri sürüyor...

Çukurova’da Alzheimer hastalarına anlamlı destek

Gönül Sofraları Adana’da Birlik Ruhunu Güçlendirdi

Büyükşehir'den Temizlik Seferberliği

Yüreğir Belediyesi'nden Dayanışma Sofrası...

Başkan Kozay her fırsatta Halkla buluşuyor...

Seyhan Belediyesi’nden Ramazan’da birlik sofrası

‘Hoş Geldin Bebek’ projesiyle 5 bin 300 ailenin mutluluğuna ortak oldular

Kozan Barajı’nda Sevindiren Tablo: Doluluk Oranı Yüzde 28’e Çıktı

Akkan: “Soframızda gönlümüzde Seyhanlılara açık”

Adana’da gölde su seviyesi yükseldi, Sevgi Adası yolu kayboldu

Adana Valiliği Uyardı; Kontrollü Su Tahliyesi Başlıyor

Dikkat! Adana’ya Yağış Yeniden Geliyor...

"Vasiyetiniz bir cana şifa, bir aileye umut olsun"

Önleyici Sağlık Güçlü Gelecek

Erken yaşta makyaj ve cilt bakım...

Kaşınıyorsanız aman dikkat: Sebebi kanser belirtisi olabilir!

Alerjik Bünye Ve Kanser Riski!

Damar yağlanmasının erken tespiti kalp krizi...

Herkesi şaşkına çeviren açıklamalar! Çocuklar daha fazla risk altında...

Düzensiz uyku çocukların başarısını etkiler mi?

Gıdada hile alarmı! Listeye 54 yeni ürün daha eklendi! Sucukta boya, lahmacunda kanatlı eti çıktı!

Baharat, zeytinyağı ve ette büyük hile! Cezalarda dev rakamlar...

Vali Yavuz, Adana Fen Lisesi Öğrencileriyle İftarda Buluştu

“Dil Yoksa Hafıza Yok, Hafıza Yoksa Gelecek Yok”

10 bin öğretmen ataması hemen yapılacak!

Gündoğdu’ya akın ettiler

Filiz Kepme: “Her çocuk bir liderdir”

Çukurova sanat kenti olma yolunda ilerliyor...

ATÜ Bilimsel Yayın Kalitesinde Türkiye’nin İlk 10’unda!

Öğrencilerin can güvenliği ön planda tutuldu...

Üniversitelerde yeni dönem: Kontenjan azaltımına gidilecek!

Çukurova Üniversitesinde “İslam Tarihinde Hilafet” Paneli Gerçekleştirildi

En hızlı boşanan şehir belli oldu! Evlilikleri çok kısa sürüyor!

YAŞAM

Adana’da evlenen her 3 kişiden biri boşandı...

YAŞAM

Seyhan Belediyesi’nde işçi isyanı: Yüzde 3 zam teklifine tepki

SİYASET

Yüzde 100 faiz indirimi müjdesi! Çiftçiden esnafa kredi fırsatı geldi

EKONOMİ

Vali Yavuz, Adana Fen Lisesi Öğrencileriyle İftarda Buluştu

EĞİTİM

TSYD’den ÇGC’ye Ziyaret

YAŞAM

Oyuncu Ali Tutal'a acı veda! Son yolculuğuna uğurlandı...

MAGAZİN

Çukurova tarımı aşırı yağışların baskısı altında

YAŞAM

Yeni Kurulan Seyhan Teşkilatı Hızla Sahaya İndi

SİYASET

"Casperlar"ın kanlı planı deşifre oldu!

DÜNYA

"Casperlar"ın kanlı planı deşifre oldu!

Bir köpek yalaması hayatını kararttı: Dört uzvunu birden kaybetti

ChatGPT'yi kanlı planına alet etti! İki kişiyi ilaçla öldüren kadından korkutan itiraf

Deriden bulaşıyor, yeni kıtalara uyum sağlıyor...

Kovid'den 5 kat daha ölümcül yeni bir virüs tehdidi!

Geri sayım sürüyor! İnsanlık yok olmaya ne kadar yakın?

Nipah kabusuna dikkat! '45 gün kuralı'

Ay'ın Karanlık Yüzünde Tespit Edildi! Bilim İnsanları Şaşkın

Gönülleri ısıtan konser...

Akıl almaz 12 Ağustos tahmini: 7 saniyede 40 milyon kişi ölecek!