• BIST 100

    14169,30%0,02
  • DOLAR

    42,82% 0,02
  • EURO

    50,64% 0,61
  • GRAM ALTIN

    6185,12% 1,24
  • Ç. ALTIN

    9975,22% 2,31

Çukurova Belediyesi Cup’ta muhteşem açılış

Adana’nın geleneksel olarak yapılan Tennis Europe Junior Tour Çukurova Belediyesi Cup 14 Yaş Uluslararası Tenis Turnuvası’nın 24’üncüsü başladı.

SPOR 24.04.2024 10:33:00 0
Çukurova Belediyesi Cup’ta muhteşem açılış

22-28 Nisan 2024 tarihleri arasında düzenlenen turnuvaya Türkiye, ABD, Almanya, Avusturya, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Fransa, Gürcistan, Hollanda, İngiltere, İran, İspanya, İsrail, İsviçre, İtalya, Kazakistan, Litvanya, Lübnan, Macaristan, Polonya, Portekiz, Romanya, Rusya ve Ukrayna’dan 129 erkek, 107 kızlar olmak üzere 236 sporcu başvurdu. Uçak bulamayan, sağlık sorunu yaşayan bazı sporcular geri çekildiler. 

Tekler fikstürü 64’lü, çiftler fikstürü ise 32’lik ana tablodan oluştu. Adana’da 7 gün tenis şöleni yaşatacak olan turnuva 28 Nisan’da tekler ve çiftler final maçları ve kupa töreniyle sona erecek. 

TURNUVADA BAYRAM KUTLAMASI 

Çukurova Belediyesi’nin sponsorluğunda yapılan 24’üncü Çukurova Belediyesi Cup’ın açılış töreni ve Sporcu Gecesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dünya çocuklarına armağan ettiği tek bayram olan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olan 23 Nisan’da yapıldı. Törene CHP Genel Başkan Yardımcısı Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Adana Vali Vekili Ekrem İnci, Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar, Çukurova Belediye Başkanı Emrah Kozay, Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin, Uluslararası Tenis Federasyonu’nun (ITF) 5 eksperinden biri olan ATDSK bünyesindeki Türkiye’nin ilk uluslararası tenis akademisinin baş antrenörü Renato Vavassori, sporcular, antrenörler, sporcu aileleri ve kulüp üyeleri katıldılar. Yabancı ülkelerden gelen tenisçilerle Türk tenisçilerin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı da birlikte kutladığı törene katılanlara çeşitli ikramlarda bulunuldu. Kortlarda rakip olan tenisçiler sporcu gecesinde birlikte eğlendiler. Protokol üyeleri, turnuvaya katılan sporcular, akademide antrenmanlarını sürdüren Adanalı tenisçilerle birlikte turnuva pastasını kestiler. Açılış töreni sonrası kulübü gezen, sporcular, üyeler ve misafirlerle bir araya gelen Çukurova Belediye Başkanı Emrah Kozay, selfie çektirdi, yabancı sporcular ve antrenörlerle de sohbet etti, Çukurova’yı, Adana’yı anlattı. 

İLK GÜNKÜ AŞKLA 

Törende konuşan turnuvanın ev sahibi ATDSK Başkanı Ali Refah Keskin, kurulduğu 1969 yılından bugüne Adana’ya, bölgeye ve ülkemize hizmet veren kulüpte sonsuz güçle, ilk günkü aşkla sporcu yetiştirmeyi sürdürdüklerini söyledi. Ay yıldızlı bayrağa hizmet yolunda destek veren bakanlıklara, Adana’nın tüm yöneticilerine, belediye başkanlarına, işadamlarına teşekkür eden Keskin, “Kendi kendine yetebilen, devamlı bir şeyler istemek yerine bir şeyler vermek için çaba harcayan, konuşan değil üreten insanlarla dolu olan kulübümüz, 12, 14 16, 18 yaşlarda milli takıma oyuncu vermeye devam ediyor. Bunu ilke edinmiş bir kulübe sahip çıkan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi. Turnuva sponsoru Çukurova Belediyesi’ne de teşekkür eden Keskin, “Çukurova belediye başkanım, kıymetli dostum Emrah Kozay’a, Adana’da sporun ve sporcunun yanında olan genç kardeşime, vizyonu için, misyonu için şükranlarımı iletiyorum” diye konuştu. 

‘GELECEĞİMİZ EĞİTİMLİ NESİLLERDE’

Sporun kutsal olduğunu vurgulayan Çukurova Belediye Başkanı Emrah Kozay da, spora ve sporcuya her zaman destek vereceklerini söyledi. ATDSK’nın Adana için kazanç olduğunu kaydeden Başkan Kozay, şöyle dedi: 

“Türkiye’de ve Türkiye’nin geleceğinde en çok ihtiyacımız olan şey eğitimli insanlardır. Türkiye’nin geleceğini kurtaracak olan eğitimli genç nesillerdir, yarının büyükleridir. Atatürk bundan 100 yıl önce boşuna bu memleketi bizlere emanet etti. Bize emanet ettiği o değeri, bugün bizi bir araya getiren, özgürce yaşamamızı sağlayan ve bizi halk, birey haline getiren Cumhuriyet değerlerini korumak çok önemli. Bir sporcudan asla zarar gelmez. Bugün Türkiye’nin en büyük sorunlarından birisi olan kötü alışkanlıklar spor yapmayan insanlarda oluyor. Spor yapan insanlar her zaman kötü alışkanlıklardan uzak duruyor, memleketine, memleketinin geleceğine faydalı birey oluyor. O yüzden benim için spor kutsal bir iş. Ayyıldızlı bayrağımızın renginde aydın insanların atalarının kanları var. Cumhuriyetimizin kazanımları o kadar kolay elde edilmedi ve onları da asla kaybetmeyeceğiz. ‘Bende bu vekayiin ilk hiss-i teşebbüsü, bu memlekette bu güzel Adana’da doğmuştur’ diyen atamız, Kurtuluş savaşı hissiyatının Adana’da atıldığını söylüyor. Atatürk’ün resmiyette Adana’ya geldiği tarih çok fazla değildir. Ama gayrı resmi olarak defalarca gelmiştir. Seyhan’a, Çukurova’ya, Kozan’a, Aladağ’a gelmiştir ve Kurtuluş mücadelesinin hissiyatını burada almıştır. Çoban ateşini bu güzel memlekette, bu güzel Adana’da yakmıştır. Biz de o yanan ateşi Adanalılar olarak devam ettirmekte kararlıyız.  Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında böylesine anlamlı bir etkinliği organize eden Adana Tenis Dağ ve Su Sporları Kulübü Başkanı Ali Refah Keskin ve yönetimine teşekkür ediyorum. Turnuvada ter dökecek tüm sporculara başarılar diliyorum.” 

ATDSK ADANA’NIN MARKA DEĞERİ 

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayarak söze başlayan Adana Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar da, “Bu bayramı bizlere, çocuklarımıza armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşlarına minnet duyduğumuzu ifade etmek isterim. Adana bir spor şehri ve marka olan birçok değeri var. Ama en önemli markalarından bir tanesi de bugün içerisinde bulunduğumuz bu tesis. Bu tesiste hem ulusal, hem uluslararası birçok organizasyona ev sahipliği yaptık. Bugün de marka değeri olan bu organizasyon içerisinde sizlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. İnşallah burada çok daha büyük şampiyonlar yetiştireceğiz, çok daha güzel organizasyonlar yapacağız. Canla başla çalışarak ATDSK’yı Adana’nın marka değeri yapan Başkan Ali Refah beyi ve ekibini canı gönülden kutluyorum” dedi. 

SPORA DESTEĞİN ÖNEMİ 

Onlarca ülkeden çocukları 23 Nisan haftasında uluslararası bir tenis organizasyonunda Adana’da misafir etmenin anlamlı olduğunu bildiren Adana Vali Vekili Seyhan Kaymakamı ve Çukurova Kaymakam Vekili Ekrem İnci de, şöyle konuştu: 

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklarımıza, bizlere armağan ettiği Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 104’üncü kuruluş yıldönümünde, böyle güzel bir günde tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum.  Gerçekten sporun olduğu yerde kötülük olmaz. O nedenle spora her zaman destek olmamız gerekiyor. Ali başkanımızı tebrik ediyorum. Tesisler muhteşem ve yatırımlarını sürdürüyorlar. Belediyelerimizin de destek vermesi güzel. Hepimiz biriz beraberiz. Bu ülke bizim. Başka birileri gelip güzelleştirecek değil. Biz birlik beraberlik içinde olup, birlikte yapacağız. Turnuvada emeği geçen herkesi kutluyorum. Turnuvaya katılan sporculara başarılar diliyorum. Adanalıları da bu güzel turnuvada yapılacak maçları izlemeye davet ediyorum.” 

Haberi Yorumla

DEVA'lı Erdem; "Yapılan zam hayal kırıklığı"

Açlık sınırının altında kaldı...

Yaya geçidinde ölen bisikletli Miraç’ın ölümüne ilişkin davada başladı

Gazeteci Suat Hayri Akarçay Son yolculuğuna uğurlandı

İrem Derici kayıtsız kalamadı! 'Milletin yatak odası...'

Adana'da olaylı yıkım! Dükkanlar yakıldı, bir kişi kendine zarar verdi...

Seyhan Belediyesi Çocuklara Trafik Kültürü Aşılıyor

Lösemi teşhisi konmuştu! Cansever son halini gösterdi! '29 gündür..

Binlerce Öğrenciye Af Geliyor...

Dar gelirli ailelere destek!

7 ayrı organize suç örgütü çökertildi! 42 tutuklama

Çocuklar kullanıyordu yasaklandı...

Tarımda dijital dönüşüm Sarıçam’da başladı...

ÇÜ Piyano Festivali Yarışmasına Ev Sahipliği Yapacak

Şoför her şey itiraf etti: Yalıya eskort, ünlülere tabak tabak uyuşturucu

Kar, buzlanma ve don uyarısı...

'Rakamı duyacağız' Canlı yayında asgari ücret çıkışı 'Çalışan lehine' detayı

Beta Enerji Adana engellilerden lige iyi başlangıç

Ölümcül grip salgına yol açıyor!

Ela Rümeysa Cebeci'nin estetiksiz hali ortaya çıktı! Görenler inanamadı!

Yazık oldu! Doğum günü pastası can aldı...

Doğalgaz faturasına son! Kışın ısınmanın, yazın serinlemenin en tasarruflu yolu ısı pompası sistemi

MİT düğmeye bastı, intihar eylemcisi terörist Türkiye'ye getirildi...

Masum bir imza büyük bir tuzağa dönüşebilir!

Adanaspor sahasında tarihi fark yedi: 2-8

Avukata 2 milyar 650 milyonluk trafik cezası şoku

Devlet Bahçeli’den Adana teşkilatlarına teşekkür!

Kendisinden para isteyen dilenciyi bıçakladı

Ülkenin ekonomik gerçekleri göz ardı edilmemeli

Sadettin Saran ve Ela Rümeysa Cebeci'nin mesajlaşmaları ortaya çıktı: Onları da getir, hepinize yeterim

Yükleniyor

DEVA'lı Erdem; "Yapılan zam hayal kırıklığı"

Devlet Bahçeli’den Adana teşkilatlarına teşekkür!

Ülkenin ekonomik gerçekleri göz ardı edilmemeli

Kısacık: 2026 Daha Zor Geçecek Ekonomide Gelen Yıl Giden Yılı Aratacak!

 Bulut: “Demokrasi, basın susturularak korunamaz”

İYİ Parti’den 5 ilçe başkanı istifa etti...

"Açlık ve yoksulluk göreceliymiş"

Dezenformasyon yasası neden var?

“Bütçe Milletin Emeğini Uluslararası Faiz Lobilerine Peşkeş Çekiyor”

Ayhan Barut’tan “Yaşatın” çağrısı...

Gazeteci Suat Hayri Akarçay Son yolculuğuna uğurlandı

Adana'da olaylı yıkım! Dükkanlar yakıldı, bir kişi kendine zarar verdi...

Seyhan Belediyesi Çocuklara Trafik Kültürü Aşılıyor

ÇÜ Piyano Festivali Yarışmasına Ev Sahipliği Yapacak

Yazık oldu! Doğum günü pastası can aldı...

Masum bir imza büyük bir tuzağa dönüşebilir!

Kendisinden para isteyen dilenciyi bıçakladı

Kadın ürettikçe güçlü...

Polisten kaçarken katliama neden oldu! Neslihan öğretmen detayı herkesi kahretti

Adana'da düğünde silahlı çatışma: 1 ölü, 1 yaralı

ASKİ'den Altyapı Hamlesi! Oto Center–Kabasakal Hattında Dev Proje....

Büyükşehir’den balıkçılara destek

Çalışmaları denetleyen Başkan Geçer halkla, esnafla buluştu, sorunları dinledi

Seyhan Belediyesinden Örnek Proje!

Adana yeni yıla hazır...

Seyhan Belediyesinde maaş blokesi kaldırıldı: Ödemeler pazartesi günü yapılacak

Vali Köşger; “Her fırsatta sahada olmaya özen gösteriyoruz”

“Sıfır atık projesi ile Sarıçamlı kadınlarımızın üretken ruhu ortaya çıktı”

Seyhan Barajı’nın Altında Bir Roma Şehri Var!

Başkan Demirçalı Özgür mahalle parkı’nı gezdi...

Çocuklar kullanıyordu yasaklandı...

Ölümcül grip salgına yol açıyor!

Uyuşturucu testiyle ilgili bilinmeyenler! Vücutta ne kadar süre kalır...

Resmi Gazete'de yayımlandı...

Merkez İlçelerin sağlık hizmetleri değerlendirildi

Bu ürünün sağlıksız ve güvensiz olduğu tespit edildi...

İlvan’ın hayalini gerçekleştirdiler...

Aile Hekimlerinin sorunları masaya yatırıldı...

SGK 72 ilacı daha geri ödeme listesine aldı! Aralarında 3 kanser ilacı da var!

Adana’da Sağlık Örgütlerinden “Eziyet Yönetmeliğine Hayır” Tepkisi

Binlerce Öğrenciye Af Geliyor...

Tarımda dijital dönüşüm Sarıçam’da başladı...

Okulda dehşet! Öğrenci okul müdürünü silahla ağır yaraladı...

ATÜ’nün Gurur Tablosu: 4 Alanda Türkiye’nin En İyileri Arasında!

Gündoğdu‘da Kayıtlar Şimdiden Doldu...

Saniyeler hayat kurtarabilir...

İstihdama Yönelik Protokolün İlk Ayağı Tamamlandı

Rektör Beriş’ten Öğrencilere Yeni Müjdeler…

Özel üniversitelere zam ayarı: Üst sınır uygulanacak!

Türkiye’de Bir İlk

7 ayrı organize suç örgütü çökertildi! 42 tutuklama

POLİS-ADLİYE

Çocuklar kullanıyordu yasaklandı...

SAĞLIK

Tarımda dijital dönüşüm Sarıçam’da başladı...

EĞİTİM

ÇÜ Piyano Festivali Yarışmasına Ev Sahipliği Yapacak

YAŞAM

Şoför her şey itiraf etti: Yalıya eskort, ünlülere tabak tabak uyuşturucu

Kar, buzlanma ve don uyarısı...

TÜRKİYE

'Rakamı duyacağız' Canlı yayında asgari ücret çıkışı 'Çalışan lehine' detayı

GÜNDEM

Beta Enerji Adana engellilerden lige iyi başlangıç

SPOR

Ölümcül grip salgına yol açıyor!

SAĞLIK

Ela Rümeysa Cebeci'nin estetiksiz hali ortaya çıktı! Görenler inanamadı!

MAGAZİN

İlginizi Çekebilir


Yeni neslin şifresi mi? Yasaklandıkça okullarda yayıldı: '67' nedir?

Salgın yayılıyor! DSÖ açıkladı....

'Pandemiden çok daha ağır geçecek'

Papa 14. Leo, Ankara'da! İşte ilk görüntüler ve karşılayan isim

Hong Kong’u sarsan felaket! Ölüler ve mahsur kalanlar var...

Kuş gribi alarmı: H5N5 virüsü dünyada ilk kez can aldı...

Bu hastalığın tedavisi yok: Marburg virüsü salgını yayılıyor!

Ekonomiyi kötü etkilemesinden korkuluyor! Avrupa'da yeni salgın alarmı

Siber suç şebekesine uluslararası operasyon! 40 bin aktif SIM kart ele geçirildi

DSÖ’den küresel tehdit uyarısı...