• BIST 100

    15811,53%0,87
  • DOLAR

    43,35% 0,25
  • EURO

    51,27% 0,73
  • GRAM ALTIN

    6944,72% 1,57
  • Ç. ALTIN

    11200,48% 2,32

Çukurova Belediyesi Cup’ta muhteşem açılış

Adana’nın geleneksel olarak yapılan Tennis Europe Junior Tour Çukurova Belediyesi Cup 14 Yaş Uluslararası Tenis Turnuvası’nın 24’üncüsü başladı.

SPOR 24.04.2024 10:33:00 0
Çukurova Belediyesi Cup’ta muhteşem açılış

22-28 Nisan 2024 tarihleri arasında düzenlenen turnuvaya Türkiye, ABD, Almanya, Avusturya, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Fransa, Gürcistan, Hollanda, İngiltere, İran, İspanya, İsrail, İsviçre, İtalya, Kazakistan, Litvanya, Lübnan, Macaristan, Polonya, Portekiz, Romanya, Rusya ve Ukrayna’dan 129 erkek, 107 kızlar olmak üzere 236 sporcu başvurdu. Uçak bulamayan, sağlık sorunu yaşayan bazı sporcular geri çekildiler. 

Tekler fikstürü 64’lü, çiftler fikstürü ise 32’lik ana tablodan oluştu. Adana’da 7 gün tenis şöleni yaşatacak olan turnuva 28 Nisan’da tekler ve çiftler final maçları ve kupa töreniyle sona erecek. 

TURNUVADA BAYRAM KUTLAMASI 

Çukurova Belediyesi’nin sponsorluğunda yapılan 24’üncü Çukurova Belediyesi Cup’ın açılış töreni ve Sporcu Gecesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dünya çocuklarına armağan ettiği tek bayram olan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olan 23 Nisan’da yapıldı. Törene CHP Genel Başkan Yardımcısı Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Adana Vali Vekili Ekrem İnci, Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar, Çukurova Belediye Başkanı Emrah Kozay, Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin, Uluslararası Tenis Federasyonu’nun (ITF) 5 eksperinden biri olan ATDSK bünyesindeki Türkiye’nin ilk uluslararası tenis akademisinin baş antrenörü Renato Vavassori, sporcular, antrenörler, sporcu aileleri ve kulüp üyeleri katıldılar. Yabancı ülkelerden gelen tenisçilerle Türk tenisçilerin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı da birlikte kutladığı törene katılanlara çeşitli ikramlarda bulunuldu. Kortlarda rakip olan tenisçiler sporcu gecesinde birlikte eğlendiler. Protokol üyeleri, turnuvaya katılan sporcular, akademide antrenmanlarını sürdüren Adanalı tenisçilerle birlikte turnuva pastasını kestiler. Açılış töreni sonrası kulübü gezen, sporcular, üyeler ve misafirlerle bir araya gelen Çukurova Belediye Başkanı Emrah Kozay, selfie çektirdi, yabancı sporcular ve antrenörlerle de sohbet etti, Çukurova’yı, Adana’yı anlattı. 

İLK GÜNKÜ AŞKLA 

Törende konuşan turnuvanın ev sahibi ATDSK Başkanı Ali Refah Keskin, kurulduğu 1969 yılından bugüne Adana’ya, bölgeye ve ülkemize hizmet veren kulüpte sonsuz güçle, ilk günkü aşkla sporcu yetiştirmeyi sürdürdüklerini söyledi. Ay yıldızlı bayrağa hizmet yolunda destek veren bakanlıklara, Adana’nın tüm yöneticilerine, belediye başkanlarına, işadamlarına teşekkür eden Keskin, “Kendi kendine yetebilen, devamlı bir şeyler istemek yerine bir şeyler vermek için çaba harcayan, konuşan değil üreten insanlarla dolu olan kulübümüz, 12, 14 16, 18 yaşlarda milli takıma oyuncu vermeye devam ediyor. Bunu ilke edinmiş bir kulübe sahip çıkan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi. Turnuva sponsoru Çukurova Belediyesi’ne de teşekkür eden Keskin, “Çukurova belediye başkanım, kıymetli dostum Emrah Kozay’a, Adana’da sporun ve sporcunun yanında olan genç kardeşime, vizyonu için, misyonu için şükranlarımı iletiyorum” diye konuştu. 

‘GELECEĞİMİZ EĞİTİMLİ NESİLLERDE’

Sporun kutsal olduğunu vurgulayan Çukurova Belediye Başkanı Emrah Kozay da, spora ve sporcuya her zaman destek vereceklerini söyledi. ATDSK’nın Adana için kazanç olduğunu kaydeden Başkan Kozay, şöyle dedi: 

“Türkiye’de ve Türkiye’nin geleceğinde en çok ihtiyacımız olan şey eğitimli insanlardır. Türkiye’nin geleceğini kurtaracak olan eğitimli genç nesillerdir, yarının büyükleridir. Atatürk bundan 100 yıl önce boşuna bu memleketi bizlere emanet etti. Bize emanet ettiği o değeri, bugün bizi bir araya getiren, özgürce yaşamamızı sağlayan ve bizi halk, birey haline getiren Cumhuriyet değerlerini korumak çok önemli. Bir sporcudan asla zarar gelmez. Bugün Türkiye’nin en büyük sorunlarından birisi olan kötü alışkanlıklar spor yapmayan insanlarda oluyor. Spor yapan insanlar her zaman kötü alışkanlıklardan uzak duruyor, memleketine, memleketinin geleceğine faydalı birey oluyor. O yüzden benim için spor kutsal bir iş. Ayyıldızlı bayrağımızın renginde aydın insanların atalarının kanları var. Cumhuriyetimizin kazanımları o kadar kolay elde edilmedi ve onları da asla kaybetmeyeceğiz. ‘Bende bu vekayiin ilk hiss-i teşebbüsü, bu memlekette bu güzel Adana’da doğmuştur’ diyen atamız, Kurtuluş savaşı hissiyatının Adana’da atıldığını söylüyor. Atatürk’ün resmiyette Adana’ya geldiği tarih çok fazla değildir. Ama gayrı resmi olarak defalarca gelmiştir. Seyhan’a, Çukurova’ya, Kozan’a, Aladağ’a gelmiştir ve Kurtuluş mücadelesinin hissiyatını burada almıştır. Çoban ateşini bu güzel memlekette, bu güzel Adana’da yakmıştır. Biz de o yanan ateşi Adanalılar olarak devam ettirmekte kararlıyız.  Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında böylesine anlamlı bir etkinliği organize eden Adana Tenis Dağ ve Su Sporları Kulübü Başkanı Ali Refah Keskin ve yönetimine teşekkür ediyorum. Turnuvada ter dökecek tüm sporculara başarılar diliyorum.” 

ATDSK ADANA’NIN MARKA DEĞERİ 

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayarak söze başlayan Adana Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar da, “Bu bayramı bizlere, çocuklarımıza armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşlarına minnet duyduğumuzu ifade etmek isterim. Adana bir spor şehri ve marka olan birçok değeri var. Ama en önemli markalarından bir tanesi de bugün içerisinde bulunduğumuz bu tesis. Bu tesiste hem ulusal, hem uluslararası birçok organizasyona ev sahipliği yaptık. Bugün de marka değeri olan bu organizasyon içerisinde sizlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. İnşallah burada çok daha büyük şampiyonlar yetiştireceğiz, çok daha güzel organizasyonlar yapacağız. Canla başla çalışarak ATDSK’yı Adana’nın marka değeri yapan Başkan Ali Refah beyi ve ekibini canı gönülden kutluyorum” dedi. 

SPORA DESTEĞİN ÖNEMİ 

Onlarca ülkeden çocukları 23 Nisan haftasında uluslararası bir tenis organizasyonunda Adana’da misafir etmenin anlamlı olduğunu bildiren Adana Vali Vekili Seyhan Kaymakamı ve Çukurova Kaymakam Vekili Ekrem İnci de, şöyle konuştu: 

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklarımıza, bizlere armağan ettiği Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 104’üncü kuruluş yıldönümünde, böyle güzel bir günde tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum.  Gerçekten sporun olduğu yerde kötülük olmaz. O nedenle spora her zaman destek olmamız gerekiyor. Ali başkanımızı tebrik ediyorum. Tesisler muhteşem ve yatırımlarını sürdürüyorlar. Belediyelerimizin de destek vermesi güzel. Hepimiz biriz beraberiz. Bu ülke bizim. Başka birileri gelip güzelleştirecek değil. Biz birlik beraberlik içinde olup, birlikte yapacağız. Turnuvada emeği geçen herkesi kutluyorum. Turnuvaya katılan sporculara başarılar diliyorum. Adanalıları da bu güzel turnuvada yapılacak maçları izlemeye davet ediyorum.” 

Haberi Yorumla

Adana’da En Temiz ve En Riskli Su Kaynakları Belli Oldu

Zekeriya Ünal’dan çarpıcı bir roman: Ceylan

5 günlük Deniz'i engelli bırakan hemşirenin ifadesi ortaya çıktı

Araç sahipleri dikkat! MTV ödemelerinde son 2 Şubat!

'Alo ilaç yok' hattı... İlacını bulamayan bu numarayı arayacak...

Çıraklığı, kalfalığı, ustalığı ve ortaklığı aynı dükkanda yaşadı

Dondurucu soğuklar gidiyor! Sıcaklık artacak

Emeklilik için sigorta girişi detayı...

Tufanbeyli'de Eksi 15 Derecede Kartpostallık Manzara Oluştu

Ay'ın Karanlık Yüzünde Tespit Edildi! Bilim İnsanları Şaşkın

Kadınlar yatırımı oraya yapıyor!

10 binlerce Adanalı Zeydan Karalar’a özgürlük için toplandı

Adanaspor zar zor gittiği deplasmanda fark yedi

Uğur Mumcu Adana'da unutulmadı...

Oyunculuğu bırakıp sırra kadem bastı!

IBAN tehlikesine karşı uyarı! 10 yıl hapis cezası var!

Eda Ece oyunculuğa ara verip ticarete atıldı! İlk mağazasını açtı...

"İstişare kültürümüz, birlik ve beraberliğimiz en büyük gücümüzdür”

Gönülleri ısıtan konser...

Bayğaralar suç örgütüne operasyon: Tutuklamalar var...

Düğünlerde bir devir kapanıyor! IBAN’lı davet...

Kazandıkları 50 milyon lirayı yurt dışına kaçırdılar...

Akaryakıtta tabela yine değişiyor! Motorinin ardından benzine de zam geliyor

Gece kulüplerinde operasyon alarmı! Çöpler ve tuvaletler bile takipte, garsonlar gözlerini dört açıyor

Bankalardan hamle bekleniyor...

Adana'da parke ve panel üretilen fabrikada yandı...

Adana Demirspor 0- 3Bandırmaspor

Zeydan Karalar buluşmasına gidecek Adanalıları dolmuşlar ücretsiz taşıyacak

Adana 01- Beyoğlu Yeni Çarşı: 0-0

VII. Uluslararası Adana Rhapsody Piyano Festivali ve Yarışması Başladı

Yükleniyor

10 binlerce Adanalı Zeydan Karalar’a özgürlük için toplandı

"İstişare kültürümüz, birlik ve beraberliğimiz en büyük gücümüzdür”

Karslıoğlu, "Adaletin tesisi hayati önemdedir"

Saray İhtişamı-Emekli Sefaleti: Aynı gökyüzü altında iki Türkiye

"Emeklilere 'Öl, açlığa mahkum ol' diyorlar"

Sadullah Kısacık: Emekliler Açlık Sınırının Altında Yaşıyor

“Suriye’deki gelişmeler Liderimizi haklı çıkardı’

Barut'tan Meclis'te miting çağrısı: "Haklı olanlar yalnız değildir"

Başkan Demirçalı’dan Ankara Ziyareti

AKAMDER'de Başkan Sayım Azmaz Güven Tazeledi

Zekeriya Ünal’dan çarpıcı bir roman: Ceylan

Çıraklığı, kalfalığı, ustalığı ve ortaklığı aynı dükkanda yaşadı

Tufanbeyli'de Eksi 15 Derecede Kartpostallık Manzara Oluştu

Uğur Mumcu Adana'da unutulmadı...

Adana'da parke ve panel üretilen fabrikada yandı...

Pozantı-Ulukışla yolu kar yağışı sebebiyle ulaşıma kapatıldı

Çay demlemek için ateşe benzin döken fırıncı az daha kendi yanıyordu

Yarı zamanlı çalışma yolu açıldı...

Arkadaşına güvendi, hayatı mahvoldu!

Başkan Geçer'den Vali Yavuz'a "Hoş geldin" Ziyareti...

Adana’da En Temiz ve En Riskli Su Kaynakları Belli Oldu

Seyhan’da asfalt seferberliği hız kesmeden devam ediyor

"Hemşehrilerimizin hak ettiği huzur ve güvenliği elde etmek için birlikte çalışacağız"

Kozay, çocuklar için Toroslardan kar getirtti

Yüreğir Belediyesi Özgür mahalle parkı törenle açıldı

Uludağ “Dikbaş, tok karın ve mutlu yarın için çalışıyoruz”

Adana Valisi Mustafa Yavuz Görevine Resmen Başladı

Adana'da Sürücülerin Dikkatine: O Kavşakta Çalışma Başlıyor!

“Sarıçam’da sağlık, evlerin kapısında”

Toros Caddesi’nde trafik tek yönde akacak!

Polikliniklerde alarm!

Göz Sağlığını Tehdit Ediyor! Yanlış Aydınlatma...

Sessizce Geliyor! Omurga Çürütüyor...

Uzman isimden salgın uyarısı: "Üçü aynı anda yayılıyor"

Nacar ve Beriş’ten önemli işbirliği

Kış aylarında enfeksiyon alarmı: 20 saniyelik bu hareket hayat kurtarıyor

Halil Nacar’dan Evde Sağlık Ekibine takdir

Nefes kesen hastalık! Bocavirüs alarmı: 2 yaş altı çocuklar risk altında

Alzheımer’a karşı umudun ışığını yak !

Tiryakilere kötü haber!

VII. Uluslararası Adana Rhapsody Piyano Festivali ve Yarışması Başladı

MEB'ten velileri ilgilendiren karar

Evlerini arabalarını satıp kredi çekiyorlar...

Gündoğdu Farkı...

Göl; “Köy enstitüleri devam etmeliydi”

Alzheimere karşı umudun ışığını yak etkinliği…….

Akran zorbalığıyla mücadelede yeni dönem!

Filiz Kepme'den İstanbul Lider Koleji bursluluk sınavına yoğun katılıma teşekkür

Bakan Tekin açıkladı! Ara tatil kalkacak mı?

Altıneller’e bursluluk ilgisi...

Kadınlar yatırımı oraya yapıyor!

EKONOMİ

10 binlerce Adanalı Zeydan Karalar’a özgürlük için toplandı

SİYASET

Adanaspor zar zor gittiği deplasmanda fark yedi

SPOR

Uğur Mumcu Adana'da unutulmadı...

YAŞAM

Oyunculuğu bırakıp sırra kadem bastı!

MAGAZİN

IBAN tehlikesine karşı uyarı! 10 yıl hapis cezası var!

EKONOMİ

Eda Ece oyunculuğa ara verip ticarete atıldı! İlk mağazasını açtı...

MAGAZİN

"İstişare kültürümüz, birlik ve beraberliğimiz en büyük gücümüzdür”

SİYASET

Gönülleri ısıtan konser...

DÜNYA

Bayğaralar suç örgütüne operasyon: Tutuklamalar var...

POLİS-ADLİYE

Ay'ın Karanlık Yüzünde Tespit Edildi! Bilim İnsanları Şaşkın

Gönülleri ısıtan konser...

Akıl almaz 12 Ağustos tahmini: 7 saniyede 40 milyon kişi ölecek!

Arkadaşları fark etti! Genç yaşlarda görülme oranı arttı...

Trump hedef haritasını genişletiyor! İngiliz basını yazdı: '5 ülke diken üstünde'

Sanal alemde küresel siber suç ağı! Uzmanlar alarma geçti...

Yeni neslin şifresi mi? Yasaklandıkça okullarda yayıldı: '67' nedir?

Salgın yayılıyor! DSÖ açıkladı....

'Pandemiden çok daha ağır geçecek'

Papa 14. Leo, Ankara'da! İşte ilk görüntüler ve karşılayan isim