• BIST 100

    10898,70%-0,43
  • DOLAR

    42,49% 0,00
  • EURO

    49,27% -0,04
  • GRAM ALTIN

    5786,52% 0,41
  • Ç. ALTIN

    9327,36% 0,00

Çukurova Belediyesi Cup’ta muhteşem açılış

Adana’nın geleneksel olarak yapılan Tennis Europe Junior Tour Çukurova Belediyesi Cup 14 Yaş Uluslararası Tenis Turnuvası’nın 24’üncüsü başladı.

SPOR 24.04.2024 10:33:00 0
Çukurova Belediyesi Cup’ta muhteşem açılış

22-28 Nisan 2024 tarihleri arasında düzenlenen turnuvaya Türkiye, ABD, Almanya, Avusturya, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Fransa, Gürcistan, Hollanda, İngiltere, İran, İspanya, İsrail, İsviçre, İtalya, Kazakistan, Litvanya, Lübnan, Macaristan, Polonya, Portekiz, Romanya, Rusya ve Ukrayna’dan 129 erkek, 107 kızlar olmak üzere 236 sporcu başvurdu. Uçak bulamayan, sağlık sorunu yaşayan bazı sporcular geri çekildiler. 

Tekler fikstürü 64’lü, çiftler fikstürü ise 32’lik ana tablodan oluştu. Adana’da 7 gün tenis şöleni yaşatacak olan turnuva 28 Nisan’da tekler ve çiftler final maçları ve kupa töreniyle sona erecek. 

TURNUVADA BAYRAM KUTLAMASI 

Çukurova Belediyesi’nin sponsorluğunda yapılan 24’üncü Çukurova Belediyesi Cup’ın açılış töreni ve Sporcu Gecesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dünya çocuklarına armağan ettiği tek bayram olan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olan 23 Nisan’da yapıldı. Törene CHP Genel Başkan Yardımcısı Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Adana Vali Vekili Ekrem İnci, Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar, Çukurova Belediye Başkanı Emrah Kozay, Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin, Uluslararası Tenis Federasyonu’nun (ITF) 5 eksperinden biri olan ATDSK bünyesindeki Türkiye’nin ilk uluslararası tenis akademisinin baş antrenörü Renato Vavassori, sporcular, antrenörler, sporcu aileleri ve kulüp üyeleri katıldılar. Yabancı ülkelerden gelen tenisçilerle Türk tenisçilerin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı da birlikte kutladığı törene katılanlara çeşitli ikramlarda bulunuldu. Kortlarda rakip olan tenisçiler sporcu gecesinde birlikte eğlendiler. Protokol üyeleri, turnuvaya katılan sporcular, akademide antrenmanlarını sürdüren Adanalı tenisçilerle birlikte turnuva pastasını kestiler. Açılış töreni sonrası kulübü gezen, sporcular, üyeler ve misafirlerle bir araya gelen Çukurova Belediye Başkanı Emrah Kozay, selfie çektirdi, yabancı sporcular ve antrenörlerle de sohbet etti, Çukurova’yı, Adana’yı anlattı. 

İLK GÜNKÜ AŞKLA 

Törende konuşan turnuvanın ev sahibi ATDSK Başkanı Ali Refah Keskin, kurulduğu 1969 yılından bugüne Adana’ya, bölgeye ve ülkemize hizmet veren kulüpte sonsuz güçle, ilk günkü aşkla sporcu yetiştirmeyi sürdürdüklerini söyledi. Ay yıldızlı bayrağa hizmet yolunda destek veren bakanlıklara, Adana’nın tüm yöneticilerine, belediye başkanlarına, işadamlarına teşekkür eden Keskin, “Kendi kendine yetebilen, devamlı bir şeyler istemek yerine bir şeyler vermek için çaba harcayan, konuşan değil üreten insanlarla dolu olan kulübümüz, 12, 14 16, 18 yaşlarda milli takıma oyuncu vermeye devam ediyor. Bunu ilke edinmiş bir kulübe sahip çıkan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi. Turnuva sponsoru Çukurova Belediyesi’ne de teşekkür eden Keskin, “Çukurova belediye başkanım, kıymetli dostum Emrah Kozay’a, Adana’da sporun ve sporcunun yanında olan genç kardeşime, vizyonu için, misyonu için şükranlarımı iletiyorum” diye konuştu. 

‘GELECEĞİMİZ EĞİTİMLİ NESİLLERDE’

Sporun kutsal olduğunu vurgulayan Çukurova Belediye Başkanı Emrah Kozay da, spora ve sporcuya her zaman destek vereceklerini söyledi. ATDSK’nın Adana için kazanç olduğunu kaydeden Başkan Kozay, şöyle dedi: 

“Türkiye’de ve Türkiye’nin geleceğinde en çok ihtiyacımız olan şey eğitimli insanlardır. Türkiye’nin geleceğini kurtaracak olan eğitimli genç nesillerdir, yarının büyükleridir. Atatürk bundan 100 yıl önce boşuna bu memleketi bizlere emanet etti. Bize emanet ettiği o değeri, bugün bizi bir araya getiren, özgürce yaşamamızı sağlayan ve bizi halk, birey haline getiren Cumhuriyet değerlerini korumak çok önemli. Bir sporcudan asla zarar gelmez. Bugün Türkiye’nin en büyük sorunlarından birisi olan kötü alışkanlıklar spor yapmayan insanlarda oluyor. Spor yapan insanlar her zaman kötü alışkanlıklardan uzak duruyor, memleketine, memleketinin geleceğine faydalı birey oluyor. O yüzden benim için spor kutsal bir iş. Ayyıldızlı bayrağımızın renginde aydın insanların atalarının kanları var. Cumhuriyetimizin kazanımları o kadar kolay elde edilmedi ve onları da asla kaybetmeyeceğiz. ‘Bende bu vekayiin ilk hiss-i teşebbüsü, bu memlekette bu güzel Adana’da doğmuştur’ diyen atamız, Kurtuluş savaşı hissiyatının Adana’da atıldığını söylüyor. Atatürk’ün resmiyette Adana’ya geldiği tarih çok fazla değildir. Ama gayrı resmi olarak defalarca gelmiştir. Seyhan’a, Çukurova’ya, Kozan’a, Aladağ’a gelmiştir ve Kurtuluş mücadelesinin hissiyatını burada almıştır. Çoban ateşini bu güzel memlekette, bu güzel Adana’da yakmıştır. Biz de o yanan ateşi Adanalılar olarak devam ettirmekte kararlıyız.  Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında böylesine anlamlı bir etkinliği organize eden Adana Tenis Dağ ve Su Sporları Kulübü Başkanı Ali Refah Keskin ve yönetimine teşekkür ediyorum. Turnuvada ter dökecek tüm sporculara başarılar diliyorum.” 

ATDSK ADANA’NIN MARKA DEĞERİ 

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayarak söze başlayan Adana Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar da, “Bu bayramı bizlere, çocuklarımıza armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşlarına minnet duyduğumuzu ifade etmek isterim. Adana bir spor şehri ve marka olan birçok değeri var. Ama en önemli markalarından bir tanesi de bugün içerisinde bulunduğumuz bu tesis. Bu tesiste hem ulusal, hem uluslararası birçok organizasyona ev sahipliği yaptık. Bugün de marka değeri olan bu organizasyon içerisinde sizlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. İnşallah burada çok daha büyük şampiyonlar yetiştireceğiz, çok daha güzel organizasyonlar yapacağız. Canla başla çalışarak ATDSK’yı Adana’nın marka değeri yapan Başkan Ali Refah beyi ve ekibini canı gönülden kutluyorum” dedi. 

SPORA DESTEĞİN ÖNEMİ 

Onlarca ülkeden çocukları 23 Nisan haftasında uluslararası bir tenis organizasyonunda Adana’da misafir etmenin anlamlı olduğunu bildiren Adana Vali Vekili Seyhan Kaymakamı ve Çukurova Kaymakam Vekili Ekrem İnci de, şöyle konuştu: 

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklarımıza, bizlere armağan ettiği Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 104’üncü kuruluş yıldönümünde, böyle güzel bir günde tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum.  Gerçekten sporun olduğu yerde kötülük olmaz. O nedenle spora her zaman destek olmamız gerekiyor. Ali başkanımızı tebrik ediyorum. Tesisler muhteşem ve yatırımlarını sürdürüyorlar. Belediyelerimizin de destek vermesi güzel. Hepimiz biriz beraberiz. Bu ülke bizim. Başka birileri gelip güzelleştirecek değil. Biz birlik beraberlik içinde olup, birlikte yapacağız. Turnuvada emeği geçen herkesi kutluyorum. Turnuvaya katılan sporculara başarılar diliyorum. Adanalıları da bu güzel turnuvada yapılacak maçları izlemeye davet ediyorum.” 

Haberi Yorumla

Sarıçam’da 5. Âşıklar güz şöleni coşkusu

16. Tescilli Adana Kebabı Ustalık Eğitimi Yoğun İlgiyle Tamamlandı

36 yıl hapis cezasıyla aranırken sahte kimlikle 7 kitap yayınlamış, konferanslar düzenlemiş!

Gazioğlu’ndan Bienal teşekkürü...

Adana 01'in galibiyeti takımı yeniden umutlandırdı...

Müge Boz ve Caner Erdeniz Türkiye'yi terk etti! Gerekçeleri eleştiri aldı

İşte Özgür Özel'in yeni A takımı...

7 işçinin yanarak öldüğü tesisin sahibi hayatını kaybetti...

Başını otomobile çarptığı küçük kızını yere fırlattı...

Zincirleme kazada hayatını kaybetti...

Adana 01 moral buldu: 2-0

Sosyal medya kullanan evliler dikkat! Eşiniz ekran görüntüsünü alırsa yandınız

İşte Özgür Özel'in listesi...

Gençlere 'oyuncu aranıyor' tuzağı...

Çukurova GİAD’dan ATO’ya ziyaret

MHP Seyhan’dan kanaat önderlerine ziyaret...

Özel gereksinimli Ahmet bir günlüğüne itfaiye eri oldu

Adana güne yağmurla başladı...

“Ceza ve harç ile vergiadaleti sağlanamaz!”

"Yeni teknolojilere uyum sağlayabilen mühendisler artıyor"

Bakanlık harekete geçti: Yasaklanıyor! Kafe ve restoranlarda yeni dönem

Seyhan Rotary’de önemli toplantılar

Gonca Vuslateri "Ülker Abla" dizisinden ayrıldı! Başrol aranıyor

Genç doktorun acı sonu! Aracı gişelere ok gibi saplandı...

Kuaför'de silahlı çatışma; 1 ölü, 2'si ağır, 7 yaralı...

Pınar Altuğ'u görenler tanıyamadı! 32 yıl önceki halini paylaştı

Adanaspor oynamadan 3 puan kazandı...

Sıralamalar Güncellendi! Adana Kaçıncı Büyük Şehir?

Adanalı öğretmen bir gecede 4 milyon TL'lik borca battı...

Adanalı Astsubay Kalp Krizi Sonucu Şehit Oldu!

Yükleniyor

İşte Özgür Özel'in yeni A takımı...

İşte Özgür Özel'in listesi...

MHP Seyhan’dan kanaat önderlerine ziyaret...

MHP Seyhan İlçe Başkanlığı’ndan Huzurevi Ziyareti

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Adana'da vatandaşlarla bir araya geldi...

Kurtulmuş: "Terörsüz Türkiye’yle birlikte bütün halkların aynı safta yer almasını sağlayacağız"

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş Adana'da!

"Asgari ücret en az 60 bin lira olmalı"

CHP'li kadınlar kadın cinayetlerine karşı yürüdü…

Zeydan Karalar, hakkındaki iddianameyle ilgili gerçekleri gazetecilere anlattı

Gazioğlu’ndan Bienal teşekkürü...

7 işçinin yanarak öldüğü tesisin sahibi hayatını kaybetti...

Zincirleme kazada hayatını kaybetti...

Gençlere 'oyuncu aranıyor' tuzağı...

Özel gereksinimli Ahmet bir günlüğüne itfaiye eri oldu

Seyhan Rotary’de önemli toplantılar

Genç doktorun acı sonu! Aracı gişelere ok gibi saplandı...

Kuaför'de silahlı çatışma; 1 ölü, 2'si ağır, 7 yaralı...

Adanalı öğretmen bir gecede 4 milyon TL'lik borca battı...

Adanalı Astsubay Kalp Krizi Sonucu Şehit Oldu!

Sarıçam’da 5. Âşıklar güz şöleni coşkusu

Adana güne yağmurla başladı...

Sıralamalar Güncellendi! Adana Kaçıncı Büyük Şehir?

Adana'da elektrik kesintisi bitmek bilmiyor! İşte elektriksiz kalacak ilçe ve mahalleler

Adana’da arıtmasız ilçe sayısı hızla azalıyor

Pozantı’da Hedef: Yerel Ürünlerle Ekonomiyi Canlandırmak!

Seyhan’da “Kadın Dayanışma Merkezi” hizmete açıldı…

19 Mayıs Mahallesi'ne dikkat!

Vali Köşger Seyhanlılarla bir araya geldi...

Güngör Geçer, daha yaşanabilir, daha modern bir Adana için çalışıyor...

Adana Kebapta 'Hile' Alarmı...

Suriyelilere bedava olan o hizmet sona eriyor! Bundan sonra para ödeyecekler

Bu uyarıları dikkate alın!

Burun spreyiyle beyin kanserine umut ışığı oldu!

Katılımcıların yüzde 89’u deneyimlerini paylaştı...

Genç Diş Hekimi Adayları Mesleğe İlk Adımını Attı

CİMER'e şikayet yağdı, 11 üründe tespit edildi! Her yerde şubesi var

Nacar ‘Bağımsız Aile Festivaline’ katıldı

"Panzehiri yok! Saniyeler içinde öldürür"

Nefesin dardaysa KOAH’ı düşün!

Adana’ya eşitlik müzesi ve kütüphanesi kuruluyor!

Duygu hocanın en duygusal öğretmenler günü

İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi Görevden Ayrıldı! Vedalaştı...

Sarıçam Belediyesi’nden bağımlılıkla mücadelede örnek etkinlik

Şiddetsiz Bir Gelecek İçin Farkındalık Şart

Bakan Tekin resmen duyurdu: Seneye olmayabilir!

15 bin öğretmen atandı...

Gündoğdu’nun öğretmelerinden coşkulu kutlama

Zeki Kıvanç’tan öğrencilere altın değerinde ders...

ÇÜ TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Orhan Aydın’ı Ağırladı

Adana 01 moral buldu: 2-0

SPOR

Sosyal medya kullanan evliler dikkat! Eşiniz ekran görüntüsünü alırsa yandınız

TEKNOLOJİ

İşte Özgür Özel'in listesi...

SİYASET

Gençlere 'oyuncu aranıyor' tuzağı...

YAŞAM

Çukurova GİAD’dan ATO’ya ziyaret

EKONOMİ

MHP Seyhan’dan kanaat önderlerine ziyaret...

SİYASET

Özel gereksinimli Ahmet bir günlüğüne itfaiye eri oldu

YAŞAM

Adana güne yağmurla başladı...

YEREL

“Ceza ve harç ile vergiadaleti sağlanamaz!”

EKONOMİ

"Yeni teknolojilere uyum sağlayabilen mühendisler artıyor"

TEKNOLOJİ

İlginizi Çekebilir


'Pandemiden çok daha ağır geçecek'

Papa 14. Leo, Ankara'da! İşte ilk görüntüler ve karşılayan isim

Hong Kong’u sarsan felaket! Ölüler ve mahsur kalanlar var...

Kuş gribi alarmı: H5N5 virüsü dünyada ilk kez can aldı...

Bu hastalığın tedavisi yok: Marburg virüsü salgını yayılıyor!

Ekonomiyi kötü etkilemesinden korkuluyor! Avrupa'da yeni salgın alarmı

Siber suç şebekesine uluslararası operasyon! 40 bin aktif SIM kart ele geçirildi

DSÖ’den küresel tehdit uyarısı...

Geri sayım başladı...

Dünyanın gözü Gazze'de: Ateşkes anlaşması imzalandı...